kllr007 napísal: ↑Ut 27. Okt, 2020, 18:47
To fakt ten chuj zakázal ísť na cintorín ?
Zákaz vychádzania. Cintorín vo výnimkach nie je.
Leon napísal: ↑Ut 27. Okt, 2020, 19:50dobrovolne sa rozhodneš, či chceš ísťoo do práce, budeš si ísť môcť vybaviť veci atď, alebo ostaneš doma a pôjdeš si iba vyvenčiť psa a na jedlo
Dobrovoľne budem pokračovať s home office, ako doteraz. Jedlo stačí.
Bohužiaľ niektorí ľudia na výber nemajú a teda o nejakej dobrovoľnosti škoda hovoriť. Škoda ale že sa mu na to všetci dobrovoľne nevysrali, potom by museli dobrovoľne aj podniky a fabriky pozatvárať, čo také jadrové elektrárne a pod, rovnako zamestnanci potravín. Juj to by bolo dobrovoľnosti na jednej kope.
Cintorín ako otvorené priestranstvo malo byť vo výnimkách rozhodne s väčšou prioritou ako nejake veľké nákupné centrum alá Kaufland / Tesco. Na druhú stranu je tam pobyt v prírode za čo sa dá schovať prakticky čokoľvek (keď ma niekto zastaví, idem do/z prírody a maj ma rád).
...nedavna havaria top slovenskeho sexualneho predatora (#alfasamec9000) potvrdila par veci.
ze (zase) pravidla a povinnosti pre niektorych neplatia. vychadzanie, kontakt s cudzim ludmi... ledaze by misska uz bola sucastou rodinneho haremu. ale nic take som v spravach (zakysanke) nepostrehol.
ma svojsky vkus chalan, umela hmota a botox.
kllr007 napísal: ↑Ut 27. Okt, 2020, 20:00
Bohužiaľ niektorí ľudia na výber nemajú a teda o nejakej dobrovoľnosti škoda hovoriť. Škoda ale že sa mu na to všetci dobrovoľne nevysrali, potom by museli dobrovoľne aj podniky a fabriky pozatvárať, čo také jadrové elektrárne a pod, rovnako zamestnanci potravín. Juj to by bolo dobrovoľnosti na jednej kope.
Cintorín ako otvorené priestranstvo malo byť vo výnimkách rozhodne s väčšou prioritou ako nejake veľké nákupné centrum alá Kaufland / Tesco. Na druhú stranu je tam pobyt v prírode za čo sa dá schovať prakticky čokoľvek (keď ma niekto zastaví, idem do/z prírody a maj ma rád).
ja proste nechapem ako mozte tolko vyplakavat.
Prave kvoli takym ako si ty nemali dat ziadnu dobrovolnost.
A priroda je uz presne specifikovana aj pre spekulantov, takze nie na ten cintorin co si nevidel cely rok ani teraz nemozes:
9. pobyt v prírode v extraviláne obce v rámci okresu, v prípade hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy a Košíc v extraviláne v rámci územia mesta,
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Pietro sk napísal: ↑Ut 27. Okt, 2020, 19:48
potom nechapem kde je ta dobrovolnost testu.
Ziadna dobrovolnost nikdy nebola. Povodny navrh dokonca bol, ze firmy budu natvrdo vypnute 2-3 tyzdne. Bez vynimiek by si bol iba doma + navsteva najblizsej predajne. To, ze ti testom teraz akoze vobec dovoluje ist do roboty a teda firmy to nezruinuje uplne je zjemnenie povodneho navrhu. A je dost celkom mozne, ze to bude za neucinnostou opatreni. Aj ked teda par superroznasacov to zo systemu vyradi a teda aspon nejakou formou sa krivka urcite tymto splosti.
Zmysel tychto opatreni je ZNIZENIE kontaktov medzi ludmi. Povolenie navstevy cintorina pocas dusiciek je presny opak toho, co zdravotny system momentalne potrebuje.
Nie každý má doma teleport do toho extravilánu
Nechápte ma zle, ja som za akýkoľvek zmysluplný zákaz. Chceli dať tvrdý lockdown ? Mali dat. Ale to by sa niekto nemohol namastit na testoch. A tak tu máme nejaké polovicate riešenie, ktoré ale nič nevyrieši (lebo testy majú malú úspešnosť, lebo ľudia budú do práce chodiť tak či tak, lebo budú chodiť do nakupaku na výlety atď).
Rovnako má serie vyhlásenia typu "pokazili sme si to". Nie, ja som si nic nepokazil, v lete keď mal každý na salame som ja po dovolenkách, svadbách a rodinných oslavách nechodil. Prakticky režim ktorý je teraz som mal ja už aj v lete. Takže nie my ale VY ste to posrali že ste na akékoľvek opatrenia srali. Rovnako sa sralo na ich dodržiavanie ak už nejaké boli.
Naposledy upravil/-a kllr007 v Ut 27. Okt, 2020, 20:52, upravené celkom 1 krát.
kllr007 - - >Lenže v lete problém nebol, preto boli miernejšie opatrenia. Aktuálne problém je, tak sú nastavené, ako sú. Či by boli miernejšie, keby v lete neboli otvorené hranice môžme iba špekulovať.
Treba sa prispôsobiť situácii. Nikde nie je napísané, že 15. 11. lockdown skončí. Je lepšie vnútorne sa pripraviť na horší scenár.
A tie hranice nezatvoria ci ako? My budeme doma pozatvarani ale z okolitych krajin nam sem budu len tak cestovat? Ci ako to je teraz? Ides sem napr z Madarska a nepotrebujes test? Ci aky das? Boha sak clovek uz nevie co a ako.
Ja som veľmi zvedavý, či bude aj druhé kolo ako to bude celé zmanažované, ak niekto nepôjde na test, lebo dohady sa extrémne rôznia. Tu dve strany dozadu je citácia z webu, že zákaz vychádzania až do odvolania(aj keď nič také schválené zatiaľ nie je); inde som čítal, že karanténa do 15.11. a oficiálne ústne zdroje(rozumej tlačovky) hovoria o tom, že rizikové skupiny nechoďte sa testovať, ale ostaňte radšej 10 dní v karanténe. To by znamenalo, že keď niekto nebol minulý víkend na pilotnom testovaní, tak môže už od budúceho týždňa vyjsť z karantény. Horšie je, že sa to pravdepodobne nedozvieme ani zajtra, keďže budú opäť schvaľovať iba na aktuálny týždeň, a teda o druhom kole testovania a konkrétnych podmienkach asi nepadne nič. 10 dní by som vydržal(aj keď tie vychádzky do prírody budú chýbať), ale keď to za pochodu menia ako im príde, tak už začínam zvažovať, že sa pôjdem dať otestovať koncom budúceho týždňa. Nečudoval by som sa, keby zas vymysleli dáku habaďúru, že "No vy ste sa neboli dať testovať, pokazili ste nám to, tak teraz budete do konca roka doma, ak si nespravíte test."
Čo si, to by ešte len videli anarchiu, rýchlo by si všetko rozmysleli. Ako ľudia majú obmedzenú trpezlivosť. Môžu byť radi ak im tento testovací experiment väčšina populácie pretrpí bez väčšieho reptania, ale potom už budú musieť fakt spraviť nejaké zmysluplné veci, lebo ľuďom proste pretečie. Už tento informačný chaos čo je teraz spôsobuje veľkú nervozitu a nie som si istý či si Igor uvedomuje, že na tomto sa bude lámať chleba či ľudia ešte neskôr budú brať hocaké opatrenia vážne, alebo proste nastane všeobecná ignorancia. Ja som hlavne zvedavý ako prebehne už prvé kolo testov, to kľudne môže byť také organizačné fiasko, že druhé ich ani nenapadne robiť.