ucet banka po 26.

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Re: ucet banka po 26.

Príspevok od používateľa wingo »

Inak ak pôjde zrušiť to spolumajiteľstvo (čo by nemal byť problém už len kvôli rozvodom) nemáte problém byť navzájom disponenti. My sme to s manželkou vyriešili takto v čase keď spolumajiteľstvo v mBank ešte nevedeli spraviť, 2 bežné účty a navzájom disponenti.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa MaxMan »

Dík za info, tiež ma to napadlo dať sa ako disponenti.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48

Príspevok od používateľa icefire »

ArAsHiT napísal: St 05. Aug, 2020, 16:41 Správa kariet, jednorazové karty: Áno, TB vie generovať jednorazové platobné karty. Vzhľadom na rozšírenosť 3D Secure to už ale nie je veľká výhoda. Naopak mBank ponúka nastavenia karty ako zatiaľ žiadna iná banka - umožňuje deaktivácie DCC a Surcharge transakcii, tak aby ťa v zahraničí neokrádali na konverznom kurze a dodatočných poplatkoch za použitie bankomatu. Ďalej umožňuje deaktiváciu magnetického prúžku, tak aby si sa vyhol skimmingu.
Som v nastaveniach karty a nic take tam nevidim. Kde su tieto volby v Mbank presne? Vdaka.

i5-12600K + Noctua NH-D14 + 2x Noctua @ MSI PRO Z690-A DDR4 - WD SN550 1TB @ Win10 PRO + WD RED 3TB - ASUS TUF 3070 OC 8GB + Alienware 3418DW G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM850x (2021) - Fractal Define R2 + 3x Noctua - Logitech G502 + Glorious PC Gaming Race Stealth Extended + Ducky One SF - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox Series X Wireless Controller & Wireless Receiver - Philips 55PUS730412
ArAsHiT
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Sep, 2011, 15:06

Príspevok od používateľa ArAsHiT »

Zatiaľ len v aplikácii. Je to novinka, IB bude dodatočne.

Karta -> Viac -> Nastavenia karty
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Velmi pekne dakujem, pozeral som to samozrejme v IB (mimo telefonu) - tam nic take nie je. Toto je od nich velmi mile.

i5-12600K + Noctua NH-D14 + 2x Noctua @ MSI PRO Z690-A DDR4 - WD SN550 1TB @ Win10 PRO + WD RED 3TB - ASUS TUF 3070 OC 8GB + Alienware 3418DW G-Sync - Kingston HyperX Predator 16GB 3000MHz - Corsair RM850x (2021) - Fractal Define R2 + 3x Noctua - Logitech G502 + Glorious PC Gaming Race Stealth Extended + Ducky One SF - Xonar DX + HyperX Cloud + Behringer MS16 - 2x Xbox Series X Wireless Controller & Wireless Receiver - Philips 55PUS730412
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12

Príspevok od používateľa Blackhawk »

Junaci, mate tu niekto CSOB? Po dlhom case som romil FR telefonu a chcel som sa prihlasit do aplikacie a chce to aplikaciu Smart Token, ktora ale nejde spustit kvoli rootu. Pozeram, ze uz aj na klasicky IB cez browser potrebujem tu aplikaciu. To akoze bez tej aplikacie uz nemozem pouzivat internetbanking?
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Ak si dobre pamatam, tak sa smart token dal aktivovat a deaktivovat po prihlaseni do IB. Takze ti asi nezostava ine ako zbehnut na pobocku a tam ho deaktivovat :D
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
Blackhawk
Používateľ
Používateľ

Uvidím, napísala som im mail. Mám taký pocit, že prejdem niekam inam, ČSOB má poslednú dobu len serie.
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

Ak ťa nebavia všetky tieto tokeny a iné formy špeci digitálnej/fyzickej dvoj-faktorovej autentifikácie, tak máš možnosti. "Lacné" banky to nemajú, čo môže byť pre niekoho (napríklad pre mňa) plus. Fio také nemá, tam sa prihlasuješ cez meno+heslo a máš k tomu SMS 2FA. Samozrejme si vieš potom aktivovať prihlasovanie biometriou. Len je otázka, či vôbec ich appka funguje, keď má telefón spravený root, to už neviem potvrdiť, ani vyvrátiť.

A je zadarmo a bez akýchkoľvek hlúpostí, mne už dávno tak dobre nebolo v nejakej banke, kde sa o mňa nikto nezaujíma a robí to to, čo má robiť, a nikto za to nepýta peniaze a nemusím robiť kotrmelce v pobočke, len aby som dostal účet zdarma na daný mesiac. To mi aj pripomína ako som si pred dvoma týždňami išiel rušiť TB účet na pobočku...už mi začala vrieť krv - na pobočke sa už pýtinkajú, že prečo odchádzaš, potom ti volá o dva dni niekto od nich a že či fakt a zrazu dostaneš ešte aj ponuku, ktorú človek nedostane ani po 2 týždňoch vydierania "osobného finančného poradca"...polibte mi prdel, profesore, z takéhoto preferenčného správania a nastavovania "výhodnosti" ponúk podľa toho, ako daná osoba nahlas kričí a vyhráža sa, že od nich odíde mi je zle. Cítil som sa čisto ako pri operátoroch ako pred 10 rokmi u mobilných alebo pred pár rokmi u ISP s viazanosťou - stále ten istý úbohý a trápny kolotoč. Ešteže v dnešnej dobe mám telefón, internet aj banku bez nejakých paušálov, viazaností a extra podmienok...jaj..už dobre, potreboval som sa posťažovať/pochváliť. :D
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Diablo1st »

Blackhawk napísal: So 21. Nov, 2020, 20:02 Junaci, mate tu niekto CSOB? Po dlhom case som romil FR telefonu a chcel som sa prihlasit do aplikacie a chce to aplikaciu Smart Token, ktora ale nejde spustit kvoli rootu. Pozeram, ze uz aj na klasicky IB cez browser potrebujem tu aplikaciu. To akoze bez tej aplikacie uz nemozem pouzivat internetbanking?
Niečo podobné zavádza aj Unicredit. Len sa to zatiaľ týka len platieb cez internet (3D secure). Čiže od nového roka nebude možné kód pre 3D secure dostať cez SMS, ale len cez apku. Čo je z môjho pohľadu dosť nešťastné, lebo napr. moji rodičia ani nemajú smartfon, ale platia občas cez net. Rátam, že do pár mesiacov príde aj prihlasovanie do IB cez apku.

Viete niekto, prečo banky prechádzajú zo SMS na apky? Mne to príde ako dosť nevýhoda, lebo z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že ak sa ti stane niečo s telefónom tak nemáš žiadnu šancu sa dostať na účet! Keď je všetko na sms, stačí prehodiť sim do hocijakého sprostého telefónu a ide sa ďalej resp. čaká sa na nový mobil.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.

FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Blackhawk
Používateľ
Používateľ

Pri CSOB to odovodnuju "legislativnym nariadenim".
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa beardie »

niekedy od buduceho roka je to povinne, 2FA ako SMS uz nebude dostatocne, z logickych dovodov
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Diablo1st napísal: Ne 22. Nov, 2020, 18:23
Blackhawk napísal: So 21. Nov, 2020, 20:02 Junaci, mate tu niekto CSOB? Po dlhom case som romil FR telefonu a chcel som sa prihlasit do aplikacie a chce to aplikaciu Smart Token, ktora ale nejde spustit kvoli rootu. Pozeram, ze uz aj na klasicky IB cez browser potrebujem tu aplikaciu. To akoze bez tej aplikacie uz nemozem pouzivat internetbanking?
Niečo podobné zavádza aj Unicredit. Len sa to zatiaľ týka len platieb cez internet (3D secure). Čiže od nového roka nebude možné kód pre 3D secure dostať cez SMS, ale len cez apku. Čo je z môjho pohľadu dosť nešťastné, lebo napr. moji rodičia ani nemajú smartfon, ale platia občas cez net. Rátam, že do pár mesiacov príde aj prihlasovanie do IB cez apku.

Viete niekto, prečo banky prechádzajú zo SMS na apky? Mne to príde ako dosť nevýhoda, lebo z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že ak sa ti stane niečo s telefónom tak nemáš žiadnu šancu sa dostať na účet! Keď je všetko na sms, stačí prehodiť sim do hocijakého sprostého telefónu a ide sa ďalej resp. čaká sa na nový mobil.
Uni zrusil SMS uz velmi davno a autorizuje sa po novom vylucne cez appku. Tvoji rodicia teda uz peknych par mesiacov platia za kazdu SMS, len si to asi doteraz este nevsimli.

kllr007
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52

Príspevok od používateľa kllr007 »

Mam Uni a autorizujem SMS. A ze zaplatim tych 5 centov za SMS ? no a ? Ved to nerobis kazdy a den... Stale lepsie ako tieto lockovania cez APP a spravis FR, stratis telefon alebo co a sa ani do banky nedostanes... A pokial prejdu na cisto APP verifikaciu bez moznosti SMS tak budem realne zvazovať odchod, respektivne ostane z toho sekundarny ucet...
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
ArAsHiT
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Sep, 2011, 15:06

Príspevok od používateľa ArAsHiT »

Presne tak, kvôli PSD2 SCA je SMS kľúč nedostatočné zabezpečenie. Všetky banky prechádzajú na iné riešenie, aj vyššie spomínaná Fio bude a očividne to stíha ltt.

Optimálne riešenie je integrovať túto funkcionalitu do aplikácie mobilného bankovníctva - takto to má Uni, mBank a čoskoro aj VÚB a TB. Overovanie prebieha cez biometriu telefónu. Je to ale technologicky náročnejšie, vytvorenie druhej aplikácie je jednoduchšie - takto to má napr. ČSOB a Slsp.

Od určitého momentu nebude potvrdzovanie SMS kódom možné v žiadnej banke, kvôli legislatíve...

Návrat na "Debata o všetkom"