COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
2. kolo za sebou (samozrejme neg.), ale tentoraz aj slza vyšla.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
to je priklad, ze sa vzdy najdu jednotlivci, ktori si pravidla vysvetlia po svojom. Jasne je povedane, ze ku lekarovi mas narok ist. Je to aj vo vynimkach, dokonca seniorom ani nebolo odporucane na ten test ist. Bohuzial, niekto si to zle vysvetlil a otocil ako sa to jemu pacilo.Odar napísal: ↑Ne 08. Nov, 2020, 09:55Ale ja za to nemôžem, že máme málo lekárov. Platím malé dane a odvody? A čo tento bordel?
https://dennikn.sk/2131032/ortoped-vyho ... ola-chyba/
To ti príde OK? Všetci ľudia, čo sa nedajú otestovať Igorovým zázračným testom sú zatratení. Taká spoločenská klíma sa vytvorila. Pritom mnohí z nich len rešpektujú odporúčania vlády. To je podľa teba v poriadku?
Co sa tyka nedostatku zdravotnickeho personalu a vlastne vsetkeho teraz okolo zdravotnictva. Ako som uz pisal niekolko krat, Covid nam ukazal pravu tvar stavu nasho zdravotnictva. Na obhajobu, ale musim povedat, ze zdravotnictvo pri tomto viruse skolabovalo aj v bohatsich a vyspelejsich krajinach.
jurij: asi dostali nove instrukcie, lebo aj ja mam dojem, ze pri tomto druhom teste sa nejako dlhsie mi sparali v nose. Co som sa rozrpaval, ale nie len mne
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Ty o com tocis pre zmenu ? Najprv povedia, ze sa seniori vobec nemaju davat testovat a dosledok je, ze seniora lekar vyhodi, lebo nema test ? A ku screamovi, kto mu zaplati ten PCR test, ze bude zadarmo. Ci to bola ponuka z tvojej strany ? Ci si myslis, ze nemocnica teraz v KE testuje kazdeho, kto si neurobil test v celoplosnom testovani a potrebuje ist k lekarovi ? Nehovoriac o tom, ze povodne mala platit vynimka pre zakaz vychadzania na cestu k lekarovi aj k netestovanym. Cele to absolutne nedomysleli, urobili to narychlo, nedefinovali vynimky, nenapisali smernice a takto to vyzera. Pritom kludne stacilo pockat aspon tyzden, svet by sa nezrutil, domysliet to a prist s jasne stanovenymi pravidlami. Nie tento ubohy chaos. A teraz este bude zvanit Igorko, ze je to cele jeho vymyslel a on vymyslel atomovu bombu na Covid. Keby to cele stroskotalo, ukazoval by prstom vsade naokolo, ako ked si vymyslel kontroly na hraniciach okresov. Holt raz ubohy saso, stale ubohy saso, ci by robil upratovaca, dokladal tovar alebo riadil stat. Ja len nechapem, ako dokazal vybudovat uspesnu firmu ten clovek.d3Xter napísal: ↑Ne 08. Nov, 2020, 10:00 ako sorry scream ale uz si smiesny s tym co vsetko ti vadi a vsetko ignorujes uz len z principu lebo som rebel a ja toto robit nebudem...
to ze si objednany urcite nevies zo dna na den, ze potrebujes test na vysetrenie? namiesto toho aby si dookola cital vyhlasenia a hladal chyby aby si sa tu mohol stazovat si mal zdvihnut rit a ist k obvodnemu a povedat ze potrebujes pcr na odborne vysetrenie (nie neplatil by si) a nemusel si tu vyplakavat jak male detsko ze si musel minut 10e na benzin
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
ty si zase spat? a s doublepostom? chod uz a nevracaj sa...nikdy
som vedel ze dajaky exot co o tom hovno vie si bude usta otvarat, povinnost ukazat negativny test tu bola uz davno pred celoplosnym testovanim a lekar mal moznost to ziadat inak ta nevysetri, predstav si ja narozdiel od teba mam realnu rodinnu skusenost necucam si info len tak z riti, otec musel ist na vysetrenie do KE kde si vyziadali test inak ho nevezmu tak si predstav bol na pcr bezplatne
som vedel ze dajaky exot co o tom hovno vie si bude usta otvarat, povinnost ukazat negativny test tu bola uz davno pred celoplosnym testovanim a lekar mal moznost to ziadat inak ta nevysetri, predstav si ja narozdiel od teba mam realnu rodinnu skusenost necucam si info len tak z riti, otec musel ist na vysetrenie do KE kde si vyziadali test inak ho nevezmu tak si predstav bol na pcr bezplatne
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
D3xter Uz to nechcem rozoberat ale vo finale su to prave dezinformacie a nezmysly zo strany vlady, ministerstva zdravotnictva atd., ze sa clovek proste nevie vopred nijako zariadit. Uznesenie hovori jedno, ministerstvo zdravotnictva druhe a v reale sa deje tretie a idealne o 24h sa zase vsetko prekruti.
Toto diletantstvo zacina byt neospravedlnitelne. Uz preslo dost casu a preto som uz z toho podrazdeny.
Ivko polodebil bude stale polodebil. Este aj pri cakani na vysledky ( v areali za plotom) si museli podaktori nutne pofajcit....
Toto diletantstvo zacina byt neospravedlnitelne. Uz preslo dost casu a preto som uz z toho podrazdeny.
Ivko polodebil bude stale polodebil. Este aj pri cakani na vysledky ( v areali za plotom) si museli podaktori nutne pofajcit....
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
mna ten igor vytaca tym jeho neustalym strasenim ludi. moja mama nebola na testovani a sla do vojenskej nemocnice na interne vysetrenie a pustili ju. bola objednana a lekar sa divil ze dosla a ze sa nebala. no sedi doma na byte uz asi 2.tyzden. internet a tv jej idu ta je kludna, zatial. a tie testy "nie su" zadarmo bo dakto to zapaltit musi na konci.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Ja neviem čo všetci riešia vyhlásenia vlády počas týždna. Počkám si do piatku a mám v tom jasno...
chalan v maskacoch pri vstupe obi pytal papier.
dneska vtipny billboard - one time dvere, next time zaluzie
dneska vtipny billboard - one time dvere, next time zaluzie
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
pockajte ked automatovic vymysli, ze budu kazdovikendove testy odteraz. Lebo uz sa rozbehlo kolecko a treba mat vysledky. Ked clovek nebol pozitiv za minuly tyzden, tak co ked bude za tento? alebo za dalsi?
Kedze musime z bytu vychadzat minimalne do prace ci nakup potravin, tak mozeme stretnut niekoho pozitivneho. Alebo uz aj cestou domov z testu. Modra "priepustka do prace" preto uz nemusi platit par hodin po vydani.
Som zvedavy aka "zabava" este bude.
Kedze musime z bytu vychadzat minimalne do prace ci nakup potravin, tak mozeme stretnut niekoho pozitivneho. Alebo uz aj cestou domov z testu. Modra "priepustka do prace" preto uz nemusi platit par hodin po vydani.
Som zvedavy aka "zabava" este bude.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Vidis a odbornik povedal ze testy schvaluje v postihnutych okresoch a ze by mali byt aj niekolko krat do tyzdna v idealnom pripade
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
tak by to bolo kazdy tyzden. Ja chodim na testy pravidelne kazdy tyzden uz od leta a nie je to nic hrozne. Beriem to ako sucast dna, nieco ako ze musim kazdy den ist a zachod.
Neviem co poniektory chcete? Uplne zavretie? Ak nie, tak ako by ste si v danej situacii predstavovali fungovat? Momentalne je ina situacia ako bola pred mesiacom. Covid je skoro vsade a kdezto v prvej vlne sme ano choreho nevideli, tak momentalne uz skoro kazdy pozna cloveka co to mal/ma a to aj niekoho z rodiny. Pisete tu aj na FB je to plny, ze je tu nejake geastapo. OMG. Vsade kde sa pozriem mimo hranic je problem a staty zacinaju pritvrdzovat, nikto nema idealne nastavenie krajiny, aby to vyzeralo ako predtym. Vyplakavate tu, ale co sa tak drasticky zmenilo vo vasich zivotoch? Ze ste museli nejaky cas stravit cakanim na test?
Mam urcite vyhrady k nariadeniam a tiez mi cast z nich neda logigu, ale mozno len nemam vsetky potrebne udaje, aby som ich pochopil preco su veci nastavene tak ako su. A ak je nieco naozaj zle, tak sa to upravuje. Napriklad dcera musi mat v triede rusko, cez prestavky ich nepustali z triedy von a ak potrebovali na WC, tak ich pustala ucitelka cez hodinu, aby sa s nikim nestretla. OK, super. Co mi ale hlava nebrala, cez den su taketo pravidla a po obede ked su v druzine je to uplne inac. Spajali sa s inou triedou, rezim volnejsi. Na co teda do obeda tak prisny rezim a potom volnost? Tukal som si na celo. Zmenili to, az ked sa nieco prihodilo.
Neviem co poniektory chcete? Uplne zavretie? Ak nie, tak ako by ste si v danej situacii predstavovali fungovat? Momentalne je ina situacia ako bola pred mesiacom. Covid je skoro vsade a kdezto v prvej vlne sme ano choreho nevideli, tak momentalne uz skoro kazdy pozna cloveka co to mal/ma a to aj niekoho z rodiny. Pisete tu aj na FB je to plny, ze je tu nejake geastapo. OMG. Vsade kde sa pozriem mimo hranic je problem a staty zacinaju pritvrdzovat, nikto nema idealne nastavenie krajiny, aby to vyzeralo ako predtym. Vyplakavate tu, ale co sa tak drasticky zmenilo vo vasich zivotoch? Ze ste museli nejaky cas stravit cakanim na test?
Mam urcite vyhrady k nariadeniam a tiez mi cast z nich neda logigu, ale mozno len nemam vsetky potrebne udaje, aby som ich pochopil preco su veci nastavene tak ako su. A ak je nieco naozaj zle, tak sa to upravuje. Napriklad dcera musi mat v triede rusko, cez prestavky ich nepustali z triedy von a ak potrebovali na WC, tak ich pustala ucitelka cez hodinu, aby sa s nikim nestretla. OK, super. Co mi ale hlava nebrala, cez den su taketo pravidla a po obede ked su v druzine je to uplne inac. Spajali sa s inou triedou, rezim volnejsi. Na co teda do obeda tak prisny rezim a potom volnost? Tukal som si na celo. Zmenili to, az ked sa nieco prihodilo.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
HellAngel, ono človek aj pochopí, že nevieme všetky okolnosti, tak možno za tým niečo je. Ale keď ti rovno na tlačovke povie premiér, že zabudli sme/nedomysleli sme, tak čo si už vtedy myslieť. Veď v piatok či kedy mal ďalšiu plačovku o atómovej zbrani po viacerých otázkach priznal, že vlastne on si vymyslel toto testovanie a ostatným odborníkom to už len oznámil. Včera na TA3 prof. Krčméry povedal, že je veľká chyba, že vlády robia unáhlené politické rozhodnutia na základe emócií a nie na základe racionálnej diskusie podloženej dátami.
Čiže ja som za všetky opatrenia, ktoré prinesú nejaké zlepšenie, ale nie vycucať si niečo z prsta(napr. tá viackrát opakovaná príroda) a ešte to odkomunikovať jak keby teraz došli do politiky. Veď Matovič tam je už asi 10 rokov a pri vláde tiež sú už nejaký ten mesiac.
Čiže ja som za všetky opatrenia, ktoré prinesú nejaké zlepšenie, ale nie vycucať si niečo z prsta(napr. tá viackrát opakovaná príroda) a ešte to odkomunikovať jak keby teraz došli do politiky. Veď Matovič tam je už asi 10 rokov a pri vláde tiež sú už nejaký ten mesiac.
to si uvedomuju aj politici ze by to bola ekonomicka vrazda.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
viem si predstavit aj lepsie stravenych 1-2h ako drbanim sa volakam, cakanim v rade na vytretie nosa a potom na vysledok.
lebo blbeckovia si neprejdu bezny den bezneho pracujuceho cloveka s beznou rodinou. ja neviem co si oni myslia, ze kazdy je single? omg, sak toto je jaka banalita. ved aj oni maju rodiny a deti v skolach, to ich netrkne, alebo su iba tak blbi?HellAngel napísal: ↑Ne 08. Nov, 2020, 15:42Mam urcite vyhrady k nariadeniam a tiez mi cast z nich neda logigu, ale mozno len nemam vsetky potrebne udaje, aby som ich pochopil preco su veci nastavene tak ako su. A ak je nieco naozaj zle, tak sa to upravuje. Napriklad dcera musi mat v triede rusko, cez prestavky ich nepustali z triedy von a ak potrebovali na WC, tak ich pustala ucitelka cez hodinu, aby sa s nikim nestretla. OK, super. Co mi ale hlava nebrala, cez den su taketo pravidla a po obede ked su v druzine je to uplne inac. Spajali sa s inou triedou, rezim volnejsi. Na co teda do obeda tak prisny rezim a potom volnost? Tukal som si na celo. Zmenili to, az ked sa nieco prihodilo.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB