COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...

Nechali by ste sa zaockovat ruskou vakcinou Sputnik?

Ano
29
39%
Nie
46
61%
 
Celkom hlasov: 75

Používateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 755
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa HaDeS »

ohladom restik/kaviarni.
Zrovna vcera som sa bavil s dvomi prevadzkarmi. Obaja zatvaraju natrvalo ako boli ohlasene nove opatrenia. Gro zakaznikov mali z prilahlych kancelarii + turisti v BA (stare mesto okolo Jakubovho, druhy pod Michalskou branou)
Turisti sa v lete nekonali - nahrada za nedovolenkove obdobie a prilahle kancelarie su zatvorene prakticky od marca/aprila a ludia alebo uz prepusteni alebo zvysok na HO. Take away skusali, ale ze ich to z biedy nevytrhlo, ani na prevadzkove naklady to nebolo. Proste nie je komu ani to take away predat, ked je mesto "prazdne". Netvrdim ze je to reprezentacna vzorka, len aj to troska dokresli obraz.
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
maniak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1946
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Bydlisko: Kittsee, Rakusko

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa maniak »

beardie: Nemecko sledujem len bocne a ked sa nahodou s niekym z nemecka bavim. Skor sledujem AT, nakolko sa aj pri Viedni pohybujem, ale tu uz dlhsie sa drzi len velmi pozvolny narast poctu chorych (v poslednom tyzdni povedzme priemer okolo 1000 pripadov denne, aktivnych niekde okolo 12000). Tu je podobne ako v Nemecku zatial povinnost sa zapisovat v restauraciach (Nemci to maju tiez). Podobne ako v Nemecku, aj tu ma vela ludi s tym problem, lebo zbieraju nejake tvoje data (primarne kontakt a asi meno?), tie ale ostavaju v restike a hygiena si ich pyta, ked tam najdu choreho. Uchovavat sa maju data 4 tyzdne. V at to plati iba v oranzovych a cervenych regionoch (4 stupne, este je zelena a zlta). Teraz nedavno este vraveli o plosnejsom testovani skolakov pomocou kloktacich PCR testoch (co je asi tak 1000x komfortnejsie a ludia sa toho neboja).
FVE 12.45 kWp V/Z
Používateľov profilový obrázok
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 3673
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa dendroid »

Opatrenia ako v Nemecku ? Ibaze v Nemecku maju iba o trocha viac ako dvakrat viac novych pripadov za den ako my. A asi 16 krat viac obyvatelov. A asi o troska viac testov na obyvatela ako my. Ono Nemci mali totizto pravidla aj cele leto a poctivo ich dodrziavali, ako maju Nemci vo zvyku. A ti, s ktorymi som bol v kontakte ja napriklad, ostali dovolenkovat v Nemecku. Stylom Schwarzwaldurlaub. U nas na to sral doslova kazdy na plnej ciare. Defakto ziadne opatrenia, dezinfekcia uz bola v obchodoch a podobne iba ak na ozdobu a masy ludi nosili ruska na debila este aj pocas 10 minutovej jazdy autobusom. Najviac ma dojimali nastrocne modelkovske pisulky tymto, u nich to bolo defakto pravidlom. V obchode nalepeni jeden na druheho ako froteri, akoby to bolelo sa postavit 2 metre od niekoho. A ty sa postavis 2 metre schvalne a ostatni sa na teba zozadu nalepia. Indicku policiu som zelal ludom cele leto. Ty si tu beardie viedol cely cas krizovu vypravu propagandisticku ako o nic nejde dookola na Goebelsa a aka to je bublina. A teraz sa stazujete na politikov ? Nie, to nie je o politikoch a aj ti politici su iba zrkadlom nasej spolocnosti. Nic to, tak to vidim, ze sa odtialto spracem tiez do Nemecka, len co nastane vhodna chvila. Matovic ma v tomto pravdu, pokazili sme si to. Stado vede vul, ale stale je to len stado. Presne ako som vravel, u nas to len totalne spochybnit a ignorovat to alebo si trhat vlasy. S patricnymi nasledkami. V Nemecku rozumny pristup dlhodobo, rozumne opatrenia, zodpovedajuci stav.
Používateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4560
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa scream »

beardie napísal: St 14. Okt, 2020, 10:29
scream napísal: St 14. Okt, 2020, 09:47Sulik je uz tiez ako papagaj ...zatvarat fitka/restiky podla krajov lebo sa tam dakto nakazil...wtf.
je to celkom logicke, co sa ti na tom nezda?
Lebo povedal, ze zavrie tie restauracie, kde sa uz niekto nakazil. Ze ak sa niekto nakazi v restike v tvrdosine, zavru restiky v tvrdosine. Ine by bolo ak by zatvaral iba v mestach, kde je vysoky pocet pozitivnych, bez ohladu na to, ci sa niekto nakazil v restike alebo nie. Ja si myslim, ze lepsie resitky a kaviarne mohli dalej fungovat v obmedzenom rezime s nejakymi plexi paravanmi a rozumnymi vzdialenostami. Nieco by pokryl zvyseny dopyt po donaske. Prenajimatelia priestorov by dostali zaplatene, par ludi by si udrzalo biznis a znacku, par ludi by neprislo o pracu a mohli by si dalej platit byvanie, dochadzat do prace a tankovat auto na leasing... Toto bude ekonomicka apokalypsa.

Asi je cas nakupovat vyhradne v slovenskych obchodoch.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
super.talent
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 113
Dátum registrácie: Pi 29. Dec, 2017, 20:31
Bydlisko: Zilina

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa super.talent »

Inak kto rieši kontroly prevádzok či sú skutočne zatvorené ? Hygiena v danom okrese? Alebo policajti? Lebo čo čítam, tak dosť ľudí na to plánuje kašľať a nechať otvorené 'na tajnáša'.
Používateľov profilový obrázok
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3352
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa beardie »

maniak napísal: St 14. Okt, 2020, 11:55beardie: Nemecko sledujem len bocne a ked sa nahodou s niekym z nemecka bavim.
v Nemecku som bol pred mesiacom, myslim, ze akurat vtedy zavadzali tie papiere
podla restauracie vyzadovali bud len meno a telefon, alebo meno/telefon/adresu v Nemecku/email; vzdy 1 papier na skupinu, dokedy to ukladali netusim

dendroid: som myslel, ze s nami uz nechces travit cas
nezabudaj, ze vsetok cas, co nam tu budes venovat, ti uz nikto nevrati :)
dendroid napísal:Ty si tu beardie viedol cely cas krizovu vypravu propagandisticku ako o nic nejde dookola na Goebelsa a aka to je bublina.
nemam ti k tomu co povedat, nie si schopny moje posty citat s porozumenim
ak reagujes na nieco konkretne, tak mi to konkretne odcituj a ja ti to vysvetlim, na vseobecne kecy sa mi reagovat nechce ;)
btw, je vtipne citat tvoje posty v tejto teme z aprila :laugh:
scream napísal:Lebo povedal, ze zavrie tie restauracie, kde sa uz niekto nakazil. Ze ak sa niekto nakazi v restike v tvrdosine, zavru restiky v tvrdosine. Ine by bolo ak by zatvaral iba v mestach, kde je vysoky pocet pozitivnych, bez ohladu na to, ci sa niekto nakazil v restike alebo nie.
ale musis brat kontext, on je celkovo proti zatvaraniu, chcel zatvarat len naozaj tie, ktore mozu byt ohrozene
on hlavne reagoval na Matovicove "zavrieme vsetko" bez ohladu na data alebo zdravy rozum, snazil sa presadit, nech sa teda uzatvoria restiky len v danom okrese, nie komplet vsetky na celom Slovensku

mozeme to este otocit, ak sa ludia nakazili za posledny mesiac len v 5 restauraciach z celeho Slovenska z 20000 celkovo, napriek celkovym poctom, tak nema zmysel zatvarat ich, lebo rovnake pocty sa daju najst kdekolvek inde, aj v beznych potravinach
Používateľov profilový obrázok
kllr007
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5392
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa kllr007 »

dendroid to celkom vystihol.
Teraz sú zlý politici, v lete mal každý na salame a tvárili sa že sú nedotknuteľný, dovolenky, cestovanie hore dole, žiadne dostupy prosto nič. A teraz keď máme 1500 prípadov zrazu "ejha, politici to posrali, kaslali na to. Vôbec nie, posrali to všetci čo mali v pi*i, keď zakaždým politici vyzývali ľudí aby si dovolenky odpustili tak dopravcovia museli posilňovať linky čo ich nestačili prevážať hore dole.. Keď vyzývali aby si odpustili veľké oslavy, tak hurá pome svadby o 100 ľuďoch, veď musí byť.
Nuž dnes na to najviac doplatia tí čo si čo to odpustili kôli blbcom čo nie. A tí istí blbci teraz zasa otvárajú hubu ako je všetko nefér a dávajú pikachu shocked face keď vidia náhlu nárast. No ale samozrejme na vsech svätých to zas bude cestovať krížom kražom.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5507
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13
Bydlisko: KE

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa SKiLEX »

ja stale zasnem jak tu tie opatrenia moze niekto obhajovat(v takej podobe ako sa chystaju teraz)
Používateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 3596
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa 16cmfan »

Keby bola nezodpovedna mensina zodpovedna dnes nemusime krutit hlavou nad celoplosnymi nezmyselnostami od strany Igorka. Si mozme podat ruky. Pandemiu nezvladla ako vlada tak (s)prostý plebs
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm

NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 8GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5884
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa wingo »

Skilex žasni si koľko chceš, ale ukázalo sa že na odporúčania Slovač serie, takže odporúčania sú u nás (na rozdiel od GER, SWE) úplne zbytočné, platia iba plošné zákazy. Bohužiaľ pre zodpovedných.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB
Používateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 755
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa HaDeS »

wingo napísal: St 14. Okt, 2020, 10:34 Lebo keď už zistíme nakazených tak pri korone je už týždeň neskoro. A na Orave sa pekne ukázalo aký zmysel má zatvárať okresy - všetci sa nahrnú do vedľajšieho, nezatvoreného a roznesú to aj tam.
V Irsku to mali zatvorene pocas prvej vlny na myslim ekvivalnet nasich okresov. Nie ze zavru v Namestove restiky a ty pojdes do Tvrdosina na obedik. Cez okres sa nedostanes bez adekvatneho papiiru. Kto to vystavoval a akym sposobom neviem (oni to vsetko volaju local authorities). Klient potreboval papir a negativny test aby sa dostal z Dublinu k rodicom na vidiek. Garda tam sekala po usiach aj pumpickarov, ktori sa snazili obchadzat tie restrikcie cez polne a bocne cesty.

Tym chcem povedat, ze je zatvaranie okresov a zatvaranie okresov.

edit: ak si dobre spominam, dokonca chvilku to tam bolo, ze si mohol byt len x km od trvaleho bydliska, pripadne od miesta kde si nahlasil ze budes
Naposledy upravil/-a HaDeS v St 14. Okt, 2020, 14:30, upravené celkom 1 krát.
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5884
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa wingo »

To skúsili raz, počas Veľkej noci, a skončilo to fiaskom. Budú zlí nech spravia čokoľvek, už ide len o to zlí pre ktorú skupinu občanov.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB
Používateľov profilový obrázok
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 3673
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa dendroid »

beardie napísal: St 14. Okt, 2020, 13:42
maniak napísal: St 14. Okt, 2020, 11:55beardie: Nemecko sledujem len bocne a ked sa nahodou s niekym z nemecka bavim.
v Nemecku som bol pred mesiacom, myslim, ze akurat vtedy zavadzali tie papiere
podla restauracie vyzadovali bud len meno a telefon, alebo meno/telefon/adresu v Nemecku/email; vzdy 1 papier na skupinu, dokedy to ukladali netusim

dendroid: som myslel, ze s nami uz nechces travit cas
nezabudaj, ze vsetok cas, co nam tu budes venovat, ti uz nikto nevrati :)
dendroid napísal:Ty si tu beardie viedol cely cas krizovu vypravu propagandisticku ako o nic nejde dookola na Goebelsa a aka to je bublina.
nemam ti k tomu co povedat, nie si schopny moje posty citat s porozumenim
ak reagujes na nieco konkretne, tak mi to konkretne odcituj a ja ti to vysvetlim, na vseobecne kecy sa mi reagovat nechce ;)
btw, je vtipne citat tvoje posty v tejto teme z aprila :laugh:
scream napísal:Lebo povedal, ze zavrie tie restauracie, kde sa uz niekto nakazil. Ze ak sa niekto nakazi v restike v tvrdosine, zavru restiky v tvrdosine. Ine by bolo ak by zatvaral iba v mestach, kde je vysoky pocet pozitivnych, bez ohladu na to, ci sa niekto nakazil v restike alebo nie.
ale musis brat kontext, on je celkovo proti zatvaraniu, chcel zatvarat len naozaj tie, ktore mozu byt ohrozene
on hlavne reagoval na Matovicove "zavrieme vsetko" bez ohladu na data alebo zdravy rozum, snazil sa presadit, nech sa teda uzatvoria restiky len v danom okrese, nie komplet vsetky na celom Slovensku

mozeme to este otocit, ak sa ludia nakazili za posledny mesiac len v 5 restauraciach z celeho Slovenska z 20000 celkovo, napriek celkovym poctom, tak nema zmysel zatvarat ich, lebo rovnake pocty sa daju najst kdekolvek inde, aj v beznych potravinach

Moje posty z aprila sa tykali absolutneho nezmyslu, ked zakazali ludom sa stretavat a nakoniec sa cele Kosice stretli v parku na Anicke. A mestsky fizel, ktoreho tie cele Kosice poznaju, lebo robi vyhadzovaca v Irish pube, tam ladoval pivo s kamosmi. Urcite spolu ziju vsetci v jednej domacnosti. Takze tolko k mojim postom z aprila a ako ich je zaujimave citat. Skor je zaujimave citat tvoje posty z aprila, ked si nadaval kazdemu, komu vtedy co i len trocha prisli opatrenia ako nezmyselne a prehnane (pricom sa ukazalo, ze skutocne boli) do idiotov. A nasledne si krasne otocil. Ty si za to BAN nedostal, ale Leon za to, ze sa k tebe patricne a primerane vyjadril tym istym sposobom uz BAN dostal. Tvoje sucasne posty je uz zial smutno trapne citat. Cely cas si tu v boji za ekonomiku spochybnoval celu krizu. A nakoniec ta tvoja ekonomika kvoli takym ako si ty klakne. Dalej tebe ako pravdepodobne autistovi akosi nie je jasne, ze beznych ludi nezaujimaju tvoje statistiky a pseudovedecke argumentacie, ale posolstvo toho, co hovoris. A to, ze tvojim posolstvom bolo spochybnovanie krizy zial nespochybnis. Takze si strc to svoje citanie s porozumenim a statistiky a citaty a traktaty niekam, pripadne to vytiahni v tej svojej socialnej bubline. Bezni ludia zialbohu teda chvalabohu nefunguju ako kalkulacky. Ci sa ti to paci alebo nie, na vacsinu ludi si vytvaral dojem, ze sa to prehnane riesi a ze to teda riesit netreba. Svedsko sem, Svedsko tam. Tymto znova koncim, nebudem tu sirit dalej flame. Svoje som si povedal. A ak tu ma niekto problemy citat s porozumenim, tak to mas iba ty. S porozumenim ludskej nesheldonovskej komunikacii.
Naposledy upravil/-a dendroid v St 14. Okt, 2020, 14:39, upravené celkom 1 krát.
maniak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1946
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Bydlisko: Kittsee, Rakusko

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa maniak »

SKiLEX napísal: St 14. Okt, 2020, 14:08 ja stale zasnem jak tu tie opatrenia moze niekto obhajovat(v takej podobe ako sa chystaju teraz)
Toto je situacia v Cesku v nemocniciach. Slovensko je v stave akoby 1.10. v Cesku:
Obrázok
Cely prispevok tu: https://www.facebook.com/petrludwig/pos ... 9160373087
FVE 12.45 kWp V/Z
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5507
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13
Bydlisko: KE

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa SKiLEX »

wingo napísal: St 14. Okt, 2020, 14:18 Skilex žasni si koľko chceš, ale ukázalo sa že na odporúčania Slovač serie, takže odporúčania sú u nás (na rozdiel od GER, SWE) úplne zbytočné, platia iba plošné zákazy. Bohužiaľ pre zodpovedných.
sorry jako, ale to co sa momentalne deje je na urovni palenia carodejnic

Svadby/velke oslavy mali byt zakazane kludne cele leto(pretoze tam sa virus siril vo velkom), proti ruskam v interieri/mhd taktiez nic nemam, ani proti zavretiu strednych skol...

co mi ale vadi su vyslovene odveci opatrenia typu toho zavretia restauracii(super, nakazilo sa 5ludi, podme kvoli nim ekonomicky znicit tisicky rodin)... to iste fitka, sauny, kupaliska...

ruska vonku? akurat to zneprijemnuje zivot, pridana ochrana pred virusom nula celych nula nula

a tu sa este dakto spyta ze kde ludi co s tym nesuhlasia nahlasovat :rofl: sorry jako, ale dufam ze dotycneho v zivote uz nic pekne nestretne


na osoby pre ktore je jedinym zivotnym cielom dojst domov, odfetovat sa do inej dimenzie a preckat do dalsieho zelenho dna reagovat nebudem, plne chapem ze ich zivotny styl by nenarusil ani uplny lockdown...

Návrat na "Debata o všetkom"