Nový router pre Telekom optický internet.
Re: Nový router pre Telekom optický internet.
Je to možné.
Tak až teraz som sa dostal k počítaču, skúsil som priamo sietový kabel pripojiť do PC, ktorý ide z huawei-hg8245h, ale po zadaní 192.168.1.1 v prehliadači sa neprihlasí do menu: https://imgur.com/ajGbXYz.ArAsHiT napísal: ↑So 31. Okt, 2020, 23:42 Je to multifunkčný modem/router (ONT). Normálne mám zapnutú aj WiFi. Zadaj do prehliadača http://192.168.1.1/ a ponastavuj to.
Signál je na vysokej úrovni, ako router to vôbec nie je zlé zariadenie.
Dik za tip na ten ASUS RT-AX55, maš s nim skúsenosti ?
Spoiler: ukázať
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
musis zistit default getaway cez ipconfig
Screen ipconfig: https://imgur.com/B9Xj1Zl
Internet využívam iba na surfovanie a občasné prezeranie youtube videi. Nejaké iné lacnejšie alternatívy ako je RT-AX55 ?
- molnart
- Pokročilý používateľ
vymazat privatnu ip adresu je napad roka kazdopadne to vyzera ze ho mas v bridge mode. nechaj to zapnut do normalneho rezimu a vyskusaj. ale ak mas problem s pokrytim tak tazko odporucit jedno carovne zariadenie. skor by si mal dat dalsie ap niekde inde do domu aby si mal lepsie pokrytie. mne dve ap-cka pokryvaju cely barak + zahradu
Akú IP adresu má TP-Link na Wan ?Pripojil si do PC kábel , ktorý ide do TP-Linku ?
Nevyznam sa moc v tomto smere, takže pre istotu vymazané. Ak myslíš Default gateway, tak nezobrazuje nič ( nebolo tam napr. ako je pri pripojenom TP linku 192.168.0.1) Na podpore telekomu mi technik písal, že je to tak nastavené, aby to nešlo tým spôsobom, že len prepojím káble, to treba riešiť cez nich a oni to musia aktivovať. Lenže na to musím čakať až do pracovných dní ( zadajú požiadavku a čakám na vybavenie atď. nejde to ževraj hneď).molnart napísal: ↑Ne 01. Nov, 2020, 18:17 vymazat privatnu ip adresu je napad roka kazdopadne to vyzera ze ho mas v bridge mode. nechaj to zapnut do normalneho rezimu a vyskusaj. ale ak mas problem s pokrytim tak tazko odporucit jedno carovne zariadenie. skor by si mal dat dalsie ap niekde inde do domu aby si mal lepsie pokrytie. mne dve ap-cka pokryvaju cely barak + zahradu
Ako to mám dať do normálneho režimu ? Asi cez Telekom, či nie ?
Používaš ten istý Huawei router ? Aké AP používaš a vieš odporučiť ?
Naposledy upravil/-a olib123 v Ne 01. Nov, 2020, 18:39, upravené celkom 1 krát.
Takto, buď chceš kvalitný router alebo šmejd ...
hej mám doma AX55.
hej mám doma AX55.
Šmejd určite nechcem, takže som rad za tvoj názor. Pozeral som na alze, tak je teraz nedostupný, na mall.sk je za 115 eur. Nejaký dobrý eshop ?
- molnart
- Pokročilý používateľ
telekom technicka podpora ti musi "vypnut" bridge mode. ja mam ten isty router, v klasickom mode (mal by som mat bridge, ale z pohodlnosti a obcas sa mi to takto hodi), za nim mam OPNsense softverovy router v Proxmox virtualke, a dve UniFi AP-cka pripojene na Cisco PoE switch. jeden v dome na chodbe, druhy nad obyvackou na streche.
inac prave som objavil doma nevyuzity AP AC Lite, akurat k tomu neviem najst ten plastovy montazny pliesok na ktory sa montuje. ten by sa ti mohol hodit v kombinacii s tym Huawei, za 45 by som to aj predal.
inac prave som objavil doma nevyuzity AP AC Lite, akurat k tomu neviem najst ten plastovy montazny pliesok na ktory sa montuje. ten by sa ti mohol hodit v kombinacii s tym Huawei, za 45 by som to aj predal.
Myslíš tento https://www.alza.sk/ubiquiti-unifem-uap ... 016827.htm ? Máš ho ešte v záruke ? Nemáš ten montážný, čím sa pripevní na stenu ?molnart napísal: ↑Ne 01. Nov, 2020, 18:48 telekom technicka podpora ti musi "vypnut" bridge mode. ja mam ten isty router, v klasickom mode (mal by som mat bridge, ale z pohodlnosti a obcas sa mi to takto hodi), za nim mam OPNsense softverovy router v Proxmox virtualke, a dve UniFi AP-cka pripojene na Cisco PoE switch. jeden v dome na chodbe, druhy nad obyvackou na streche.
Ak by som to riešil týmto spôsobom ( telekom huawei + AP ), tak ešte pouvažujem. Váham medzi tým asusom, čo dal CageJ a takým pokrytím signálu v byte cez AP. Takže asi tak.
Andreashop by mal mať akciu cez BFR....
Akurát pozerám, je tam dobrá cena, čo to je : cez BFR.... ?
Edit: Tiež máš optiku of telekomu ?
- molnart
- Pokročilý používateľ
Myslíš tento https://www.alza.sk/ubiquiti-unifem-uap ... 016827.htm ? Máš ho ešte v záruke ? Nemáš ten montážný, čím sa pripevní na stenu ?
[/quote]
jop, ten. ano, chyba k tomu ten zadny plast ktory sa navrta a potom sa na to nakruti. niekde to mam, len to neviem najst. hlavne ze mam krabicu je v zaruke do 03/2021
jop, ten. ano, chyba k tomu ten zadny plast ktory sa navrta a potom sa na to nakruti. niekde to mam, len to neviem najst. hlavne ze mam krabicu je v zaruke do 03/2021molnart napísal: ↑Ne 01. Nov, 2020, 21:57Myslíš tento https://www.alza.sk/ubiquiti-unifem-uap ... 016827.htm ? Máš ho ešte v záruke ? Nemáš ten montážný, čím sa pripevní na stenu ?
[/quote]
Dakujem za ponuku, ale rozhodol som sa, že zoberiem ten novy router.