Microsoft Flight Simulator (2020)
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: Microsoft Flight Simulator (2020)
Dík za link, vyzerá to celkom zaujímavo. Ono vanilla verziu asi treba vnímať ako platformu pre projekty tretích strán a očakávam, že najbližšie roky toho bude tona, hlavne čo sa týka landscape prvkov, lebo tam sa toho dá kopec dorobiť, či už landmarky, alebo detailné letiská.
U mňa s doplnkami môže byť problém, keďže najprv som mal nahodenú MS store verziu na skúšku a hneď na to som kupoval zo Steamu. Problém je, že zo Steamu som stiahol len launcher a tých 90 GB som len presunul z miesta MS inštalačky do priečinku zo Stemu, následne som všetko čo sa týka MS premazal. No a haluz je, že ten priečinok kam sa nahadzujú doplnky proste nemám , MS som zjavne zmazal a Steam sa mi nevytvoril, keďže som to nesťahoval ako sa malo. Hra mi beži úplne OK, ale zjavne v procese sťahovania sa vytvárajú tie doplnkové cesty a toto mi chýba. Zrejme to budem musieť komplet dať preč a nainštalovať Steam verziu regulérne, ale zatiaľ sa mi nechce. Až vyjde nejaký must-have doplnok, tak sa k tomu dokopem.
Čo sa týka scetchup modelov vôbec netuším.
U mňa s doplnkami môže byť problém, keďže najprv som mal nahodenú MS store verziu na skúšku a hneď na to som kupoval zo Steamu. Problém je, že zo Steamu som stiahol len launcher a tých 90 GB som len presunul z miesta MS inštalačky do priečinku zo Stemu, následne som všetko čo sa týka MS premazal. No a haluz je, že ten priečinok kam sa nahadzujú doplnky proste nemám , MS som zjavne zmazal a Steam sa mi nevytvoril, keďže som to nesťahoval ako sa malo. Hra mi beži úplne OK, ale zjavne v procese sťahovania sa vytvárajú tie doplnkové cesty a toto mi chýba. Zrejme to budem musieť komplet dať preč a nainštalovať Steam verziu regulérne, ale zatiaľ sa mi nechce. Až vyjde nejaký must-have doplnok, tak sa k tomu dokopem.
Čo sa týka scetchup modelov vôbec netuším.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Aug, 2009, 21:10
Caute chlapci, trochu zabrdnem do ovladania. Pouzivam controller+klavesnicu, pridavanie plynu mam na A, plyn nadol mam na B. S malymi lietadlami som nemal problem, vsetko funguje. Problem mi robi napr Boeing 747, vzlietnem, viem este hybat s plynom. Akonahle idem pristavat tak klapky si nastavim na pristavanie ale plyn mi nejde znizit. Stalo sa vam to / mate nejaku radu co treba stlacit na pristatie s takym strojom? Dikes
Ryzen 5 5600 | ASRock B450 PRO4 | 4x8GB DDR4-2666 CL16 | MSI RX 6800 Gaming X Trio | ZALMAN ZM850-GVM 850W | Fractal Design Pop Air RGB
Pravdepodobne mas zapnuty autothrottle, musis vypnut v kokpite.
Daju sa mapy / podklady updatovat ? Su tusim z roku 2010.
Vobec na to nieje treba nejake extra silne zelezo. Na mojom prastarom dell alienware X51 trosku prerobenom i7 4790K, 16 gb ram, gtx 1080, 2TB HDD mi to ide na 4K detaily high nad NY uplne v pohode, ale semtam sa to zasekne na 30s potom odsekne a tak dookola ale to bude HDD lebo stale svieti, treba SSD a slo by to ok. Net mam 100 megabit. CIze s nacitavanim map no problem. Ale hram to na 2K a detaily ultra, uplne v pohode nad NY mi to slape. Len ovladanie na klavesnici je o nervy... dobreze som ju vcera nerozmlatil
Vobec na to nieje treba nejake extra silne zelezo. Na mojom prastarom dell alienware X51 trosku prerobenom i7 4790K, 16 gb ram, gtx 1080, 2TB HDD mi to ide na 4K detaily high nad NY uplne v pohode, ale semtam sa to zasekne na 30s potom odsekne a tak dookola ale to bude HDD lebo stale svieti, treba SSD a slo by to ok. Net mam 100 megabit. CIze s nacitavanim map no problem. Ale hram to na 2K a detaily ultra, uplne v pohode nad NY mi to slape. Len ovladanie na klavesnici je o nervy... dobreze som ju vcera nerozmlatil
14600K@5,5GHz
Asus TUF Z790 DDR5
64GB RAM G.SKILL DDR5 6GHZ
RTX 4080 Gainward
Asus TUF Z790 DDR5
RTX 4080 Gainward
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Najväčšia brzda sú CPU takty a počet vlákien pod 6, tam to už potom padá dole na hubu /možno že aj nejaké chýbajúce inštrukcie na starších CPU, ale to ťažko overiť/, nároky na grafiku sa dajú doladiť a aj na medium to vyzerá stále dosť dobre. Videl som aj u seba keď som znížil rozliško, že hlavné CPU vlákno proste vyskočilo na 100% loadu a držalo rovnú čiaru, grafika by dala viac, ale nešlo.
V podstate to potvrdzuje aj rozborka výkonu od DF, plus nejaké tipy na optimalizáciu, užitočné videjko. Škoda, že netestli aj RAM takty/latencie, či to čosi robí...
Ja som ale extrémista a proste si idem komplet ultra nastavenia s obidvomi LOD na 200 a kašlem na fps. Keď už to CPU nepustí vysoko, nech ten framerate aspoň vyzerá čo najlepšie. Druhá vec je, že causal gamer si to loadne skoro vždy do veľkomesta a potom plače, že to ide 20 fps a mrakodrapy majú málo polygónov atď. Treba si spraviť nejaký trip plan a začať tú hru vnímať z prespektívy na akú je stavaná, potom je to fakt vizuálny zážitok, viď moja misia ďalší odstavec. Každopádne nakoniec možno kvôli tomuto zupgradeujem na ten odpísaný Intel namiesto Ryzenu, no joke! Uvidíme, či Zen 4 si konkrétne vo FS nejak polepší a potom to bude na ťažké rozmýšľanie.
Úplne som sa namotal a to som vo flight simulatoroch totálny noob. Každopádne už som sa nadrvil aj predštartové procedúry a idem si z parkoviska cez studený štart, komunikáciu s vežou a všetko. Zatiaľ len menšie stroje, ale je to krása. Aktuálne som rozbehol cestu okolo sveta , ale nie na štýl naštartujem 747 a preletím pol planéty, presný opak DA62 a po malých kúskoch nízkymi preletmi cez lokálne letiská, vychutnávať si výhľad a každý deň po troške sa posunúť, je to projekt na dlho. Problém je dolet stroja a bude struggle presúvať sa nad veľkou vodou kvôli tomu. Cez pacifik dokola zemegule to určite nespojím, ale začal som na juhu na Zélande a nejak by som sa chcel preštrikovať cez Austráliu, Áziu, Afriku, EU a cez Island a Grónsko do Ameriky a doraziť to dole v Patagónii. Na Antarktídu tá mašina nemá dolet, ale to prežijem.
Najhoršie je, že joysticky jak sa dalo čakať sú momentálne nedostatkový tovar a asi ani tak skoro nebudú. Čiže sa furt trápim na klávesnici, ale so zmáknutým autopilotom to nie je tak hrozné, aj keď vzlietam a pristávam vždy manuálne, lebo inak by to bolo o ničom. Mám v alze objednaný ten Thrustmaster Joystick Airbus edíciu už prakticky od vydania, ale vyzerá to biedne s dostupnosťou, stále to posúvajú, skôr než v októbri asi nie a aj to si moc neverím.
Pár random screenov keď som neodolal https://imgur.com/a/iCvBFDQ
V podstate to potvrdzuje aj rozborka výkonu od DF, plus nejaké tipy na optimalizáciu, užitočné videjko. Škoda, že netestli aj RAM takty/latencie, či to čosi robí...
Ja som ale extrémista a proste si idem komplet ultra nastavenia s obidvomi LOD na 200 a kašlem na fps. Keď už to CPU nepustí vysoko, nech ten framerate aspoň vyzerá čo najlepšie. Druhá vec je, že causal gamer si to loadne skoro vždy do veľkomesta a potom plače, že to ide 20 fps a mrakodrapy majú málo polygónov atď. Treba si spraviť nejaký trip plan a začať tú hru vnímať z prespektívy na akú je stavaná, potom je to fakt vizuálny zážitok, viď moja misia ďalší odstavec. Každopádne nakoniec možno kvôli tomuto zupgradeujem na ten odpísaný Intel namiesto Ryzenu, no joke! Uvidíme, či Zen 4 si konkrétne vo FS nejak polepší a potom to bude na ťažké rozmýšľanie.
Úplne som sa namotal a to som vo flight simulatoroch totálny noob. Každopádne už som sa nadrvil aj predštartové procedúry a idem si z parkoviska cez studený štart, komunikáciu s vežou a všetko. Zatiaľ len menšie stroje, ale je to krása. Aktuálne som rozbehol cestu okolo sveta , ale nie na štýl naštartujem 747 a preletím pol planéty, presný opak DA62 a po malých kúskoch nízkymi preletmi cez lokálne letiská, vychutnávať si výhľad a každý deň po troške sa posunúť, je to projekt na dlho. Problém je dolet stroja a bude struggle presúvať sa nad veľkou vodou kvôli tomu. Cez pacifik dokola zemegule to určite nespojím, ale začal som na juhu na Zélande a nejak by som sa chcel preštrikovať cez Austráliu, Áziu, Afriku, EU a cez Island a Grónsko do Ameriky a doraziť to dole v Patagónii. Na Antarktídu tá mašina nemá dolet, ale to prežijem.
Najhoršie je, že joysticky jak sa dalo čakať sú momentálne nedostatkový tovar a asi ani tak skoro nebudú. Čiže sa furt trápim na klávesnici, ale so zmáknutým autopilotom to nie je tak hrozné, aj keď vzlietam a pristávam vždy manuálne, lebo inak by to bolo o ničom. Mám v alze objednaný ten Thrustmaster Joystick Airbus edíciu už prakticky od vydania, ale vyzerá to biedne s dostupnosťou, stále to posúvajú, skôr než v októbri asi nie a aj to si moc neverím.
Pár random screenov keď som neodolal https://imgur.com/a/iCvBFDQ
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Mal by si upgradnúť na 4K. Čo majú nízke takty spoločné s výkonom hociakého CPU ? Ide snáď o výkon samotný a IPC, nie o takty. Ak bude mať ryzen tých +15-20% IPC tak tam budú úplne iná FPS než čo tam je teraz, bezohľadú či mu takty narastú.
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Jo tak som to myslel /že výkon škáluje s taktami na rovnakom čipe = IPC je faktor, nie priamo porovnanie taktov Intel vs. AMD/. Ide o to, že intel to dáva o poznanie lepšie zatiaľ a vzhľadom na to, že sa nebavíme o strope 115 vs. 130 fps, tak tu to má celkom váhu. O Zen 4 môžeme zatiaľ len špekulovať, či ten nárast IPC sa premietne aj do hier v rovnakej miere a dupľom do FS. To fakt zbytočne aj začínať teraz tú debatu. Určite by som šiel radšej do Zen než do Intelu.
Ale trt to potrebuje 6 a viac jadro. Ide mi to na ultra na mojom zeleze 100 rocnom.
14600K@5,5GHz
Asus TUF Z790 DDR5
RTX 4080 Gainward
Asus TUF Z790 DDR5
RTX 4080 Gainward
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Písal som o vláknach, nie jadrách. Staršie 8-vláknové i7 to dávajú, problém sú 4-jadrá bez HT.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
ide mu to dobre..tiborovi
Inak aj tie 30 sekundové zaseky..nič s čím sa nedá žiť ako kukam ..to máš vlastne 30 sekúnd 0 fps.. ale keď je človek skromnejsi...
Inak aj tie 30 sekundové zaseky..nič s čím sa nedá žiť ako kukam ..to máš vlastne 30 sekúnd 0 fps.. ale keď je človek skromnejsi...
Tibor please! Pomaly v každej téme o hrách.
Dnešné top zostavy majú problémy udržať stabilných 60fps na 1080p pri všetkom na ultra. Ale dobre, ak ti stačí 30fps s dropmi a 15 fps v kokpite tak ok. Ja sa na takej slideshow odmietam podieľať.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
no vsak on niekde nepisal, ako mu to ide ... iba ze to ide na ultra ... to aj mne na 970tke a 8350
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Nový patch je vonku, sľubuje aj optimalizáciu výkonu. Veľkosť 328 MB zo steamu a potom ďalších 15,69 GB v hre.
https://forums.flightsimulator.com/t/ne ... ble/273372
edit: Narýchlo som testol a minimálne loading je badateľne rýchlejší než predtým.
https://forums.flightsimulator.com/t/ne ... ble/273372
edit: Narýchlo som testol a minimálne loading je badateľne rýchlejší než predtým.
Tie dropy su tym, ze to nemam na SSD a mam /len/ 16 GB RAM Fakt to ide na ultra 1920x1080 v pohode a 4K medium/high taktiez v pohode.
14600K@5,5GHz
Asus TUF Z790 DDR5
RTX 4080 Gainward
Asus TUF Z790 DDR5
RTX 4080 Gainward
- mino_85
- Pokročilý používateľ
29.9. vyjde bezplatný update Japonska
https://forums.flightsimulator.com/t/ja ... ate/283532
Upgrade terénu celej krajiny /asi vernejšia a detailnejšia topografia/, 6 veľkých miest s prvkami fotogrametrie /budovy, mosty a iné landmarky/, plus 6 ručne robených letísk. Hlavne tie letiská potešili, lebo som mal za to, že sa na tom bude ryžovať formou DLC. Ak to zostane v takomto formáte a budú pravidelne pribúdať upgrady krajinu po krajine, tak palec hore. SK samozrejme možno o pár rokov.
https://forums.flightsimulator.com/t/ja ... ate/283532
Upgrade terénu celej krajiny /asi vernejšia a detailnejšia topografia/, 6 veľkých miest s prvkami fotogrametrie /budovy, mosty a iné landmarky/, plus 6 ručne robených letísk. Hlavne tie letiská potešili, lebo som mal za to, že sa na tom bude ryžovať formou DLC. Ak to zostane v takomto formáte a budú pravidelne pribúdať upgrady krajinu po krajine, tak palec hore. SK samozrejme možno o pár rokov.