Všeobecná diskusia
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Re: Všeobecná diskusia
ked pride facelift tak si tam dam veci, co som v 2018 nemohol. klimu vzadu, sos gombik, mozno egr sedadla. cakam aspon 12perc zlavu tak ale hadam do vianoc ohlasia facelift. mam budget a to ma.napadlo, ze ked budem cakat viac tak o to viac potom vysolim. zena ani tak nechce predat, no uznava ze pozarucny servis a nakoniec kupa zas noveho bude drahsia. ale hej na mesiace led si rozratam tak to nevychadza zle. este ho mozno zlomim na 21.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Cakal som kedy odkukame EKO dan https://podkapotou.zoznam.sk/cl/1005027 ... egistracia
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Tam ani nejde o odkukanie ako o plnenie si záväzkov voči EÚ, kľudne to mohli spraviť aj zavedením ročnej ekodane či zahrnúť do výpočtu výšky PZP
Inak som zvedavý ako to reálne vymyslia, v článku nie sú žiadne detaily návrhu a hlavne o aké sumy pôjde. Inak keďže LPG sa považuje ekologickejšie palivo možno stúpne hodnota jazdeniek prerobených na LPG, hlavne tých starších s vysokým objemom/výkonom/spotrebou?
Inak som zvedavý ako to reálne vymyslia, v článku nie sú žiadne detaily návrhu a hlavne o aké sumy pôjde. Inak keďže LPG sa považuje ekologickejšie palivo možno stúpne hodnota jazdeniek prerobených na LPG, hlavne tých starších s vysokým objemom/výkonom/spotrebou?
Spoiler: ukázať
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
To uz zase neviem, koho je to zavazok a vymysel ale princialne je to konina. Nemam nic proti zvyhodneniu ekologickejsich vozidiel ale mohlo by sa to tykat len novych aut a nepenalizovat takto menej ekologicke ( urcite bude prihlasenie drahsie ako dnes). Akakolvek "dan" za prihlasenie vozidla, ktore uz v danej krajine bolo rraz prihlasene je vypalnictvo, rovnako ako kazda dalsia, co sa na nu nabali.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
@ scream
Tak to je svata pravda. Stat chce aby sme pouzivali verejnu dopravu, ale robi vsetko preto, aby sa to neoplatilo (cena cestovneho, sialene dlha cesta lebo 20 musis prestupovat. Dlhe cakanie medzi spojmi - naco by na seba nadvezovali). Platime spotrebnu (palivovu = ECO) dan pri kazom tankovami + teraz este aj za TVZ nadvikon + teraz budeme platit ECO dan = ludia si to rychlo rozmyslia a nebudu nic kupovat, lebo na to jednoducho nebudu mat = este viadcej starych kyblov bude na cestach, ktore sa budu udrziavat v pojazdnom stave. Nakoniec budeme jazdit na voloch a bude dobre.
Tak to je svata pravda. Stat chce aby sme pouzivali verejnu dopravu, ale robi vsetko preto, aby sa to neoplatilo (cena cestovneho, sialene dlha cesta lebo 20 musis prestupovat. Dlhe cakanie medzi spojmi - naco by na seba nadvezovali). Platime spotrebnu (palivovu = ECO) dan pri kazom tankovami + teraz este aj za TVZ nadvikon + teraz budeme platit ECO dan = ludia si to rychlo rozmyslia a nebudu nic kupovat, lebo na to jednoducho nebudu mat = este viadcej starych kyblov bude na cestach, ktore sa budu udrziavat v pojazdnom stave. Nakoniec budeme jazdit na voloch a bude dobre.
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
stat si najde vzdy sposob, ako z nas vytiahnut peniaze. Ked ludia presedlaju na elektricke kolobezky, tak tomu vymyslia registracie a technicke kontroly, dan z vykonu, povinne poistenie atd. Presedlame na bicykle, tak zaregistruju a zdania aj tie.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Potom nech sa necuduju, ze kto ma rozum zdrha. Tiez uz to maju nahnute u mna. Rakusko blyzko, aj tak tam tankujem / nakupujem, tak preco nepracovat tam ze
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Tomasjerry: v AT auta uz dlhsie ovela viac zdanuju. Registracna dan je naviazana na CO2 emisie a plati sa ako percento z ceny vozidla. Plus cestna dan (ktoru platia vsetci, nie len firmy ako na SK) je ratana z vykonu motora (ako priklad, 110 kW motor ma stoji cca. 650€ rocne). Na druhu stranu za to dostavame slusne cesty.
FVE 12.45 kWp V/Z
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
A realne platy su trosku inde, vsak ze ano. Ludia by nekupovali a nedovazali stare kraksne z vonku, keby nebol problem kupit akykolvek ekologicky voz. Kludne aj dva, tri do rodiny. Verejna doprava komedia. A nehovoriac v aktualnej - covid situacii.
Rakusania maju tiez svoje absurdnosti. Napriklad znacka zakazujuca vjazd motoriek s hlukom vyssim ako 95 dB je uplna fajnovost. Street legal masina, ktora prejde STK/TK a teraz zrazu rozmyslaj, kolko ma tvoja motorka podla TP emisie hluku. Vlastne je to rovnaka konina ako zakaz vjazdu aut s urcitou emisnou normou, akurat tu je ten problem, ze do takej zony nemoze vojst ani uplne novy stroj z roku 2020.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Taký všeobecný zákaz všade v meste/obci, nielen značkou by som uvítal, lebo vrieskajúca motorka je presne tá vec čo chce človek počúvať tam kde býva, najmä o polnoci
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Podobne aj choppre, ATV a tie male vrestiace skutriky. Kks mame rok 2020 a smejdi vyrobcovia stale neprisli/nechcu prist na to, aby to nevieskalo jak slahnute. Na sidliskach so stvoritou ozvenou od okolitych panelakov je to uplne "dokonale" vsakze. Hlavne, ze EU buzeruje auta kvoli emisiam a tieto male hlucne prdy preco nikomu nevadia?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Sám mám skúter, 125cm³. Nevreští...
To koľko vám už len tých motoriek, skútrov a ATVčiek chodí pomedzi paneláky, že to až vadí?
Omnoho viac mi vadí kre*én, čo sa o polnoci postaví autom na kraj parkoviska medzi panelákmi a nechá to pol hodiny vrčať na voľnobehu. Len tak, lebo pokecáme a zapálime pred naštartovaným autom...
To koľko vám už len tých motoriek, skútrov a ATVčiek chodí pomedzi paneláky, že to až vadí?
Omnoho viac mi vadí kre*én, čo sa o polnoci postaví autom na kraj parkoviska medzi panelákmi a nechá to pol hodiny vrčať na voľnobehu. Len tak, lebo pokecáme a zapálime pred naštartovaným autom...