Ako na preclenie zasielky?
- rulerkelso
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 20. Jún, 2018, 15:22
Re: Ako na preclenie zasielky?
Ahoj, prednedávnom mi zadržali zásielku z aliexpresu (hodnota do 150 EUR takže sa platí len DPH).
No okrem obvyklých dokumentov dokazujúcich hodnotu tovaru a splnomocnenie pre SP je v zozname aj akési colné vyhlásenie, ktoré má byť vyplnené a podpísané. Problém je, že som nikde nenašiel vzor tohto vyhlásenia. Alebo pri platení LEN DPH toto colné vyhlásenie nieje potrebné?
No okrem obvyklých dokumentov dokazujúcich hodnotu tovaru a splnomocnenie pre SP je v zozname aj akési colné vyhlásenie, ktoré má byť vyplnené a podpísané. Problém je, že som nikde nenašiel vzor tohto vyhlásenia. Alebo pri platení LEN DPH toto colné vyhlásenie nieje potrebné?
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
splnomocnenie by ti malo prist spolu s oznamenim o zadrzani a treba pocitat dph+zastupovanie 9e, smejdi
https://www.posta.sk/sluzby/elektronicke-colne-konanie
https://www.posta.sk/sluzby/elektronicke-colne-konanie
- rulerkelso
- Nový používateľ
To je mi všetko jasné, splnomocnenie v obálke bolo spolu s oznámením. Mne ide o to colné vyhlásenie
Predtým keď mi zadržali zásielky tak stačilo zaslať doklady k vypočtu DPH ako faktúra a výpis z účtu/paypalu a žiadne colné vyhlásenie nepýtali. Ide to cez poštu, čiže štandardné zastupovanie poštou + splnomocnenie.
Predtým keď mi zadržali zásielky tak stačilo zaslať doklady k vypočtu DPH ako faktúra a výpis z účtu/paypalu a žiadne colné vyhlásenie nepýtali. Ide to cez poštu, čiže štandardné zastupovanie poštou + splnomocnenie.
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
no ved posles splnomocnenie spolu s dokladom o kupe a posta poda colne vyhlasenie
v opacnom pripde si to musis spravit sam kde sa musis registrovat dakde na colnu spravu https://www.cep.financnasprava.sk/sk/ob ... asenia-priAk však zásielka podlieha dovoznému clu (odvodu cla a/alebo DPH), adresát je povinný na dovezený tovar podať elektronické colné vyhlásenie.
V tomto prípade je Slovenská pošta pripravená adresáta-fyzickú/súkromnú osobu v colnom konaní za poplatok 9 € s DPH zastupovať, ak ju adresát k tomu splnomocní. Formulár so splnomocnením mu bude zaslaný spolu s avízom.
- rulerkelso
- Nový používateľ
Aha, vďaka za odpoveď.
V tom poštovom oznámení to uviedli veľmi matúco. A to som DPH pri dovoze a colnicu riešil už x-krát
Toto je vzor oznámení, aké teraz pošta rozosiela. Mne prišiel presne taký list. Colné vyhlásenie je uvedené doslova medzi potrebnými dokumentami, ktoré je potrebné odoslať spolu so splnomocnením a dokladmi o kúpe tovaru - viď strana 2.
https://www.posta.sk/subory/40275/vzor_ ... ie_pdf.pdf
Zašlem im teda štandardne len doklady + splnomocnenie ako obvykle a uvidím, či to prejde
Prajem pekný zvyšok dňa
V tom poštovom oznámení to uviedli veľmi matúco. A to som DPH pri dovoze a colnicu riešil už x-krát
Toto je vzor oznámení, aké teraz pošta rozosiela. Mne prišiel presne taký list. Colné vyhlásenie je uvedené doslova medzi potrebnými dokumentami, ktoré je potrebné odoslať spolu so splnomocnením a dokladmi o kúpe tovaru - viď strana 2.
https://www.posta.sk/subory/40275/vzor_ ... ie_pdf.pdf
Zašlem im teda štandardne len doklady + splnomocnenie ako obvykle a uvidím, či to prejde
Prajem pekný zvyšok dňa
- Pepeb007xx
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
ja som teraz platil pri sume 34€ CLO 16,5€ (prislo mi to ako poriadny nepomer, neviem ci si len posta nezauctovala 9€ za vybavenie)
MB Asus B550-F CPU AMD Ryzen 7 5800X3D @4,4GHz CPU AIO Fracal Desing Lumen S36 GPU Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24G RAM Patriot 64GB DDR4 SSD Samsung 990 PRO 2 TB PSU Corsair RM850x Case Fractal Design North Chalk White TG Clear Monitor Samsung 32''U32H850 OS Win 11PRO64SK Repro Edifier S880DB
NAS Synology DS218play Noctua 20TB WD Red Surveillance Reolink RLN16-410 8TB UPS EATON Ellipse ECO800
Router Mikrotik hAP ac³ MESH 2×Asus RT-AX55 TV Philips 65OLED806 SoundBar Samsung HW-Q950A 11.1.4
Retro handheld Anbernic RG556 + Samsung PRO Ultimate 512GB GamePad Xbox wireless controller
#grammarnazi #parfumslover Steam Pepeb007xx #DotA2 pretaktovanie klan: PC.SK Battle.net pepeb007xx#2925 #diablo4
NAS Synology DS218play Noctua 20TB WD Red Surveillance Reolink RLN16-410 8TB UPS EATON Ellipse ECO800
Router Mikrotik hAP ac³ MESH 2×Asus RT-AX55 TV Philips 65OLED806 SoundBar Samsung HW-Q950A 11.1.4
Retro handheld Anbernic RG556 + Samsung PRO Ultimate 512GB GamePad Xbox wireless controller
#grammarnazi #parfumslover Steam Pepeb007xx #DotA2 pretaktovanie klan: PC.SK Battle.net pepeb007xx#2925 #diablo4
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
9€ posta 5€ dph zvysok doprava
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Mal by si taktiež dostať s doručením aj colný dokument, v podstate faktúra s presnými sumami. Mne to nevychádza, malo by to byť 15,80€ (20% DPH + 9€).Pepeb007xx napísal: ↑So 31. Okt, 2020, 10:20 ja som teraz platil pri sume 34€ CLO 16,5€ (prislo mi to ako poriadny nepomer, neviem ci si len posta nezauctovala 9€ za vybavenie)
Inak ale tých 9€ je pálka, to už premýšľam, či samopreclievanie nebude značne lacnejšie, že či proces nie je veľmi podobný, len to riešiš rovno s colnicou. Na druhú stranu ako to má asi človek robiť, keď to ide automaticky cez poštu a človek nemá ani možnosť to riešiť mimo pošty.
Dovtedy ale poviem len, že to sú darmožráči.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Posta ti najprv posle otazku,ci hcces,aby ta zastupovala. Zaujimalo by ma co sa bude diat,ak to odmietnes.
Zrejme to tak nabuduce urobim a hned kontaktujem prislusnu colnicu.
Zrejme to tak nabuduce urobim a hned kontaktujem prislusnu colnicu.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Už si mal možnosť to skúsiť?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Ahojte, neviete mi niekto poradiť, čo spraviť, aby mi na colníci neotvorili zásielku zo zahraničia kvôli inšpekcii? Nejde mi o to, vyhnúť sa plateniu DPH, ale o to, aby mi tí šmejdi nezničili balenie zásielky. Viete, ako na to? Dá sa tomu nejako predísť?
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
To bohužiaľ nie, ale oni zase ti nezničia balenie, oni pravdepodobne len pozrú, čo je vo vnútri (neochytávajú to ani nič), aby vedeli napísať do protokolu a koniec. Hej, je pravda, že ak tam máš tie rôzne plomby z výroby, tak asi ich prerežú (a možno si povedia, že nasrac a len podľa obrázku na krabici napíšu do protokolu, že čo to je - oni aj tak vedia, že každý im poskytne reálnu faktúru).
Colnici nerozbaluju krabicky alebo ine originalne zabalene produkty vo vnutri zasielky. Zistuju ci suhlasi obsah a mnozstvo tvaru s tym co je na fakture + si pytaju materialy, z akych su produkty vyrobene.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Ide mi zásielka z USA, ide to DHL a takto to preberá SPS, kontaktovali ma v predstihu..teraz si držte kouličky: "Pri zastupovaní za colné služby zaplatíte 33 eur + colný dlh (DPH + CLO)"
T H A U R Č I T E ! !
Teraz budem musieť riešiť clenie osobne, či? Nemali ste už takú zásielku? Prepokladám, že im asi neviem povedať, že nech to odovzdajú pošte - radšej zaplatím 9€ ako túto zlodejinu.
Edit 1: Už sa to eskaluje, odpísal som týpčovi, že nebudem platiť 33€ a že nech mi napíše druhú časť mailu, že čo ak nechcem, aby ma oni zastupovali. Zrazu mi začal písať, že za vystavenie colných dokumentov mám platiť 10€. T H A U R Č I T E ! Ak toto bude pokračovať ako vydieranie, tak píšem predajcovi i DHLke, že čo má toto znamenať, pi*u si môžu robiť z plastelíny.
T H A U R Č I T E ! !
Teraz budem musieť riešiť clenie osobne, či? Nemali ste už takú zásielku? Prepokladám, že im asi neviem povedať, že nech to odovzdajú pošte - radšej zaplatím 9€ ako túto zlodejinu.
Edit 1: Už sa to eskaluje, odpísal som týpčovi, že nebudem platiť 33€ a že nech mi napíše druhú časť mailu, že čo ak nechcem, aby ma oni zastupovali. Zrazu mi začal písať, že za vystavenie colných dokumentov mám platiť 10€. T H A U R Č I T E ! Ak toto bude pokračovať ako vydieranie, tak píšem predajcovi i DHLke, že čo má toto znamenať, pi*u si môžu robiť z plastelíny.