COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Ked len zakladnu zdravotnu starostlivost, tak potom nech vrati ludom aj spatne odvody do zdravotnej poistovne. Nechapem, ako tu vobec niekto moze taky napad obhajovat, nech je "situacia" akakolvek.
Ked o tyzden povie, ze potrebuje peniaze na nieco ine kvoli covid-19 a ze vsetkym obyvatelom vezme 50 % penazi z uctu, s tym budu ludia tiez suhlasit? Lebo aktualna "situacia"?
Ked o tyzden povie, ze potrebuje peniaze na nieco ine kvoli covid-19 a ze vsetkym obyvatelom vezme 50 % penazi z uctu, s tym budu ludia tiez suhlasit? Lebo aktualna "situacia"?
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
odkial mas toto cislo? co som cital , fakticky vsetky testy maju vysoky podiel false positives, ale bezne nie je to ziadny problem, lebo sa robia na ludoch s priznakmi, takze v konecnom dosledku z toho mozu vychadzat nejake promilove cisla. situacia je ale diametralne ina ked testujes plosne, ludi bez priznakov.
nehovoriac o tom, ze ak je test vykonany neodbornikmi v provizornych podmienkach tak bude dochadzat k vysokej kontaminacii.
ale bez ohladu na presnost testu, cele to nema zmysel pokial sa jasne nepovie co sa bude diat po teste. ludia ktory budu identifikoani ako pozitivni pojdu povinne do karanteny? kam? ak doma, akym sposobom budu sledovani? alebo bude im najprv nariadeny povinny presnejsi pcr test? ako sa zachovame k tym ktorych test nezachyti?
Spoiler: ukázať
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Miesto toho aby jasné špecifikoval a komunikoval čo chcú, kedy a ako spraviť, tak tu máme už vyhrážky ako ľudia čo tam nepôjdu nebudú mať v budúcnosti starostlivosť.
Stále dúfam že toto klaunovi neprejde.
Keď chcel motivovať ľudí mohol to podstatne ináč a nie nasrať už úplne všetkých...
Stále dúfam že toto klaunovi neprejde.
Keď chcel motivovať ľudí mohol to podstatne ináč a nie nasrať už úplne všetkých...
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
viac sa obavam false negative
To ako fakt? Nech platia viac? U nás je sýstém nastavený tak ako je, a popravde vďakabohu za to, vačšina bežných ľudí na SVK by sotva len ťažko lepila keby si majú zaplatiť čo i len výjazd sanitky a následných pár dní na ARE. (a nie ešte nejakú komplexnejšiu liečbu alebo operáciu)lele007 napísal: ↑Ne 18. Okt, 2020, 22:03 Ok nech kludne platia viac za zdravotnu starostlivost (hoci neviem ci na 100% vies preukazat, ze ten dotycny fajci, alebo len zije v rovnakej domacnosti ako fajciar atd), ale teraz je pandemia covidu, nie ludi zomierajucich na rakovinu.. ale suhlasim ludia by mali byt motivovany na zdravy zivotny styl
Už ti zomrel niekto blízky na rakovinu? Máš predstavu koľko ľudí umrie na rakovinu ročne? V 2018 len v EU zomrelo na rakovinu takmer dva milióny ľudí...
Je to absolútny nezmysel, pokiaľ máme zdravotníctvo zadarmo, tam dať takúto protiprávnu výluku, že keď nepôjdem niekde na fajnový test za 5€ tak si mám platiť zdravotnú starostlivosť. Je absolútne drzé a choré aby toto niekto vypustil z úst, navyše ešte aj pri tom akú funkciu zastáva.
Presne tak ako písal stiv, za tie peniaze čo niektorý platia, by mali dostávať úplne inú starostlivosť, a nie sa im ešte vyhrážať keď niekam nepôjdu, ale to je na inú debatu.
Otázka:
Nezachytil som na tlačovke akú mám alternatívu, keď sa zrovna nechcem ísť dať testovať do volebnej miestnosti a zúčastniť tohto chaosu?
To ma zas niekto zdr... že som na veľkú noc hovoril o tom, že nechcem dávať tel. číslo PZ a podobne. A zas niekomu prídem paranoidný, no skutočne som sa doteraz snažil vyhnúť tomu aby som nechával týmto fušerom svoje údaje. Otestovať som sa keď som to potreboval kvôli práci bol radšej v AT. Boh vie prečo , koniec koncov to bolo aj tu :
Štátu unikli údaje všetkých testovaných na COVID-19
Ale skutočne na takéto sčítanie obyvateľstva nemám moc náladu, a radšej zaplatím rodine normálne testy v normálnych podmienkach. Bude možná aj takáto alternatíva? Nikde som nič o tom nezachytil. Je predsa nezmysel aby keď budem mať čerstvý negatívny PCR test napríklad, aby som išiel znova na nejaký čínsky rýchlotest medzi ľudí...
AD2: Minister zdravotníctva tam dnes hovoril o tom ako to nebude rizikové pre tých čo sa zúčastnia, lebo tam budú mať rúška, a tie "nás chránia" To už je ako fakt moc...
Workstation: HP Z230- i7 4770, 16gb DDR3, GTX 960, SSD RAID 2x256GB, 3x HP 24" LCD
Nepisal som nikde, ze mas zaplatit zdr. starostlivost ak dostanes rakovinu, ale ze ked nepojdes na test (ktory musi byt bezpecny, tj nie nahromadit ludi niekde do malej miestnosti, takze dakde vonku, alebo formou drive in atd.), tak nech zaplatis liecbu z covidu ak dodatocne dostanes. Tj. zubara stale budes mat preplatene, aj operaciu slepeho creva a ti preplatia aj osetrenie zlomenej ruky. A takisto budes mat zadarmo vyjazd sanitky. Ale nie to, ze ta musia lekary riesit na umelej plucnej ventilacii kvoli covide, lebo sa ti nechcelo na test.
MSI PRO B650M-P | AMD Ryzen 5 7600 | Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz | Endorfy Fera 5 | Montech AIR 1000 SILENT Black | Apacer AS2280Q4U 1 TB | ASUS TUF GAMING 750B
Ja som reagoval ostrejšie kvôli tomu, že si napísal že je boj proti pandémii a nie rakovine, to je nešťastné porovnanie lebo na rakovinu umiera fakt spústa ľudí každý rok... A to je síce pekné že si to nepísal, ale už len to že by mali fajčiari platiť viac je v rozpore z tým systémom aký je teraz. To by si dalo potom hravo selektovať, a nakoniec by to zdravotníctvo dopadlo ako tradičné životné poistenie - spústa výluk
Je to nezmysel, pokiaľ platím zdravotné poistenie, aby som keď nepôjdem na toto plošné testovanie, aj keď napríklad ja preukázateľne mám za sebou 3 PCR testy negatívne, aby som si ja potom platil zdravotnú starostlivosť z vačku keď niečo chytím neskôr.
Preto sa pýtam, či vôbec mám nejakú alternatívu.
Tak isto je predsa nezmysel, ak niekomu nariadi lekár PCR test, aby o dva dni na to išiel znova na takéto testovanie...
A bude testovanie bezpečné? Už to vidím... V reichu si dal doktor rukavicu, spravil výter, a šup s ňou do smetí, aspoň čo som bol ja. U nás na drive ich zrovna nemajú ako jednorázové Skôr jednodňové. Ale to je zbytočné o tom polemizovať, nakoľko 100% ľudí tam budú spoľahlivo chrániť rúško domácej výroby zo starých treniek...
Je to nezmysel, pokiaľ platím zdravotné poistenie, aby som keď nepôjdem na toto plošné testovanie, aj keď napríklad ja preukázateľne mám za sebou 3 PCR testy negatívne, aby som si ja potom platil zdravotnú starostlivosť z vačku keď niečo chytím neskôr.
Preto sa pýtam, či vôbec mám nejakú alternatívu.
Tak isto je predsa nezmysel, ak niekomu nariadi lekár PCR test, aby o dva dni na to išiel znova na takéto testovanie...
A bude testovanie bezpečné? Už to vidím... V reichu si dal doktor rukavicu, spravil výter, a šup s ňou do smetí, aspoň čo som bol ja. U nás na drive ich zrovna nemajú ako jednorázové Skôr jednodňové. Ale to je zbytočné o tom polemizovať, nakoľko 100% ľudí tam budú spoľahlivo chrániť rúško domácej výroby zo starých treniek...
Workstation: HP Z230- i7 4770, 16gb DDR3, GTX 960, SSD RAID 2x256GB, 3x HP 24" LCD
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
To je blbost taketo restrikcie pre test. Sak to ma trvacnost a vypovednu hodnotu 2 tyzdne. Potom mozeme vsetky cisla hodit do kosa a zacat nanovo. Kazdemu nakazenemu 2 tyzdne a viac po tomto testovani uz sa neda pripisat ziadny suvis ani zodpovednost vzhladom k tomu ci na test bol alebo nie. Kludne aj cestou z negativneho testu to mozes hned chytit atd. To je tak naramna stupidita, ze to neviem ani poriadne komentovat. Ak chce Matovic a spol vymotivovat komplet cely narod vratane doteraz zodpovednych k rebelii, tak tymto ma na to paradne nasliapnute. Tento napad chytili tak zle do ruk a podali ho tak neuveritelne stupidne, ze na to nemam mozgovu kapaciru to spracovat.
Nevolil som OLANO ani nebolo mojou druhou volbou, ale vobec nie je to zly napad AK bude zrealizovany poriadne (coho aj ja sa obavam).
Kludne si to zober z opacnej strany, ja ako nefajciar preco sa mam skladat na zdr. starostlivost niekomu, kto fajci cely zivot a pozna rizika? Ale ano, nech to 'plati' cez vyssiu dan za tabakove vyrobky ako za vyssie odvody do zdr. poistovne.. Ale tu riesime daco uplne ine, takze to je celkom offtopic.
Nech je kludne vynimka pre ludi, ktori maju negativny PCR nie starsi ako tyzden.. ale to sa tyka asi menej ako 0.01% populacie SR, takze to su marginalne zalezitosti, ktore kludne mozu byt osetrene v zakone (ak bude treba prijat nejaky).
Ano nech je to poriadne spravene, inak to nie ze nema vyznam, alebo bude mat horsie nasledky, ako ziadne plosne testovanie.SAJBAMA napísal: ↑Ne 18. Okt, 2020, 23:52 A bude testovanie bezpečné? Už to vidím... V reichu si dal doktor rukavicu, spravil výter, a šup s ňou do smetí, aspoň čo som bol ja. U nás na drive ich zrovna nemajú ako jednorázové Skôr jednodňové. Ale to je zbytočné o tom polemizovať, nakoľko 100% ľudí tam budú spoľahlivo chrániť rúško domácej výroby zo starých treniek...
Bude to zrealizovane cez vikend, spravia ti test a ides domov. Asi tazko to chytis hocikde.. Nech spravia mini-lockdown na vikend (stale lepsie jak lockdown na 2-3 tyzdne)..mino_85 napísal: ↑Ne 18. Okt, 2020, 23:56 Sak to ma trvacnost a vypovednu hodnotu 2 tyzdne. Potom mozeme vsetky cisla hodit do kosa a zacat nanovo. Kazdemu nakazenemu 2 tyzdne a viac po tomto testovani uz sa neda pripisat ziadny suvis ani zodpovednost vzhladom k tomu ci na test bol alebo nie. Kludne aj cestou z negativneho testu to mozes hned chytit atd.
MSI PRO B650M-P | AMD Ryzen 5 7600 | Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz | Endorfy Fera 5 | Montech AIR 1000 SILENT Black | Apacer AS2280Q4U 1 TB | ASUS TUF GAMING 750B
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Jedine akceptovatelne je pre mna prist na drive in, som ochotny tomu obetovat max. 30 min. Inak sa mozeme spokojne sudit o zdravotnu starostlivost
Aj tak to je prd platne, ked je to natiahnute na 2 tyzdne, spolahlivost testov je aka je, rizika s tym spojenym su ake su a k tomu ako to naplanuju za 2 tyzdne si vezmem pukance
Aj tak to je prd platne, ked je to natiahnute na 2 tyzdne, spolahlivost testov je aka je, rizika s tym spojenym su ake su a k tomu ako to naplanuju za 2 tyzdne si vezmem pukance
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Mna fascinovalo hlavne vyjadrenie Mikasa na facebooku, kde z jeho vyjadrenia bolo jasne, ze on o tejto hura akcii pocul prvyraz na tlacovke. Takze z jeho planu vynechal hygienu, vynechal prezidentku, vynechal korektne obstaravanie.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Pomaly sa ukazuje, ze je to blazon nie len povahovo ale aj profesne.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Po prečítaní tohto článku to celé vyzerá vcelku rozumne:
https://www.aktuality.sk/clanok/831720/ ... estovania/
Komunikačný šum? Pri Igorovi bežná vec, vždy si treba počkať na schválenú finálnu verziu nie jeho pocity počas tlačovky či na FB.
Týždeň pred akciou bude generálka kde by sa mali vychytať muchy tak by to mohli zvládnuť. Ale treba sa dopredu pripraviť že bez incidentov to nebude, priveľká masa ľudí na to aby sa žiadny nevyskytol, najmä keď to bude na Dušičky (nervózni ľudia lebo chcú ísť na hroby a za rodinami), víkend (podgurážení) a ĽSNS v bojovej nálade. A to som ani nespomenul ľudské chyby, lebo všetci sme len ľudia.
https://www.aktuality.sk/clanok/831720/ ... estovania/
Komunikačný šum? Pri Igorovi bežná vec, vždy si treba počkať na schválenú finálnu verziu nie jeho pocity počas tlačovky či na FB.
Čiže nie volebné miestnosti, len dostupnosť podobná ako pri výbere volebných miestností. Možno aj pred tou školou v ktorej je volebnáOdberové miesta budú zriadené tak, aby ich dostupnosť pre obyvateľstvo bola čo najlepšia, podobne ako v prípade zriaďovania volebných miestností.
Týždeň pred akciou bude generálka kde by sa mali vychytať muchy tak by to mohli zvládnuť. Ale treba sa dopredu pripraviť že bez incidentov to nebude, priveľká masa ľudí na to aby sa žiadny nevyskytol, najmä keď to bude na Dušičky (nervózni ľudia lebo chcú ísť na hroby a za rodinami), víkend (podgurážení) a ĽSNS v bojovej nálade. A to som ani nespomenul ľudské chyby, lebo všetci sme len ľudia.