COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Hovno si to vyžaduje štátnika s vyjadrovaním a vystupovaním na úrovni, to nikomu absolútne nič nepomôže okrem dobrého pocitu. Aj ten bude iba ak neprekukneš jeho klamstvá. Zabudli sme ako na začiatku za Pelleho nebolo nič, ani vybavenie ani postupy len bezradnosť, a viedla to banda amatérov a zlodejov? Zato sme mali sladké rečičky a štátnické vyjadrenia na úrovni
Matovič sa vyjadruje ako vždy a je vzťahovačný a nie je dobrý premiér, ale aspoň má poradný tým odborníkov a realizácia sa nakoniec vždy dá do ruky odborníkom. Čo z toho robila predchádzajúca banda? Radšej amatéra premiéra a odborníkov vo výkone ako naopak.
Aj tak by prípadné predčasné voľby vyhral Hlas podobný Ficovi a nie Fico, Fico skončil ako Mečiar.
Matovič sa vyjadruje ako vždy a je vzťahovačný a nie je dobrý premiér, ale aspoň má poradný tým odborníkov a realizácia sa nakoniec vždy dá do ruky odborníkom. Čo z toho robila predchádzajúca banda? Radšej amatéra premiéra a odborníkov vo výkone ako naopak.
Aj tak by prípadné predčasné voľby vyhral Hlas podobný Ficovi a nie Fico, Fico skončil ako Mečiar.
Spoiler: ukázať
Covid tu je od marca a zatiaľ 98 mŕtvych, čiže nechápem odkiaľ 5 tých mŕtvych DENNE ( a to môžme ešte špekulovať, vo väčšine prípadov sa covid skombinoval s inými problémami a starý človek to nezvládol)..na cestách za minulý rok zahynlo 245 ľudí...a na cestách máš takisto prevenciu ako pri covide...covid tu bude s nami tak ako chrípka, treba s ním žiť a ak aj bude vakcína tak nebude povinná tak o čom to je...wingo napísal: ↑Ut 20. Okt, 2020, 14:09 Ja ti neviem že by sme mali DENNE 5 obetí autonehôd. Ak pozeráš ročnú štatistiku dočkaj času, týmto tempom bude obetí Covidu viac ako obetí dopravných nehôd za minulý rok už za dva týždne. V ČR to už dávno majú naopak
Ak celoplošné testovanie pomôže otvoriť zavreté prevádzky skorej tak sú to dobre vynaložené peniaze.
Hlavný problém je však komunikácia.
Viac ľudí skončí v depresiách a na pokraji krachu ako na pľúcnych ventiláciach
na to mali mysliet ked si brali hypo. a uz za "dobrych" casov im to vychadzalo ltt (len ta tak).
5 úmrtí denne máš približne posledný týždeň a menej to najbližšiu dobu nebude. Treba sledovať vývoj a rozumieť číslam. A u nás na rozdiel od zahraničia sa robia pitvy či ozaj zomrel na Covid a nie iba s Covidom.
Akosi nikto nepocital s cinskym virusom. Ale mas pravdu.
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Treba si pockat co sa z toho vykluje. Ale najhorsie co moze spravit je zacat sa vyhrazat ludom ktori su v neistote a maju legitimne otazky. Niekto okolo by mal nabrat odvahu a jednu otcovsku mu je*nut, aby sa spamatal. To co predvadza uz fakt zacina byt zrele na diagnozu a v tejto situacii to nie je len nejaky neskodny ulet.
áno mali radšej čakať, či náhodou nepríde nejaký covid-19
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Ludia su strasne zadlzeny. Poznam kopec ludi co nie len ze ma hypo ale cele domacnosti na splatky, od pracky cez chladnicku, cez kuchynu, cez sprosty vysavac. A pritom nemuseli mat. Mohli kupit pracku za 200€, nie chceli lepsiu za 500 hoc na nu nemaju. Tak isto mikrovlnku ktoru pouziju raz za rok museli tu co najdrahsiu.. A potom si nemozu dovolit ostat tyzden na PN lebo by mali nizsiu vyplatu a neutiahli by to
Takze v tomto dobra facka pre niektorych.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Ale Matovič je u mňa jedno neskutočné sklamanie, z korony mu už totálne hrabe, nič iné už nerieší...tie jeho mega trápne statusy na fcb, mal by obmedziť čas na fb a tlačovky a doučiť english...neprizná ani za boha svoju vinu, vždy všetko zvalí na druhého...a najviac ma štve to jeho paktovanie s Kollárom, jeden druhému do zadku by sa vopchali
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
wingo, praveze toto si vyzaduje statnika. Nie kvoli odbornosti, ale vystupovaniu smerom k ludom. Ten clovek straca sudnost a ludia sa zacinaju burit. On ma sice odbornikov, ale zacina riesit niektore veci na svoju past a komu sa to nepaci, na toho hned utoci. Koalicia, opozicia je mu to fuk. Vystup v zakulisi TV Markiza (aj ked stale neviem ci je to overena vec) je vrchol, takisto obist prezidentku a verejne ju nazvat formalnou postavickou. A je toho viac. Zo zaciatku som ho branil, aj ked nie som jeho volic a ani zastanca jeho politiky, mal a ma to tazke, lenze po poslednych tyzdnoch co ukazuje, uz nie
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
to je pravda, niektorí sú finančne total negramotní, na kktiny minú hotovosť a životupotrebné veci berú na splátkykllr007 napísal: ↑Ut 20. Okt, 2020, 15:20Ludia su strasne zadlzeny. Poznam kopec ludi co nie len ze ma hypo ale cele domacnosti na splatky, od pracky cez chladnicku, cez kuchynu, cez sprosty vysavac. A pritom nemuseli mat. Mohli kupit pracku za 200€, nie chceli lepsiu za 500 hoc na nu nemaju. Tak isto mikrovlnku ktoru pouziju raz za rok museli tu co najdrahsiu.. A potom si nemozu dovolit ostat tyzden na PN lebo by mali nizsiu vyplatu a neutiahli by to
Takze v tomto dobra facka pre niektorych.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
tyler91: Ide aj o to kolko mrtvych, ale hlavne o to kolko hospitalizovaných, lebo nemocnice nie sú nafukovacie.
Ten človek ani nemusí zomrieť, ale hospitalizovaný napríklad byť musel a o to ide.
Pochop že nemocnicu nie je problém preťažiť a potom bude problém zdravotná starostlivosť aj pre ostatných
Stačí že sa stane nejaká vážna nehoda a už rozvážajú ludí na viaceré nemocnice, pretože v jednej nemocnici nedokážu všetkým súčasne poskytnúť okamžitú pomoc. Kolegovu mamku dávnejšie bral vrtulník a aj ked do TN je to vzduchom necelých 20km, tak vrtulník letel do NR kde to je čojaviem 60km.
Už si asi bol niekedy na pohotovosti a aj si zažil že ty čakáš na chodbe aj vyše hodiny až sa dostaneš na radu, doletí sanitka a poradie sa posunulo a čakáš o 20 min dlhšie
My nemáme navyše ani lôžka, ani lekárov a ani pomocný personál, nejaká rezerva je, ale nie že behom mesiaca bude potrebovať hospitalizáciu 15000 ludí s covidom. Tolko lôžok plúcne oddelenia nemajú a ani mať nebudú
Ked budú mať problém dostať zdravotnú starostlivosť bežný ludia, začne byť "horúco" a to tu nikto nepotrebuje.
Začne to nejakými protestami a skončí vypálenými obchodmi
Teraz nie že by som obhajoval vládu, ale treba sa zamyslieť a patrične sa k situácii chovať.
Ten človek ani nemusí zomrieť, ale hospitalizovaný napríklad byť musel a o to ide.
Pochop že nemocnicu nie je problém preťažiť a potom bude problém zdravotná starostlivosť aj pre ostatných
Stačí že sa stane nejaká vážna nehoda a už rozvážajú ludí na viaceré nemocnice, pretože v jednej nemocnici nedokážu všetkým súčasne poskytnúť okamžitú pomoc. Kolegovu mamku dávnejšie bral vrtulník a aj ked do TN je to vzduchom necelých 20km, tak vrtulník letel do NR kde to je čojaviem 60km.
Už si asi bol niekedy na pohotovosti a aj si zažil že ty čakáš na chodbe aj vyše hodiny až sa dostaneš na radu, doletí sanitka a poradie sa posunulo a čakáš o 20 min dlhšie
My nemáme navyše ani lôžka, ani lekárov a ani pomocný personál, nejaká rezerva je, ale nie že behom mesiaca bude potrebovať hospitalizáciu 15000 ludí s covidom. Tolko lôžok plúcne oddelenia nemajú a ani mať nebudú
Ked budú mať problém dostať zdravotnú starostlivosť bežný ludia, začne byť "horúco" a to tu nikto nepotrebuje.
Začne to nejakými protestami a skončí vypálenými obchodmi
Teraz nie že by som obhajoval vládu, ale treba sa zamyslieť a patrične sa k situácii chovať.
Naposledy upravil/-a Ivko v Ut 20. Okt, 2020, 15:59, upravené celkom 1 krát.
Rozumiem, ale chcel by som poznať odpoveď na otázku, do kedy toto všetko bude trvať...čiže opatrenia, rúška, odstupy, karanténa...pokým nebude vakcína? Veď očkovanie nebude povinné, čiže ten vírus nezmizne ani potom
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Vírusu sa nezbavíme, vymrú ludia čo nie sú covidu imúnny, len sa to nemôže nechať na svojvolný priebeh.
Takto to vidím ja, pravda aj vakcína pomôže, ale dovtedy sa musí situácia nejak regulovať aby sa nepreťažilo zdravotníctvo
Si predstav že nastane v europe situácia ako v IT, ved hned by z toho boli nepokoje, pomaly tretia svetová a až potom by sme videli ako padla ekonomika
Takto to vidím ja, pravda aj vakcína pomôže, ale dovtedy sa musí situácia nejak regulovať aby sa nepreťažilo zdravotníctvo
Si predstav že nastane v europe situácia ako v IT, ved hned by z toho boli nepokoje, pomaly tretia svetová a až potom by sme videli ako padla ekonomika
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
V cine nosili ruska pred covidom a ludia nemaju problem. Ja tiez nemam keby sa nosili aj dalsie roky. Odstupy ? Dakujem za ne, kludne na vzdy.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10