Už dlhšie sa snažím prísť na to čo spôsobuje problém mierneho trhania hier. Hry nie sú úplne plynulé a nepomôže ani nastavenie G-sync + V-sync. FPS ukazuje stále ako OK bez veľkého kolísania ale proste to nie je ono. Podozrieval som, že to spôsobuje nejaký HW keďže čistý reinstall Windowsu 10 PRO nepomohol a ani vypnutie HPET a ostatných funkcií Windowsu čo sa odporúčajú povypínať nepomohlo. Mal som možnosť otestovať úplne všetko, takže som zmenil dosku, ramky, procesor (problém bol aj s Intelom a aj s AMD), GPU, PSU, monitor (pôvodne G-sync 144 Hz a teraz 144 Hz G-sync compatible) - proste všetko a problém sa stále prejavoval. Aktuálnu zostavu mám v popise.
Pri hraní COD MW som chcel vyskúšať či pomôže zlepšiť zvukovú orientáciu virtuálny 7.1 zvuk a tak som hľadal na nete aký by bol najvhodnejší soft a našiel som veľmi pozitívne recenzie na BOOM 3D a vyskúšal som ho nainštalovať keďže má 30 dňový trial. Neviem čo ten soft presne robí, ale odvtedy mi začali ísť všetky hry úplne plynule. Zvukovu mám externú SMSL M3, ale samozrejme som skúšal aj onboard zvukovku a robilo to stále. Takže okrem toho, že mám skvelý virtuálny 7.1 zvuk, ktorý v hre naozaj pocítite tak sa mi vyriešil problém, na ktorého príčinu som nevedel prísť.
Ak by ste vedeli niekto bližšie špecifikovať čo mi mohlo spôsobovať uvedený problém a prečo po inštalácii BOOM 3D zmizol tak by som bol veľmi rád lebo mi to dlho doslova pilo krv.

PS: dúfam, že som príspevok správne zaradil keďže som vhodnejšiu tému nenašiel (Hry a problémy s nimi - problém nespôsobujú hry... takže som zhodnotil, že táto téma bude naj keďže sa to týka zrejme Windowsu + nejakej konfigurácie)