ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
A to je aká spravodlivosť? Že len nové zmluvy? To zrazu pre nové zmluvy si môžu dovoliť rušiť FUP a pre staré nie? To je hlúposť na entú. V tom Orangei by sa mali spamätať, keď dávajú 300GB FUP v roku 2020.
Mam rovnaku skusenost s adsl.
Torrent klienti preto zvyknu mavat obmedzovanie rychlosti uploadu.
čaute, koľko trvá prechod z adsl na vdsl internet?
pozdravujem, aký profil dáva ORANGE pri 50/5 ?
Zdravim,
ake mate skusonosti s orange vdsl a ipv6 zadiadeniami? mam router tp-link vr600 s podporou ipv6 a pripojenie nefungovalo korektne - nacitali sa mi iba niektore webstranky pravdepodobne ktore podporovali ipv6. na technickej podpore orange mi povedali, ze ine zariadeia ako ich zyxely s ipv6 nefunguju.
popdpora tplinku mi odpisala, ze ich zariadenie zvlada ipv6 bez problemov, len orange odmieta poskytnut nejake konfiracne nastavnia vyrobcom.
ake mate skusonosti s orange vdsl a ipv6 zadiadeniami? mam router tp-link vr600 s podporou ipv6 a pripojenie nefungovalo korektne - nacitali sa mi iba niektore webstranky pravdepodobne ktore podporovali ipv6. na technickej podpore orange mi povedali, ze ine zariadeia ako ich zyxely s ipv6 nefunguju.
popdpora tplinku mi odpisala, ze ich zariadenie zvlada ipv6 bez problemov, len orange odmieta poskytnut nejake konfiracne nastavnia vyrobcom.
Mám aktuálne 50/5 od Orangeu a takýto mám profil. Ide to stabilne, žiadne výpadky ani nič podobné. Teraz už pri zriadení ponúkajú lepší router s podporou 35b profilu linky (pravdepodobne priprava na supervectoring od Telekomu, pred mesiacom sa mi zvýšila dosiahnuteľná rýchlosť linky). Takisto už vie aj 5GHz wifi vysielať konrétne ide o tento model ZyXEL VMG3927-T50K. Ja som si službu zriaďoval ešte pred rokom takže mám "len" ZyXEL VMG1312-B30B, ten vie len 17a profil linky tzv. "klasické VDSL".
Môže ti to byť jedno, viac ti to nepôjde.. Supervectoring nehrozí na tej vzdialenosti cca 600 metrov.
80-90mbpx je max
80-90mbpx je max
Spoiler: ukázať
Zavolaj na tech podporu Orangu, tam ti snáď poradia.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 27. Sep, 2011, 13:10
Ahojte momentalne mam doma 100/10 VDSL od Orange a k tomu Zyxel VMG3927-T50K.
K Zyxelu su pripojene tieto zariadenia:
2x set-top box Arris VIP 4302 k Orange TV - kabel - v buducnosti treti ks
LG C1 - wifi
smartphone 3x
tablet 2x
Roborock S5
Asus dsl n14u - pripojeny kablom k Zyxelu - vypnute dhcp, nastaveny ako ap, k nemu pripojeny kablom moj pc
V buducnosti nevylucujem dalsie zariadenia.
Asus a Zyxel mi wifi signalom pokryvaju poschodovy rodinny dom prizemie 95m2, poschodie cca 80m2. Oba su umiestnene na poschodi na opacnych stranach. Pokrytie a kvalita signalu ok.
V poslednej dobe pri sledovani TV(1poschodie+1prizemie) sa zacali objavovat kocky/artefakty v obraze na oboch tv sucasne , pri browsovani/pozerani videii oneskorenie nacitania stranky (take pol sekundove seknutie/stuttering?). Toto sa objavuje sporadicky nie v pravidelnych intervaloch.Po restarte Zyxelu toto spravanie zmizne.
Je mozne ze ma router problem zvladnut vsetky pripojenia/vacssi load? Pomala rychlost pripojenia? Vela recenzii na nete o nom nie je. Podla specifikaci na stranke vyrobcu vyzera celkom schopne samozrejme realita moze byt ina:
https://service-provider.zyxel.com/emea ... g3927-t50k
Rozmyslal som aj nad celkovym upgradom, vymenit Asus, vypnut wifi na Zyxeli pridat ap, pridat ap na prizemii.
Za kazdu radu budem vdacny.
K Zyxelu su pripojene tieto zariadenia:
2x set-top box Arris VIP 4302 k Orange TV - kabel - v buducnosti treti ks
LG C1 - wifi
smartphone 3x
tablet 2x
Roborock S5
Asus dsl n14u - pripojeny kablom k Zyxelu - vypnute dhcp, nastaveny ako ap, k nemu pripojeny kablom moj pc
V buducnosti nevylucujem dalsie zariadenia.
Asus a Zyxel mi wifi signalom pokryvaju poschodovy rodinny dom prizemie 95m2, poschodie cca 80m2. Oba su umiestnene na poschodi na opacnych stranach. Pokrytie a kvalita signalu ok.
V poslednej dobe pri sledovani TV(1poschodie+1prizemie) sa zacali objavovat kocky/artefakty v obraze na oboch tv sucasne , pri browsovani/pozerani videii oneskorenie nacitania stranky (take pol sekundove seknutie/stuttering?). Toto sa objavuje sporadicky nie v pravidelnych intervaloch.Po restarte Zyxelu toto spravanie zmizne.
Je mozne ze ma router problem zvladnut vsetky pripojenia/vacssi load? Pomala rychlost pripojenia? Vela recenzii na nete o nom nie je. Podla specifikaci na stranke vyrobcu vyzera celkom schopne samozrejme realita moze byt ina:
https://service-provider.zyxel.com/emea ... g3927-t50k
Rozmyslal som aj nad celkovym upgradom, vymenit Asus, vypnut wifi na Zyxeli pridat ap, pridat ap na prizemii.
Za kazdu radu budem vdacny.
Tiež mi občas náhodne divne blbne pripojenie k netu na niektorých zariadeniach ktoré reštart Zyxelu vyrieši, aj keď prejavy sú rôzne a zvyčajne iné ako popisuješ.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Toto robí aj mne. Neviem či je to net alebo ten ich modem. Ale robí to len na wifi. Som na telefóne zrazu mi stránky nejdú načítať/Imgur/Reddit vypíše chybu. Po pár sekundách zasa ide.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Vidim ze problemov tam bude asi viac.
Nahodou ako bridge ste ho neskusali? A za nim zapojit vlastny router?
Nahodou ako bridge ste ho neskusali? A za nim zapojit vlastny router?
Nepíš to sem trikrát, duplicitné príspevky som zmazal.
Nie neskúšal.
Nie neskúšal.