LIDL Smart Home
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 30. Mar, 2014, 10:17
LIDL Smart Home
Ahojte, riesili ste niekto tento smart home system? Dnes som sa hral s nastavením a neprisiel som na to ako cez aplikaciu regulovat viacero ziaroviek naraz. Resp. vytvorenie nejakej miestnosti ktora by sa dala ovladat ako celok.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: LIDL Smart Home
lidl neriesil, ale je to klasicke zigbee a aplikacia je jedna z milionov rebrandov tuya smart home aplikacie. takze prve co by som urobil je ze sa vykaslem na lidl appku a dam tam original. ale ked sa pozeram do tej appky (ne-lidl verzie) tiez tam nevidim zgrupovanie svetiel, ale ja tam mam len jedno svetlo zatial tak ani nemam s cim grupovat.
ja sa momentalne snazim vsetky tie svetla natlacit do home assistant, tam to pojde regulovat hromadne uplne v pohode, aj nastavit automatizaciu ze ked spustim film na telke tak mi stlmi svetla. zatial sa s tym ale len zoznamujem, cez vianoce by som to chcel lepsie ponastavovat.
ja sa momentalne snazim vsetky tie svetla natlacit do home assistant, tam to pojde regulovat hromadne uplne v pohode, aj nastavit automatizaciu ze ked spustim film na telke tak mi stlmi svetla. zatial sa s tym ale len zoznamujem, cez vianoce by som to chcel lepsie ponastavovat.
Spoiler: ukázať
ja pouzivam na toto homeassitant + zigbee2mqtt napr.
je to open source..
ziadne posielanie dat kade tade do ciny
+ mam kopec inych veci, rele, xiaomi teplotne sensory, dverove sensory, sensory na detekciu vody, regulaciu kurenia....
https://www.home-assistant.io/hassio/
je to open source..
ziadne posielanie dat kade tade do ciny
+ mam kopec inych veci, rele, xiaomi teplotne sensory, dverove sensory, sensory na detekciu vody, regulaciu kurenia....
https://www.home-assistant.io/hassio/
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
tiez je moznost pouzivat Google Home s Tuya integraciou, tam ci chces alebo nie ti urobi skupinu svetiel podla miestnosti
- molnart
- Pokročilý používateľ
@nordscan, mohol by si sem hodit nejake veci pre inspiraciu ako to mas poriesene. ja sa s home assistantom zatial len hram, mam par yeelight svetiel, napr. by ma zaujimalo ako riesit ten xiaomi teplotny senzor. lebo server mam v pivnici, takze tam sa cez bluetooth nepripojim, ale ten senzor pouziva yeelight lampu ako gateway a cez to by to mohlo ist, ale neviem ako. co som videl navod na nete tak tam prepalovali firmware a pouzivali nejaku srandu z aliexpressu ako WLAN gateway - to sa mi nechce riesit.
inac na otazku OP este mi napadlo, ze aj cez tu lidl appku by malo ist urobit automatizaciu ktora by postupne pozapinala vsetky svetla v jednom kroku
inac na otazku OP este mi napadlo, ze aj cez tu lidl appku by malo ist urobit automatizaciu ktora by postupne pozapinala vsetky svetla v jednom kroku
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
su minimalne dve cesty, ako citat xiaomi BT senzory priamo do HA. Obidva su dobre zdokumentovane
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- molnart
- Pokročilý používateľ
ktora je druha? https://www.home-assistant.io/integrations/mitemp_bt/
aktualne mi vsetky sensory cita rp4 ale je to len tak tak s dosahom (mam ich 12 po dome)...
riesil som este extender cez esphome + mqtt ale este stale to neslo 100%
riesil som este extender cez esphome + mqtt ale este stale to neslo 100%