Firefox - nové verzie, funkcie a build-y
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Re: Firefox - nové verzie, funkcie a build-y
Mhm, ja som si tiež všímal veľmi veľkú spotrebu RAM (popravde ale to isté aj pri Chrome a Brave) ale práve teraz z kuriozity sa trošku hrám (ja mám nechutne veľa okien a nechutne veľa tabov v každom okne), konkrétne som v asi 5 oknách prešiel cez shift+pgdown všetky taby, nech sa všetko načíta a po skončení som mal spotrebu cez 7GB ale do 30s to padlo na 5GB. A to sa bavíme asi o stovke tabov vrátane 10 tabov s YT (ja viem, som prasa). Ak pracujem len v niekoľkých kartách, tak spotreba môže byť kdekoľvek medzi 1,5-4GB ale rôzne to aj skáče.
Spotreba ostáva ale ono to pomaly začne padať (po 1h), používam
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... b-discard/
mne sa ale marí, že kedysi FF bolo horšie pokiaľ ide o RAM manažment. Task manager (v FF) ti hovorí čo? Nie je tam niečo, čo spotrebuváva extra RAM? Mne napríklad FF nezaberá viac ako nejaký tab s YT.
Spotreba ostáva ale ono to pomaly začne padať (po 1h), používam
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... b-discard/
mne sa ale marí, že kedysi FF bolo horšie pokiaľ ide o RAM manažment. Task manager (v FF) ti hovorí čo? Nie je tam niečo, čo spotrebuváva extra RAM? Mne napríklad FF nezaberá viac ako nejaký tab s YT.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Zaujimave, u nas 10080 a na 2och roznych strojoch nezavisle to iste. Mozno sa im znelubil prave tento konkretny. Dakujem za info
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Problem solved, pridal som addon Auto Tab Discard a RAM je v norme, uvidim na ako dlho, teraz nemam tolko pootvaranych veci ako zvycajne
Spoiler: ukázať
Mne na RAM pomaha vypnutie niektorych tabov (fb) pripadne potom restartovanie prehliadaca.
nova aktualizacia na ver. 86 podstatne zlepsuje rychlost vykreslovania stranok atd.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Nooo, pokiaľ to nie je len v mojej hlave a tak to nešlo už aj predtým, tak toto je ale riadny posun, v podstate si všímam, že je to ako rýchlejšie celkovo, tak všetko načíta viacmenej naraz.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
je to velmi fajn svizne , ja som si tak hovoril, ze konecne aktualizacia co ten prehliadac posunula dalej.
Sugyi písal som FB=Facebook, nie Firefox
Ooooooh my bad, hlboko sa ospravedlnujem. Asi este som nemal poriadne otvorene oci.
S tym suhlasim. Ale ktovie, tolko skriptov bezi v pozadi, sleduju kde mas kurzor, kolko sa kam pozeras atd. ze mozno je to optimalizovane dobre len ma prilis vela funkcii.
S tym suhlasim. Ale ktovie, tolko skriptov bezi v pozadi, sleduju kde mas kurzor, kolko sa kam pozeras atd. ze mozno je to optimalizovane dobre len ma prilis vela funkcii.
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
cautelezgy napísal: ↑Ut 17. Nov, 2020, 19:10 Server www.youtube.com má nastavené bezpečnostné pravidlo HTTP Strict Transport Security (HSTS), ktoré vynucuje používanie len zabezpečeného spojenia. Pre pripojenie k tejto stránke nie je možné pridať výnimku.
Tento problém je pravdepodobne na strane webovej stránky a vy ho, bohužiaľ, nedokážete vyriešiť.
robi to len mne alebo ...ako na to?ako to odstranit? dik
takzae sa mi to podarilo ofajcit nasledujucim postupom
ako osm pisal solo YT mi nejde spustit kvoli HTTPS
ked ju ale spustim z gmailu polozka aplikacie vsetko uz potom fici normalne
vselijake navody po webe mi nepomohli, akurat henten trik vysiel, zrazu mu certifikaty past due nevadia
tak len taky mensi postreh do diskusie....
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Premazať certifikát v nastaveniach nepomohlo? Ak si zadal https://www.youtube.com, tak to ani tak nešlo?
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
nepomohlo...inac furt si to huci svoje...
ide jedine cez gugla....
ide jedine cez gugla....
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Používaš ten ich vstavaný vynucovač HTTPS "HTTPS-Only Mode"?