mBank
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Re: mBank
Neviete preco pri niektorych opakovanych platbach online kartou pyta overenie cez app furt a pri niektorych len prvykrat ? Chcel by som to mat pri vsetkom nastavene na stale overenie cez app.
Podľa PSD2 SCA si banka vydávajúca karty môže zadefinovať zoznam “bezpečných” obchodníkov pri ktorých nebude nutné pri opakovaných platbách overenie cez bezpečnostný prvok.
Skús ich kontaktovať, mali by to vedieť nastaviť tak, aby bolo overenie vyžadované pri každej platbe.
Skús ich kontaktovať, mali by to vedieť nastaviť tak, aby bolo overenie vyžadované pri každej platbe.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Nevedia to urobit. Overovanie sa deje len, ak obchodik pouziva 3D Secure, a aj to nie v kazdom pripade.
Co mne ako cloveku, ktoremu ak ukradnu udaje o karte a mozu nasledne minat moje prachy je uplne k hovnu.
Co mne ako cloveku, ktoremu ak ukradnu udaje o karte a mozu nasledne minat moje prachy je uplne k hovnu.
Platba bez overenia môže nastať aj ak platobná brána podporuje 3DSecure a obchodník je na “whiteliste” vydavateľa karty, alebo ide o opakovanú platbu, alebo o platbu pod 30€.
Pokiaľ obchodník 3DSecure vôbec nepodporuje a tebe kartu zneužijú, tak zodpovednosť znáša poskytovateľ platobnej brány a tebe peniaze banka vyreklamuje expresne rýchlo (kľudne aj do 24h).
A netreba byť paranoidný.
Pokiaľ obchodník 3DSecure vôbec nepodporuje a tebe kartu zneužijú, tak zodpovednosť znáša poskytovateľ platobnej brány a tebe peniaze banka vyreklamuje expresne rýchlo (kľudne aj do 24h).
A netreba byť paranoidný.
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
neplatí sa za prevod medzi účtami 1€ od druhého prevodu v mesiaci? nie je lepšie na toto použiť funkcionalitu nastavenia denného limitu platbou na internete na 0 a v appke si pred platbou povoliť dočasný limit?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
To na to ale nemozes zabudnut, ked budes platit v Tescu pri pokladni ,kde za tebou caka 20 ludi
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
to je platba cez terminal, to je nieco ine ako platba cez internet. na oboje možeš mať zvlášť limit.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Ja viem, robil som si srandu.
Ale vdaka za tip, velmi uzitocna funkcia, tie docasne limity.
Ale vdaka za tip, velmi uzitocna funkcia, tie docasne limity.
Hej, používam to len na platby na internete, v obchode platím z mKonta alebo kreditkou.
Neplatím nič, žiadne poplatky. Neviem či nie sú iba pri eMax Plus, prípadne možno aj eMax ale iba zadané prevody, nie platby kartou. Používam to takto už roky, a aj tie limity využívam na mKonte hlavne teraz keď sa už dajú meniť aj cez mobilnú appku takže zmením cestou k bankomatu alebo do obchodu keď plánujem napr. zaplatiť niečo drahšie.
Neplatím nič, žiadne poplatky. Neviem či nie sú iba pri eMax Plus, prípadne možno aj eMax ale iba zadané prevody, nie platby kartou. Používam to takto už roky, a aj tie limity využívam na mKonte hlavne teraz keď sa už dajú meniť aj cez mobilnú appku takže zmením cestou k bankomatu alebo do obchodu keď plánujem napr. zaplatiť niečo drahšie.
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Neviete ako to je s platenim predplatneho (telefonny pausal, netflix...) ked mam nastaveny denny limit na karte 0€ a zmenim len docasny, ked nieco kupujem cez web?