COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Štát nemá aparát na to aby na toto mohol dohliadnuť, to je proste nereálne. A to asi ani keby ľudia boli eštebáci a bonzovali každého bez rúška na ulici. Do pol hodiny by policajti nemali koho poslať "na miesto činu". Je to proste o ľuďoch a všade na svete máš vzorku čo má ťažko v paži nech sa jedná o čokoľvek.
Čo sa týka full-pcb /celoplošák/ , ono to zas neni na škodu ak to odchytí hoc aj 10% ľudí o ktorých by sme inak nemali ani šancu vedieť. V nemocniciach budú veľmi radi za každého potenciálneho zakladateľa ohniska ktorého to stiahne z obehu. Druhá vec je či sa v rámci testovania nevyrobí XY ďalších jeho náhradníkov, ale to je v tejto chvíli filozofická otázka. Možno sa dozvieme o 2-3 týždne.
Otázka je akú máme inú možnosť aspoň čiastočne zmierniť nábeh krivky... nemáme šancu spraviť toto s PCR testami a druhá možnosť je total lockdown, čo asi všetci budú súhlasiť je celkovo ešte horšia varianta. Dúfajme, že aspoň tie najväčšie nedostatky sa do týždňa vychytajú a prebehne to ako-tak bezpečne. Môžeme na nete ofrflať jak je to celé zle, ale realita je, že inú možnosť než dúfať, že to zaberie v podstate nemáme. pre dobro všetkých.
Čo sa týka full-pcb /celoplošák/ , ono to zas neni na škodu ak to odchytí hoc aj 10% ľudí o ktorých by sme inak nemali ani šancu vedieť. V nemocniciach budú veľmi radi za každého potenciálneho zakladateľa ohniska ktorého to stiahne z obehu. Druhá vec je či sa v rámci testovania nevyrobí XY ďalších jeho náhradníkov, ale to je v tejto chvíli filozofická otázka. Možno sa dozvieme o 2-3 týždne.
Otázka je akú máme inú možnosť aspoň čiastočne zmierniť nábeh krivky... nemáme šancu spraviť toto s PCR testami a druhá možnosť je total lockdown, čo asi všetci budú súhlasiť je celkovo ešte horšia varianta. Dúfajme, že aspoň tie najväčšie nedostatky sa do týždňa vychytajú a prebehne to ako-tak bezpečne. Môžeme na nete ofrflať jak je to celé zle, ale realita je, že inú možnosť než dúfať, že to zaberie v podstate nemáme. pre dobro všetkých.
Spoiler: ukázať
ja osobne na testovanie plánujem ísť, pokiaľ bude vonku, pokiaľ nie, pôjdem si dať spraviť PCR test do nemocnice kde ani z auta nemusím vystúpiť
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
cakat hodinu-dve kdesi v rade vonku v zime nie je ziadna vyhra teda, ked tam nedostanem coronu tak prechladnutie urcite, na druhej strane nechce sa mi tri tyzdne byt zavrety doma lebo nemam papier o teste
zedolsi-to je akcia ktora bezi na kazdej nemocnici? co to stoji?
v každej asi nie, a som z PE a máme tu odberné miesto myslím 2-3 týždne? cena pravdepodobne okolo 70€ ak som dobre zachytil, no mám tehotnú priateľku tak sa mi neoplatí riskovať že nachladne vonku v rade, prípadne lapí koronitu ak ju ešte nemáme
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Tiež som pozeral PCR za cash, ale prešov do 3.11. už všetko obsadené, ten nápad dostalo veľa ľudí.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Otazka je, ci budu akceptovat vysledky zo sukromneho laboratoria alebo budu chciet ten ich certifikat ... Sproste sme aj dennik N, taketo clanky zamknute.
akceptuju aj z inych labakov, ak je to antigenovy alebo pcr test
ITX >>> ATX
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
dendroid --> Sam Igorko povedal, ze ak ludia neveria statnemu testovaniu, ze si mozu zaplatit vlastny test. Tie testy nerobia babky na trhu s woodoo pomockami, takze nema byt preco problem s jeho akceptovanim kdekolvek.
Ja k tomu celemu cirkusu pristupim, ako pise zedolsi. Ak budem test potrebovat, tak si to zaplatim na drive through a hotovo. 70 EUR ma nezabije a viem sa objednat na hodinu, aj ked co som rano pozeral, kapacity v NR a PD (co mna zaujima) su do cca 3. 11. vytazene. Pre mna je to akceptovatelnejsie, ako niekde stat v zime neviem kolko a riskovat nachladnutie, alebo este horsie - nakazu.
S testovanim ako takym vacsina ludi problem nema. Problem ma s tym, ako sa to realizuje.
Ja k tomu celemu cirkusu pristupim, ako pise zedolsi. Ak budem test potrebovat, tak si to zaplatim na drive through a hotovo. 70 EUR ma nezabije a viem sa objednat na hodinu, aj ked co som rano pozeral, kapacity v NR a PD (co mna zaujima) su do cca 3. 11. vytazene. Pre mna je to akceptovatelnejsie, ako niekde stat v zime neviem kolko a riskovat nachladnutie, alebo este horsie - nakazu.
S testovanim ako takym vacsina ludi problem nema. Problem ma s tym, ako sa to realizuje.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
tiež som uvažoval si urobiť PCR test, v KE sú ešte nejaké voľné termíny, štát ale plánuje testovať na 2x, bude platný PCR test na oba víkendy?
Mňa by zaujímalo, či bude treba ísť opakovane na PCR, ak si to vybavíš po vlastnej linke, lebo 140€ je už dosť za to, aby som sa mohol ísť skôr ako za 10dní prejsť v okrese do lesa.
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Ahojte, som trvalo v zahranici (bez moznosti sa otestovat) a potrebujem prist na SR pre zakrok u zubara (doslova hodina). Mozem ist na zakrok takto bez testu a hned krajinu opustit? Nejak nevidim, ako su v tom zahrnuty zubari.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ak to bude po 1.11., tak ta budu testovat priamo na hranici tymto istym testom. Ak je to pred, tak je to otazne, ze ako to funguje. Testovat ta nebudu, ale je otazne ako tvoja navsteva zubara pasuje do 'zakazu vychadzania'.
Ak pred, tak záleží z akej krajiny prichádzaš, ak z červenej tak karanténa, ak nemáš test.
fugusztin máš tam chybu, je to 1.11.
fugusztin máš tam chybu, je to 1.11.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Samozrejme musíš mať 2 testy tu 140€.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10