Zdravím,
Potrebujem natáčať videá (edukačný/informačný kontent).
Hľadám čo najlepší pomer medzi kvalitou videa/zvuku (tak, aby kontent pôsobil čo najprofesionálnejšie) a cenou.
Je mi jedno, či bude zvlášť kamera, a zvlášť mikrofón, alebo bude mikrofón integrovaný v kamere.
Cenovo 50-150€ (hľadám čo najlepší pomer cena-výkon).
Ďakujem za akúkoľvek radu alebo postreh.
Web kamera + mikrofón
Re: Web kamera + mikrofón
vyskúšaj v prvom rade natáčať na telefón cez aplikáciu droidcam či ti bude kvalita vyhovovať a nastaviť to cez kábel, kvalita kamery na telefonoch je veľmi dobrá a ťažko nájdeš niečo lepšie v tej cene. Zvyšok možeš investovať do micu.
Re: Web kamera + mikrofón
Nieje na skodu skusit droidcam ako spominal tron44.
Co sa tyka kvality mikrofonu vacsina aj tych drahsich kamier ti zo vstavaneho mikrofonu nepoda moc kvalitny zvuk. Nieze by to bola katastrofa ale na
tvoju poziadavku "profesionalnejsie podanie" by som mic. dokupil.
Taka asi najpredavanejsia a pomerne kvalitna (video) Logitech C922 110€ ± , ja osobne zvazujem kupu Avermedia PW313 69€.
Ak sa chces zmestit do spominanej sumy tak to mozes skombinovat:
kamera Avermedia PW313 69€ + mikrofon Superlux E205UMKII Black 55€
Ak sa nik dalsi z fora nevyjadri a aj tak niesi rozhodnuty mrkni na youtube je tam dostatok recenzii na webkamery a mikrofony.
Co sa tyka kvality mikrofonu vacsina aj tych drahsich kamier ti zo vstavaneho mikrofonu nepoda moc kvalitny zvuk. Nieze by to bola katastrofa ale na
tvoju poziadavku "profesionalnejsie podanie" by som mic. dokupil.
Taka asi najpredavanejsia a pomerne kvalitna (video) Logitech C922 110€ ± , ja osobne zvazujem kupu Avermedia PW313 69€.
Ak sa chces zmestit do spominanej sumy tak to mozes skombinovat:
kamera Avermedia PW313 69€ + mikrofon Superlux E205UMKII Black 55€
Ak sa nik dalsi z fora nevyjadri a aj tak niesi rozhodnuty mrkni na youtube je tam dostatok recenzii na webkamery a mikrofony.
Spoiler: ukázať