NVIDIA GeForce RTX 3070/3070 Ti (recenzie, informácie...)
- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2011, 22:15
Re: NVIDIA GeForce RTX 3070 (recenzie, informácie...)
Podla mna to s cenymi 20xx trocha prehnali, to je fakt. S 30xx ma milo prekvapili, ale samorejme mali asi aj info o vzkone a cenach prichadzajucich AMD, tak isli s cenou dole. Nedostatok kariet sposobil, ze to ostalo "po starom". Ale zvysovanie ako take mi neprekaza. Ak chces zostavu, ktora utiahne monitor FullHD, tak ako 970, tak platit vela nemusis a ani samotny monitor nestoji vela. Ak chces utiahnut 2K 4K 8K monitor, ktory sam stoji oproti FullHD vyrazne viac, tak si kupis aj adekvatne vykonnu grafiku a priplatis si samozrejme aj za nu. Aj vyvoj aj vykon treba zaplatit.
Spoiler: ukázať
On má akože pravdu. V minulosti skutočne platilo, že za cenu 300-350€ grafika dokázala poraziť, či prekonať minuloročný najlepší top model. Každopádne pred 6 rokmi mal aj Maxwell akú takú konkurenciu v podobe R9 kariet. Pri Pascale si stále nedovolili vyhnať ceny vyššie, keďže pravdepodobne nevedeli, či im Vega nebude robiť problémy. No ako prišiel Turing, tak konkurencia, v tomto prípade AMD, nič. Tak to jednoducho skúsili vyhnať na také ceny a vyšlo im to bravúrne. RX5000 Navi prišiel strašne neskoro a tak či tak nebol poriadne konkurencieschopný, len sa prispôsoboval ich cenám + samozrejme s cenami to šlo za posledných 5 rokov vyššie, čo to isto spravila aj inflácia. Avšak zvýšenie cien má na svedomí hlavne AMD a ich neschopnosť konkurovať za tie roky, veď prečo by Nvidia nezvýšila tie ceny keď môže. Kde je dopyt, je aj ponuka, jednoduché. Ja sa hlavne čudujem, že to niekomu príde čudné. Treba si ešte osviežiť pamäť. Nerobil náhodou Intel takmer to isté celé tie roky s CPU segmentom? Ok, možno nie tak okato ako ten skok Nvidie pri Turingu, no tiež to bola tragédia. Každá nová generácia len o pár % vyšší výkon ale cena stále vyššia a vyššia, lebo proste niet konkurencie. Dnes je pekne vidieť ten kontrast. Intel musí zlacňovať, AMD si pohodlne nastavilo ceny o 50 dolárov vyššie.
Zaujímavé že X generácií boli ceny normálne a nebol problém len teraz posledné 4 roky sú niečím výnimočné že to čo 20 rokov predtým išlo už zrazu nejde
Ako jasné, keď to ľudia za tie ceny kúpia korporácie by boli sprosté keby to nevyužili, ja sa len čudujem že to ľudia za tie ceny kupujú Ale toto sa postupne deje od začiatku propagácie PC Master Race, ceny priemerných komponentov narástli tak na dvojnásobok za posledných 10 rokov a high end ešte viac - toto nie je inflácia, to je výrazný rast marží (čo vidno aj na hospodárskych výsledkoch firiem) a pravdepodobne výsledok mediálnej masáže ľudí takže sú čoraz častejšie ochotní platiť čoraz viac za čoraz menšie rozdiely medzi jednotlivými produktami. Furt som sa tešieval na nové generácie grafík ale tieto posledné dve ma zatiaľ absolútne nenadchli, aj keď situácia sa hádam zlepší keď vyjdú nižšie lacnejšie rady a ponuka dorovná dopyt a začnú sa predávať za MSRP. Aj keď je aj vcelku možné že MSRP je len virtuálne a za tú cenu sa jednoducho predávať okrem limitovanej edície počas launch dňa ani nikdy neplánovali, čo by minimálne v prípade nVidie aj sedelo.
Ako jasné, keď to ľudia za tie ceny kúpia korporácie by boli sprosté keby to nevyužili, ja sa len čudujem že to ľudia za tie ceny kupujú Ale toto sa postupne deje od začiatku propagácie PC Master Race, ceny priemerných komponentov narástli tak na dvojnásobok za posledných 10 rokov a high end ešte viac - toto nie je inflácia, to je výrazný rast marží (čo vidno aj na hospodárskych výsledkoch firiem) a pravdepodobne výsledok mediálnej masáže ľudí takže sú čoraz častejšie ochotní platiť čoraz viac za čoraz menšie rozdiely medzi jednotlivými produktami. Furt som sa tešieval na nové generácie grafík ale tieto posledné dve ma zatiaľ absolútne nenadchli, aj keď situácia sa hádam zlepší keď vyjdú nižšie lacnejšie rady a ponuka dorovná dopyt a začnú sa predávať za MSRP. Aj keď je aj vcelku možné že MSRP je len virtuálne a za tú cenu sa jednoducho predávať okrem limitovanej edície počas launch dňa ani nikdy neplánovali, čo by minimálne v prípade nVidie aj sedelo.
nv vzdy mala velke monolity, to skodi yieldu a tym padom aj cenam. moderny wafer je nasobne drahsi jak napr 40nm.
neni problem vytapetovat kartu s gddr, len kto to zaplati a ci 2x cena prinesie aj 2x vykon.
Pre mňa za mňa nech si dávajú ceny aké chcú, hoc aj 4x takú cenu za o 10% väčší výkon, reagoval som len na tie argumenty založené na vode, ktoré si niekto vyfabuloval. Ale už by po X rokoch mohli fixnúť bug(podľa NV supportu to nie je bug, ale feature), že keď napojíš viac ako jeden 144Hz monitor(napr. 144Hz + 60Hz), tak sa ti karta v IDLE nepodtaktuje a teda vkuse sa ti točia fany, pretože beží na "full" takte aj keď s 0% loadom. Čuduj sa svete na predchádzajúcej AMD 390tke, ktorú som kúpil ako placeholder som mal zavesené moje 3 QHD 144Hz monitory a pekne sa podtaktovala na IDLE bez nejakých problémov so stabilitou, ale na GTX1080, ani náhodou. Tu som nedajboh nastavil natvrdo, nech idú dole takty, tak som mal na monitoroch kolotoče.
este k tym waferom. intel sa smial ze chiplety=zlepence. no vyzera to ze aj marcovy rocketlake bude backportovany na 14nm+++++
cim hlbsie ideme, tym viac sa chiplet stava nutnostou. na gpu sa to robi tazko, ale bez toho to dalej nepojde.
cim hlbsie ideme, tym viac sa chiplet stava nutnostou. na gpu sa to robi tazko, ale bez toho to dalej nepojde.
chlapi, oplati sa nieco z tohto? nesledujem hw a uz vobec nie ceny, jedine co viem, ze moju 1060 by som uz rad vymenil hociktoru mozem mat prakticky hned:
RTX 3070, 8GB
• Zotac TwinEdge - 650
• Zotac TwinEdge OC - 670
• Gigabyte Eagle OC - 670
• ASUS ROG STRIX OC - 780
RTX 3070, 8GB
• Zotac TwinEdge - 650
• Zotac TwinEdge OC - 670
• Gigabyte Eagle OC - 670
• ASUS ROG STRIX OC - 780
- Monster1
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27
Strixa je samozrejme naj ale ta cena je mimo.
Ryzen 5900X @ 5,05 GHz + Asus Strix B550-A Gaming+ Team Group Vulcan 2x8 GB @ 3200 MHz CL16 + Asus TUF RTX 3080 OC @1845/19800MHz 0,85V + Samsung 970 EVO 500GB + Crucial MX200 512 GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D15 Chromax Black + 3x Noiseblocker Eloop B14-ps
Master of Hertz
Samsung Odyssey G7 27'' 240
Master of Hertz
No nad tou som popravde ani nerozmyslal, ta cena je uz vysoko. Ehm, kaslat teda.
Caute
Potreboval by som poradiť. Ktorá je lepšia podľa vás ?
Zotac 3070 alebo Palit gaming pro?
Ta zotac je o dosť menšia ale počul že som vo videu že je moc hlučná, ta palit je zas krajšia podľa mna ale keď išla na full otáčky tak keby že to mám doma tak hneď ju vymenim
Nejaká rada ? Ďakujem
Potreboval by som poradiť. Ktorá je lepšia podľa vás ?
Zotac 3070 alebo Palit gaming pro?
Ta zotac je o dosť menšia ale počul že som vo videu že je moc hlučná, ta palit je zas krajšia podľa mna ale keď išla na full otáčky tak keby že to mám doma tak hneď ju vymenim
Nejaká rada ? Ďakujem
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 31. Máj, 2009, 01:36
Karty skladom v datacompe.... Ale tie ceny... 690-700 eur...
https://datacomp.sk/palit-nvidia-geforc ... 10511.html
https://datacomp.sk/gainward-rtx-3070-p ... 10323.html
https://datacomp.sk/asus-tuf-rtx3070-o8 ... 09863.html
https://datacomp.sk/palit-nvidia-geforc ... 10511.html
https://datacomp.sk/gainward-rtx-3070-p ... 10323.html
https://datacomp.sk/asus-tuf-rtx3070-o8 ... 09863.html
CPU: AMD Ryzen 5 5600X, MB: MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI, COOLING: NOCTUA NH-U12P SE + AM4 kit, RAM: HyperX 32 GB KIT 3600 MHz DDR4 CL17 Predator, GPU: Gigabyte GeForce RTX 3070 GAMING OC 8G, SSD: WD Black SN750 NVMe 1TB, PSU: Corsair RM750x Case: Fractal Design Define 7 Black – Dark TG
No to je horsie ako alza a to uz je co robit
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Zjavne predajcovia vedia o aktuálnych pomeroch a namiesto toho, že by to predali nejakému špekulantovi, čo to dá na bazoš za 700€, to predávajú po vlastnej linke za takú cenu.
Hej teraz som kukal, že to už su skoro lacnejšie na bazoši od scalperov tiež s plnou zárukov Budú musieť aj tam dvihnuť ceny
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
- Monster1
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27
Cena na predajni 730E no nekup to, odtial by som nekupil ani snurky do topanok.
Ryzen 5900X @ 5,05 GHz + Asus Strix B550-A Gaming+ Team Group Vulcan 2x8 GB @ 3200 MHz CL16 + Asus TUF RTX 3080 OC @1845/19800MHz 0,85V + Samsung 970 EVO 500GB + Crucial MX200 512 GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D15 Chromax Black + 3x Noiseblocker Eloop B14-ps
Master of Hertz
Master of Hertz