NVIDIA GeForce RTX 3080 (recenzie, informácie...)
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: NVIDIA GeForce RTX 3080 (recenzie, informácie...)
reddit vie vždy všetko najlepšie.
AiB sa mi zdajú práveže asi najlepšie aké kedy boli, zatiaľ som nevidel kartu, ktorá by bola vzhľadom na TDP na prvý pohľad poddimenzovaná a aj riešenia v chladení VRM a VRAM sú všade OK. Je vidieť, že nepodcenili spotrebu ani výhrevnosť VRAM a pasívy sú adekvátne. Fakt neviem o čom hovoríš... že Evga má dizajnérov čo zaspali dobu a nacapili tam plastový shroud jak z 2005 je jedna vec, kvalita pasívu druhá a tam je to OK.
IMO Navi launch nebude o inom, je to zdá sa trend, RTX2000 bol nič moc a to bol záujem o tie karty pri vydaní slabý, ani 5700XT neboli zrovna bez problémov, hlavne nereferenčky boli nekončný príbeh. Ak AMD neohlási RDNA2 až po novom roku, tak tiež moc neverím, že sa ich dočkáme pred vianocami v poriadnych počtoch. Treba si zvyknúť.
AiB sa mi zdajú práveže asi najlepšie aké kedy boli, zatiaľ som nevidel kartu, ktorá by bola vzhľadom na TDP na prvý pohľad poddimenzovaná a aj riešenia v chladení VRM a VRAM sú všade OK. Je vidieť, že nepodcenili spotrebu ani výhrevnosť VRAM a pasívy sú adekvátne. Fakt neviem o čom hovoríš... že Evga má dizajnérov čo zaspali dobu a nacapili tam plastový shroud jak z 2005 je jedna vec, kvalita pasívu druhá a tam je to OK.
IMO Navi launch nebude o inom, je to zdá sa trend, RTX2000 bol nič moc a to bol záujem o tie karty pri vydaní slabý, ani 5700XT neboli zrovna bez problémov, hlavne nereferenčky boli nekončný príbeh. Ak AMD neohlási RDNA2 až po novom roku, tak tiež moc neverím, že sa ich dočkáme pred vianocami v poriadnych počtoch. Treba si zvyknúť.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
tymto tempom mam pocit,ze treba kupovat highend a potom len so zalozenymi rukami sledovat par rokov
AIB mali málo času na dizajn a výrobu kariet, nVidia vyrobila málo FE lebo by im to pokazilo marže, experimentálny proces (Samsung ani zďaleka také veľké čipy nevyrábal, určite sú problémy aj s výrobou, čo som počul tak ten proces má 80-90% výťažnosť čo sa nezdá zlé, ale to bolo pre malé mobilné čipy a nie veľké GPU čipy, a nVidia vraj platí za dobrý čip nie za wafer tak ako to bolo v čase Fermi čo nám môže tiež niečo naznačiť...), experimentálne VRAM (je dosť možné že aj tu je bottleneck čo sa týka počtu a dostupnosti, a dúfajme že sa nezopakuje debakel s GDDR5x keď prvé karty odchádzali po týždni), urýchlené vydanie aby bolo pred AMD... nečudo že sú nedostatky.
- Pronto
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Toto celé je jednoducho Fail a pre mňa osobne ďalší dôvod ísť do AMD... Pravdepodobne sa ešte dokopem a budem Alzu otravovať s tou objednávkou 3080tky čo mám až pokiaľ mi ju za tú cenu fakt nedajú a skúsim ju posunúť ďalej na fóre. Takúto šlamastiku sa mi podporovať naozaj nechce...
Co mas s objednavkou?
CPU: R9-5900X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF PRO (Wi-Fi) GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
- Pronto
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Famous - Som jeden z mála, ktorý stihol objednať Gainward 3080 Phoenix, avšak kartu mám v objednávke v stave "Očakávame". Keď som ju dával do košíka a objednával, bola v stave: "Na sklade > 5 ks Môžete mať zajtra od 8:00" inak by som ju samozrejme nemohol objednať a na podpore Alzy ma len poslali doprdele, že dodávateľ karty nemá a nikto sa mi neunúva vysvetliť, ako celá táto situácia vôbec mohla vzniknúť.
Priznajte sa, kto nahodil tieto 2 inzeráty?
https://pc.bazos.sk/inzerat/116122992/k ... -blizi.php
https://pc.bazos.sk/inzerat/116149352/k ... 2080ti.php
https://pc.bazos.sk/inzerat/116122992/k ... -blizi.php
https://pc.bazos.sk/inzerat/116149352/k ... 2080ti.php
- sanjuro
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45
370eur je realna ponuka a vsetci to realne odmietneme
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Ľuďom statočne hrabe 2080 za 200 nie xD?
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Tu v Rakusku stoja pouzite 2080Ti 650 az 800 EUR. Realne som ani po oznameni 3080 nevidel prepad kariet pod tuto sumu (jednu som videl za 550). By ma zaujimalo, kto preda svoju 2080 alebo 2080Ti za sumu v tom inzerate Obzvlast, ak 3080 nie su realne dostupne a asi ani do Q1'21 nebudu pre vsetkych. Ja nejako uz preckam na 1070tke a novom AW monitore este par mesiacov, kym 3080 bude dostupna. Uz len kvoli Gsync nema zmysel pre mna ist do AMD. A wingo to vyssie pekne zhrnul v skratke, co vsetci ludia na reddit-e pisali.
Až na to, že NV nepotrebuje čakať na Informácie o RDNR2 od MS.kllr007 napísal: ↑Ut 22. Sep, 2020, 08:09 Celý ten launch je proste divný. Je viacero teórií no najviac sa prikláňam k tomu:
MS predstavilo XSX s deep-in pohľadom na HW, NV sa zľakli keď videli aký výkon pri akej efektivite je AMD schopné spraviť, tak spravili rýchlo papier launch pár dní potom, kde podľa mňa s cenou šli dosť nižšie ako chceli, s tým že vedeli že karty nedodajú. Majú teda hype, a karty budú predávať cez AIB s vyššou maržou keďže tie idú vyššie ako MSRP. Jednoducho sa im tvorba FE pri danej cene robiť neoplatí.
Bol to proste Paper Launch. Počet kariet mal byť nižší ako pri vydaní Vega.
s pozdravom, crux.
Jedine komu hrabe su ludia, ktori predavaju na Bazosi svoje karty za nerealne ceny vid. RTX 2070 napriklad za 460, ked SUPER verzia stoji nova na alze 445 EUR.
MB: ASUS TUF B650 Wifi Plus, CPU: Ryzen 7700, CPU Cooler: Endorfy Fortis 5, RAM: Kingston 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36, PSU: Corsair RM850x (2021), GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 6700 10G OC, SSD1: WD Blue SN570 1 TB, SSD2: Crucial P3 1TB, CASE: be quiet! Pure Base 500DX Black
Monitor: HP Omen 32q
Monitor: HP Omen 32q
Páni, čítali ste čo som vám písal?
Nemali sme ani jednu kartu skladom (v distribúcii)... nemal som ani jediný kus pre zákazníka...
Tie karty neprišli, tak asi ťažko ich ALZA mohla predávať.
Nvidia to pojebala jak sa len dalo. To tým kktkom asi nedošlo, že keď 2 roky nevydali novú generáciu kariet+zvyšovanie počtu herných PC vo svete, že bude záujem veľký a mám taký dojem, ako keby celosvetovo vyrobili 100ks kariet a z toho ešte polovičku dostali recenzenti.
Skôr sa mi zdá, že nechcú priznať reálny problém s výťažnosťou GPU, alebo výrobou pamätí a miesto toho tvrdia, že ich zaskočil "veľký" záujem
Skôr sa mi zdá, že nechcú priznať reálny problém s výťažnosťou GPU, alebo výrobou pamätí a miesto toho tvrdia, že ich zaskočil "veľký" záujem
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Ak aj také problémy sú, tak sa verejne nikdy nepriznávajú, kto by si chcel vedome a dobrovoľne zraziť cenu akcií? Naopak sa to prejde mlčaním a dúfa sa, že sa to v dohľadnom čase zlepší a dočasnú krízu si "nikto nevšimne", prinajhoršom sa na ňu rýchlo zabudne. Ak to trvá dlhšie, tak sa to aj tak ukáže na dostupnosti a potom už aj tak nemá zmysel nič priznávať. Hej, riešenie by bolo posunúť launch, ale biele goliere majú iné záujmy než konzervatívny prístup a spokojnosť zákazníka bez ohľadu na vlastný profit. Že im nedochádza 1+1, teda že bez kariet žiadny profit aj tak nie je je už druhá vec, ale ono to tak medzi týmito "kapacitami" zvykne byť.
Je to škoda, lebo majú dobrý produkt, ktorému sami kazia renomé.
Je to škoda, lebo majú dobrý produkt, ktorému sami kazia renomé.