Mal som havarijku za 400/rok - moc drahe na platbu naraz. Splatky 3-4x/rok boli uplne na prd, preplatil by som cca 200e. Podobni smejdi boli vsade, kde som to na splatky v tej dobe skusal - Allianz, Generali, Kooperativa, atd.
700/rok je praveze pekna palka. Ked budem robit programatora, SQLkara, ostrielaneho systemaka, ci poslanca s platom 2000e/mes cisteho, potom budem mat z coho sporit na take zabavky
Ano mam 1 auto a byvam v panelaku na sidlisku, ako 80% obyvatelov mojho mesta.
Stiv -> Ak je potreba, rano sa rozvezu. Ano, niekto bude robit sofera, pripadne sa prestriedaju, aby ten jeden nevstaval vkuse o siestej alebo tak. Nieje problem si do cesty zaratat +- cas v kolonach, alebo vyriesit nejake obchadzky, sak mesta nemaju 1 cestu na miesto urcenia. Myslis ze u nas v BB kolony niesu?
Ci je strasne daco, ak by nahodou dakto prisiel 20-30min do prace skorej? Ak by nahodou stal v kolone menej
To je len mala obet v porovnani s celkovym ucinkom/pointou tohoto celeho.
V pripade fakt velkych odchylok proste pojde MHD. Holt, ked ma tak odlisny prac. cas, on sa musi uskromnit. Ci radsej budem rocne vyhadzovat stovky eur z rodinneho rozpoctu, a zaberat uz tak malo miest na parkoviskach, len pre niekoho pohodlnost? Lebo inac vidime, ako to na sidliskach vyzera...kazdy svoje auto, lebo kazdy robi v inu hodinu = problem s parkovanim. Nepovazujem za normalne takto prichadzat o $$ alebo nervy pri rieseni problemov s parkovanim kazdy vecer.
Domov sa zase pozbieraju v ramci moznosti a ak to mozne nieje, dopravia sa MHD. A sofer z rana pripadne cestou domov nakupi, ak treba. Ak su potraviny blizko miesta bydliska na peso, mozu aj ostatni daco doniest, ak je treba vacsi nakup. Sak toto su bezne veci, s tymto nema co byt v akejkolvek rodine problem. Ale ked je kazdy rozmaznany a pohodlny, potom bude rodine malo aj 8 aut. A mozeme nadavat na prepchate sidliska + este firemne auta.
U nas je bezne, ze idem cestou z prace autom na nakup, alebo po praci so zenou do blizkych potravin peso.
Proste sa mi tieto "problemy" vidia ako jednoducho riesitelne. Len by sa ludia museli kus posnazit a zlavit zo svojej pohodlnosti. Co samozrejme 90% ludi robi neprekonatelny problem. To je pointa toho celeho, co som napisal.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB