Oprava zvukovej karty Asus Xonar Essence STX
Oprava zvukovej karty Asus Xonar Essence STX
Ahojte,
vedeli by ste mi prosím poradiť servis kde by som mohol odoslať na opravu zvukovku Asus Xonar Essence STX?
Je to výborná karta, chcel by som si byť na 100% istý že už jej niet pomoci.
Vopred ďakujem za rady.
vedeli by ste mi prosím poradiť servis kde by som mohol odoslať na opravu zvukovku Asus Xonar Essence STX?
Je to výborná karta, chcel by som si byť na 100% istý že už jej niet pomoci.
Vopred ďakujem za rady.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Re: Oprava zvukovej karty Asus Xonar Essence STX
Ja mám doma dve Asus-ky DS a úprimne som sa s nimi rozlúčil, som aj pofotil tú Xonarku s DSLR a pozeral cez PC či neuvidím nejakú vadu a nič som nezbadal. Pohladal som niečo na internete či to nejaký kutil neriešil a ked som nič nenašiel usúdil som že to nemá cenu, pretože to nemá záruku
Kúpil som externú Sound Blaster SBX z bazoša za 25€
Kúpil som externú Sound Blaster SBX z bazoša za 25€
Napísal som Request na ten Asus servis, tak uvidím čo mi napíšu (v aut.odpovedi píšu že sa ozvú do 48hod).
Tiež to nevidím ružovo a pomaly zháňam novú zvukovku...
Tiež to nevidím ružovo a pomaly zháňam novú zvukovku...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Vadná súčiastka môže mať hodnotu pár centov, ale práca lacná nebude a ani si neviem predstaviť, kto by sa v tom rýpal.
U napríklad LCD (TV) sa menia celé dosky kus za kus, alebo sa mení podsvietenie, ale hladať vadnú súčiastku priamo na plošáku, tak to dnes skoro nikto nerobí.
Možno plošáky ktoré sú zdrojové časti, kde sú silové súčiastky, kde aj býva tú odpálenú súčiastku vidieť
U napríklad LCD (TV) sa menia celé dosky kus za kus, alebo sa mení podsvietenie, ale hladať vadnú súčiastku priamo na plošáku, tak to dnes skoro nikto nerobí.
Možno plošáky ktoré sú zdrojové časti, kde sú silové súčiastky, kde aj býva tú odpálenú súčiastku vidieť
mozno odveci, ale grafiky sa napriklad vypekali v rúre može to pomocť so studenými - zoxidovanými spojmi. Treba vygooglit postup na kolko ako dlho. Ako posledná možnosť fajn.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Možno na hifi.slovanet.sk/bb by to vedel niekto diagnostikovať a následne opraviť. Za opýtanie nič nedáš. Je tam veľa šikovných ľudí.
Určite napíšem aj na ten hifi.slovanet.
Včera som napísal do toho Asusu, dnes som našiel ešte servis fixit.sk tak skúsim aj ten keďže je tu v Petržke.
Už teraz však dostávam správy, že oprava bez problémov presiahne cenu 100Eur(poštovné, identifikácia poruchy, oprava) takže je to skúška našej lásky.
Môžte pomaly hľadať nejakého youtubera tu z fóra čo kartu použije ako dekoráciu a priskrutkuje si ju na stenu za seba.
Včera som napísal do toho Asusu, dnes som našiel ešte servis fixit.sk tak skúsim aj ten keďže je tu v Petržke.
Už teraz však dostávam správy, že oprava bez problémov presiahne cenu 100Eur(poštovné, identifikácia poruchy, oprava) takže je to skúška našej lásky.
Môžte pomaly hľadať nejakého youtubera tu z fóra čo kartu použije ako dekoráciu a priskrutkuje si ju na stenu za seba.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Robota je drahá. Diagnostika a oprava zaberie čas. Či ti to za to stojí si musíš zvážiť sám. Možno si za to kúpiš STX II, alebo jazdený Lynx.
Prišla mi odpoveď z Asus servisu:
Vážený zákazníku,
pro sjednání opravy zvukové karty je třeba předat výrobek prodejci. Opravu je možno sjednat pouze přes prodejce.
Vážený zákazníku,
pro sjednání opravy zvukové karty je třeba předat výrobek prodejci. Opravu je možno sjednat pouze přes prodejce.
Napisal si im že ide o pozaručny servis? Ak to už nie je v zaruke, predajca s tym nič nema.
Samozrejme že som všetko napísal. Presne popísal poruchu, pridal vlastnú fotku...
Oni presne vedia zo SN karty čo je to za archu a tá odpoveď to je len taká slušná forma odpovede "neotravuj s tým".
Oni presne vedia zo SN karty čo je to za archu a tá odpoveď to je len taká slušná forma odpovede "neotravuj s tým".
Tak takejto firme treba slušne odpovedať tym, že už za ich vyrobky neutratiš ani cent.