AMD NAVI - info, špekulácie
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: AMD NAVI - info, špekulácie
jednoznačne majú velikú šancu sa ukázať
dokonca si myslím že aj prinajhoršom v tomto prípade budú môcť brnkať na strunu efektivity resp spotreby ktorá pri Ampere nevyzerá nijak pekne ani na papiery
a výkon okolo 3080 by mal byť dosiahnuteľný v podstate veľmi ľahko , záleží na tom či to čo ukazujú konzoly je základ pyramídy alebo skorej vrchol piramídy
a tam to isté neni
dokonca si myslím že aj prinajhoršom v tomto prípade budú môcť brnkať na strunu efektivity resp spotreby ktorá pri Ampere nevyzerá nijak pekne ani na papiery
a výkon okolo 3080 by mal byť dosiahnuteľný v podstate veľmi ľahko , záleží na tom či to čo ukazujú konzoly je základ pyramídy alebo skorej vrchol piramídy
a tam to isté neni
Spoiler: ukázať
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Navi (5700, XT) bol pre AMd dolezity a podla mna aj dost dobry cip. Konecne sa niekam posunuli a po rokoch stagnacie na GCN zacal vykon znovu rozumne skalovat. Inak pre mnozstvo ludi je "konkurencia od AMD" dolezita len kvoli tomu aby si mohli lacnejsie kupit NV.
Tazko povedat co cakat od RX 6000 rady, moc klebiet nekoluje. Cakal by som top kartu vykonnostne medzi 3080 a 3090, ale kto vie ako to bude.
Nepovedal by som ze prve Navi bol Zen moment... prislo snad AMD s kartou, ktora bola voci nejakej karte NV na tom podobne ako Ryzen 1800X vs. Intel 6900K?
Tazko povedat co cakat od RX 6000 rady, moc klebiet nekoluje. Cakal by som top kartu vykonnostne medzi 3080 a 3090, ale kto vie ako to bude.
Nepovedal by som ze prve Navi bol Zen moment... prislo snad AMD s kartou, ktora bola voci nejakej karte NV na tom podobne ako Ryzen 1800X vs. Intel 6900K?
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Navi boli sľubný posun, ale /ak odhliadneme od problémov s ovládačmi/ podobne ako Zen 1 trpia hlavne na to, že prišli po generácii ktorá bola absolútny fail a dôvera v značku padla na bod mrazu. A to mali ešte šťastie, že NV mala na háku nejakú cenovú vojnu a stavila na "RTX efekt". Ak to s týmito kartami nepokazia /a to sa týka znovu aj ovládačov/, môže to byť pre nich prelom ako Zen 2 a ľudia stratia ostych kupovať Radeony. Chcelo by to ale top-end kartu ako "vlajkonosiča", na to proste ľudia počúvajú a bez toho sa ťažko predáva aj mainstream, už som to písal x-krát. Stačí pozrieť HW štatistiky Steamu.
HD 4850 / 4870 vs GTX 8800 GTS/GTM1ch4l napísal: ↑Pi 11. Sep, 2020, 17:47 Navi (5700, XT) bol pre AMd dolezity a podla mna aj dost dobry cip. Konecne sa niekam posunuli a po rokoch stagnacie na GCN zacal vykon znovu rozumne skalovat. Inak pre mnozstvo ludi je "konkurencia od AMD" dolezita len kvoli tomu aby si mohli lacnejsie kupit NV.
- M1ch4l
- VIP
Ano, to sa stalo, ale myslel som Navi a pri Navi sa to nestalo.
Lebo nVidia na rozdiel od Intelu nestála na mieste, to je celý rozdiel. Keby Intel nezaspal na 14nm++++++ tak im tiež AMD nevypáli rybník, len ponúkne niečo trochu horšie za výhodnejšiu cenu. Rovnako, keby nVidia zaspala a ponúkla s Ampere podobný nárast výkonu ako Turing voči Pascalu tak im NAVI2 vypáli rybník, keby nepredpokladali že bude konkurencieschopný tak neženú TDP na hranu. Jensen je bojovník, technológ, chce byť na špici a nebojí sa použiť všetky dostupné prostriedky aby vyhral. To nie je jeden z tých marketingových kravaťákov ktorí technologické firmy skôr či neskôr vždy privedú do úpadku.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
inak big navi ma prist aj s nereferenckami, ci zas "pol roka" po release budeme cakat na neref? pri 5700xt to tak bolo, cele zle....
nereferenčné verzie asi až január/február dúfam, že na referenčke si dali sakra záležať...
MB: ASUS ROG Crosshair VII Hero | CPU: AMD Ryzen 7 3700X | COOLER: SCYTHE Ninja 5 | RAM: CORSAIR Vengeance LPX Black 32GB, 3200MHz, CL16 | GPU: SAPPHIRE Radeon RX 6800 16GB | PSU: SEASONIC Prime Ultra Titanium 750W | SSD: SAMSUNG 970 Pro 512GB, NVMe | SSD2: CRUCIAL MX500 M.2 1TB | CASE: FRACTAL DESIGN Define C Black | MOUSE: LOGITECH G502 Proteus Spectrum | MOUSEPAD: LOGITECH G240 | KEYBOARD: CORSAIR Strafe RGB Cherry MX Silent SK | SPEAKERS: LOGITECH Z-906 | MONITOR: DELL P2414H 24" | ROUTER: ASUS RT-AC55U | OS: Win 10 Pro x64 | TV: PANASONIC TX-L47FT60e | PHONE: iPhone 6s 64GB, Space grey |
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Súdiac podľa toho ako to vydávali posledné generácie, na rýchle nereferenčky by som sa nespoliehal /a na vydarené referenčné chladiče tiež nie/.
Bodaj by ale zmenili prístup, lebo toto ich tiež brzdí.
Bodaj by ale zmenili prístup, lebo toto ich tiež brzdí.
niekde som započul, že AIB partneri ešte nemajú vôbec karty (čipy) k dispozícií, takže to bude trvať dlhšie ako zvyčajne si myslím
a čo sa týka referencie, nemám ju problém kúpiť ak bude chladenie tiché a v nečinnosti sa budú ventilátory vypínať ale ak to nezvládnu ako už x-krát v minulosti, uh...
a čo sa týka referencie, nemám ju problém kúpiť ak bude chladenie tiché a v nečinnosti sa budú ventilátory vypínať ale ak to nezvládnu ako už x-krát v minulosti, uh...
MB: ASUS ROG Crosshair VII Hero | CPU: AMD Ryzen 7 3700X | COOLER: SCYTHE Ninja 5 | RAM: CORSAIR Vengeance LPX Black 32GB, 3200MHz, CL16 | GPU: SAPPHIRE Radeon RX 6800 16GB | PSU: SEASONIC Prime Ultra Titanium 750W | SSD: SAMSUNG 970 Pro 512GB, NVMe | SSD2: CRUCIAL MX500 M.2 1TB | CASE: FRACTAL DESIGN Define C Black | MOUSE: LOGITECH G502 Proteus Spectrum | MOUSEPAD: LOGITECH G240 | KEYBOARD: CORSAIR Strafe RGB Cherry MX Silent SK | SPEAKERS: LOGITECH Z-906 | MONITOR: DELL P2414H 24" | ROUTER: ASUS RT-AC55U | OS: Win 10 Pro x64 | TV: PANASONIC TX-L47FT60e | PHONE: iPhone 6s 64GB, Space grey |
- M1ch4l
- VIP
AMD slubilo zmenu v referencnych chladicoch, mohlo by to byt podstatne lepsie nez to byvalo.
Radeon VII nemal blower ale aj tak to bola hlučná karta. AMD by si mala nechať navrhovať referenčné karty od Sapphire, v podstate Pulse majú vždy adekvátne chladenie za rozumnú cenu.
Inak keďže AMD pravdepodobne zostane u GDDR6 keďže 6x má exkluzívne nVidia tak všetci čo si nakúpili aftermarkety ich možno využijú s AMD, miňo kukám na teba
Inak keďže AMD pravdepodobne zostane u GDDR6 keďže 6x má exkluzívne nVidia tak všetci čo si nakúpili aftermarkety ich možno využijú s AMD, miňo kukám na teba
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Napadlo ma to už. Otázne je ako blízko k jadru ich nasáčkujú, lebo už aj na 5700 to bolo dosť na hrane pre aftermarket riešenia. Ale povedzme ešte s prižmúrenými očami by som to riskol. Ale do Radeonu pôjdem len vtedy ak to bude win-win na všetkých frontoch, teda aj výkon aj spotreba aj cena... aj features /RT - tam dosť pochubujem/. No a ovládače kapitola sama o sebe... neviem či sa mi chce riskovať 800 € kartu na SW pokusy... To by fakt musel byť presvedčivý produkt.
No a druhá vec, či sa dokážem biť po rukách dosť dobre na to aby som nechmatol po 3080 hneď keď vylezie. To som ešte nerozriešil.
No a druhá vec, či sa dokážem biť po rukách dosť dobre na to aby som nechmatol po 3080 hneď keď vylezie. To som ešte nerozriešil.
Povedz si že nebudeš kupovať kripla čo má menej VRAM ako tvoja súčasná karta a vydržíš
Wingo, trafil si to úplne presne toto si vravím presne ja. Nemôžeme podľahnúť pokušeniu a musí vyhrať zdravý rozum