COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
wow..... ja dodrziavam prikazy a zakazy. ved musim lebo je vyhlaseny "nejaky stav".
ten stav, ked teraz by si za malu kradez, dostal vyssi trest... tak specialny stav to je, aby sme nezabudli.
mna situacia tiez znacne obmedzuje ako hocikoho ineho.. tiez som mal zahranicie v plane, a vylety vselikade...
ale respektujem okres, a sucham nohami. keby vsetci aspon na mesiac toto respektovali, krivka by nebola v takom prusere.
ako bolo povedane, priznak covidu je nutnost cestovat...
ten stav, ked teraz by si za malu kradez, dostal vyssi trest... tak specialny stav to je, aby sme nezabudli.
mna situacia tiez znacne obmedzuje ako hocikoho ineho.. tiez som mal zahranicie v plane, a vylety vselikade...
ale respektujem okres, a sucham nohami. keby vsetci aspon na mesiac toto respektovali, krivka by nebola v takom prusere.
ako bolo povedane, priznak covidu je nutnost cestovat...
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Kyselinka: dodrzujeme s rodinou opatrenia od sameho zaciatku. Dovolenku sme si odpustili atd. Ale je to uz takmer rok a nepohli sme sa nikde. Skor naopak, ideme dole a nie len zdravotne. Treba si priznat vo vlade, ze zlyhali na plnej ciare. Chaoticke rozhodnutia, nejednotnost koalicie, ignorovanie faktov a zlaty klinec je premier. Ktory by mohol tento rok ziskat cenu Oscara za svoje herecke vykony.
A potom sa tu cudujeme, ze ludia pravidla ignoruju a obchadzaju a to nie len ludia, co to robia z recesie, ale aj ludia, ktori pravidla dodrzovali ale zacinaju mat toho plne zuby
Inac kolki z vas maju deti? Kolki z vas su snimi takmer doma rok?
A potom sa tu cudujeme, ze ludia pravidla ignoruju a obchadzaju a to nie len ludia, co to robia z recesie, ale aj ludia, ktori pravidla dodrzovali ale zacinaju mat toho plne zuby
Inac kolki z vas maju deti? Kolki z vas su snimi takmer doma rok?
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Ozaj k tomu cestovaniu Stefan, keď (ak) budeš zaočkovaný mal by si byť v pohode, už dlhšie sa diskutuje o očkovacom preukaze na cestovanie a s ním by si mal byť v pohode bez nejakých obmedzení. Samozrejme ak sa neobjaví niečo nové ktoré by doterajšie znalosti spochybnili.
HellAngel - veľa chaosu spôsobili aj médiá keď miesto upokojovania situácie ešte viac rozdúchavali vášne a vyvolávaním chaosu aj vtedy keď by žiadny inak nebol. No a samozrejme kolovanie zaručených (nepravdivých) informácií na facebooku. Nevravím že vláda nemá maslo na hlave, ale častokrát sa to zbytočne znásobilo oproti tomu keby človek sledoval iba fakt schválené opatrenia a nie furt všelijaké zaručené informácie ktoré ešte neprešli ani pandemickou komisiou ani vládou a boli možno jeden z 10 možných návrhov a ani zďaleka nie ten najpravdepodobnejší, a to je ten lepší príklad keď to nie je vec vycucaná z prsta. Viď aj teraz, manželka číta nadpis "Matovič chce zatvoriť fabriky", samozrejme reálne vyhlásenie bolo že sa teraz určite nezatvoria.
Ja mám dieťa, ročník 1-4 a doma bola dva mesiace, jeden na jar druhý teraz. Plus týždeň keď bola jej učiteľka spevu pozitívna.
HellAngel - veľa chaosu spôsobili aj médiá keď miesto upokojovania situácie ešte viac rozdúchavali vášne a vyvolávaním chaosu aj vtedy keď by žiadny inak nebol. No a samozrejme kolovanie zaručených (nepravdivých) informácií na facebooku. Nevravím že vláda nemá maslo na hlave, ale častokrát sa to zbytočne znásobilo oproti tomu keby človek sledoval iba fakt schválené opatrenia a nie furt všelijaké zaručené informácie ktoré ešte neprešli ani pandemickou komisiou ani vládou a boli možno jeden z 10 možných návrhov a ani zďaleka nie ten najpravdepodobnejší, a to je ten lepší príklad keď to nie je vec vycucaná z prsta. Viď aj teraz, manželka číta nadpis "Matovič chce zatvoriť fabriky", samozrejme reálne vyhlásenie bolo že sa teraz určite nezatvoria.
Ja mám dieťa, ročník 1-4 a doma bola dva mesiace, jeden na jar druhý teraz. Plus týždeň keď bola jej učiteľka spevu pozitívna.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Hellangel - to že ideme dole nie je ani vládou, ale chovaním sa určitej skupiny ludí...
Opozícia sa tu snaží vyvolávať jednu kauzu za druhou, menej inteligentných nabáda k protestom, vyzývajú na uvolnovanie opatrení a to aj ludia ako Sulík... A potom že to vyzerá ako vyzerá
Ale lahké je hovoriť tomu čo nenesie žiadnu zodpovednosť
Mnoho ludí serie na opatrenia, lebo však mal to sused a dva dni mal horúčku, únavu a potom už bol OK, další ich zámerne nedodržujú - vyslovene porušujú, potom máš skupinu čo covid prekonali a tí si myslia že nasledujúce tri mesiace ho nemôžu znovu dostať a samozrejme si myslia že oni rúško nosiť nemusia (vidím to na kolegovi prívržencovi LSNS)...
Bavme sa tak - keby bola iná vláda, myslíš že by sme na tom boli lepšie? Ktorá krajina naokolo je na tom výrazne lepšie?
Raši povie v relácii že vláda zámerne predlžuje núdzový stav aby ludia nemohli protestovať! WTF?
Sa pýtam - to len na SK je núdzový stav ked to Raši tak vysvetlil? Nikde inde ho nemajú?
Všade rovnaká bieda, rakušania idú postupne uvolnovať, pretože to tam vela ludí aj tak nedodržuje (to si človek prečítal v mediach)
Kolega sa ohánal tým videom zo srbska ako tam všetko je otvorené, ale že tí ludia a aj majitelia prevádzok na tom videu porušovali mnohé nariadenia už nevedel. Mali dovolené vonkajšie terasy s obmedzeným počtom ludí a pritom ich tam sedelo ako maku...
Môj sused - anticovid človek sa hádal tu v obci cez FB s obecným úradom že zámerne skreslujú čísla aby - no neviem kvôli čomu...
Jeho žena mal číslo trepnem 32 ked sa šla poobede testovať, tak de zobrali vyše 400 ked sa testovalo do 16:00?
Všade dávajú tie trhacie lístky ktoré sú do 100 a sú v rôznych farbách. Absolútne nechcel pripustiť fakt že jednoducho to bola 4 seria...
Pritom každého jedného zapisujú ručne a teda vidia kolko ludí bolo.
Ale kvôli takému ako on teraz na tie lístky začali písať ešte aj dalšiu číslicu, ja som mal teraz modrú 53, ale niekto ručne dopísal 1 aby som mal 153 a teraz si predstavte že kvôli jednomu debilovi niekto musel do celej tej serie modrých dopísať ku každému číslu 1, k dalšej serii ružových napríklad 2
Opozícia sa tu snaží vyvolávať jednu kauzu za druhou, menej inteligentných nabáda k protestom, vyzývajú na uvolnovanie opatrení a to aj ludia ako Sulík... A potom že to vyzerá ako vyzerá
Ale lahké je hovoriť tomu čo nenesie žiadnu zodpovednosť
Mnoho ludí serie na opatrenia, lebo však mal to sused a dva dni mal horúčku, únavu a potom už bol OK, další ich zámerne nedodržujú - vyslovene porušujú, potom máš skupinu čo covid prekonali a tí si myslia že nasledujúce tri mesiace ho nemôžu znovu dostať a samozrejme si myslia že oni rúško nosiť nemusia (vidím to na kolegovi prívržencovi LSNS)...
Bavme sa tak - keby bola iná vláda, myslíš že by sme na tom boli lepšie? Ktorá krajina naokolo je na tom výrazne lepšie?
Raši povie v relácii že vláda zámerne predlžuje núdzový stav aby ludia nemohli protestovať! WTF?
Sa pýtam - to len na SK je núdzový stav ked to Raši tak vysvetlil? Nikde inde ho nemajú?
Všade rovnaká bieda, rakušania idú postupne uvolnovať, pretože to tam vela ludí aj tak nedodržuje (to si človek prečítal v mediach)
Kolega sa ohánal tým videom zo srbska ako tam všetko je otvorené, ale že tí ludia a aj majitelia prevádzok na tom videu porušovali mnohé nariadenia už nevedel. Mali dovolené vonkajšie terasy s obmedzeným počtom ludí a pritom ich tam sedelo ako maku...
Môj sused - anticovid človek sa hádal tu v obci cez FB s obecným úradom že zámerne skreslujú čísla aby - no neviem kvôli čomu...
Jeho žena mal číslo trepnem 32 ked sa šla poobede testovať, tak de zobrali vyše 400 ked sa testovalo do 16:00?
Všade dávajú tie trhacie lístky ktoré sú do 100 a sú v rôznych farbách. Absolútne nechcel pripustiť fakt že jednoducho to bola 4 seria...
Pritom každého jedného zapisujú ručne a teda vidia kolko ludí bolo.
Ale kvôli takému ako on teraz na tie lístky začali písať ešte aj dalšiu číslicu, ja som mal teraz modrú 53, ale niekto ručne dopísal 1 aby som mal 153 a teraz si predstavte že kvôli jednomu debilovi niekto musel do celej tej serie modrých dopísať ku každému číslu 1, k dalšej serii ružových napríklad 2
Naposledy upravil/-a Ivko v So 27. Feb, 2021, 15:31, upravené celkom 1 krát.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Praveze sa nikto necuduje, len uz toho maju ludia dost trpiet tieto nezmysly. Opatrenia su aj mnou vitane ale rozmune a premyslene. Imho covid automat je top nezmysel.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Používateľ
Ale ludia trpia, pre užšiu skupinu menej chápavých...
Vieš čo robili lyžiari na skifore? Ved sa pomaly hádzali o zem že im blbec zakázal lyžovačku, to že bola zakázaná v celej europe už nevadilo
Lebo však na lyžovačke sa nakaziť nemôžeš - zvlášť v kabínke, ale hlavne vedia že v obchode, či MHD hrozí riziko nákazy...
No pre kktov nabudúce necháme zatvorené aj potraviny a nažrať nech sa idú snehu na zjazdovku
Ja tiež chodím na SNB, stihol som 1x Martinské a na druhý den už bol zákaz a prežijem to, lebo to je vec, bez ktorej sa dá žiť. Bez potravín sa žiť nedá
Vieš čo robili lyžiari na skifore? Ved sa pomaly hádzali o zem že im blbec zakázal lyžovačku, to že bola zakázaná v celej europe už nevadilo
Lebo však na lyžovačke sa nakaziť nemôžeš - zvlášť v kabínke, ale hlavne vedia že v obchode, či MHD hrozí riziko nákazy...
No pre kktov nabudúce necháme zatvorené aj potraviny a nažrať nech sa idú snehu na zjazdovku
Ja tiež chodím na SNB, stihol som 1x Martinské a na druhý den už bol zákaz a prežijem to, lebo to je vec, bez ktorej sa dá žiť. Bez potravín sa žiť nedá
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
@wingo Media, ano prekrucali, vytrhavali veci z kontexku. Ale ven oni z toho ziju. Spravit senziacu aj z uplnej blbosti. Ale co naopak robila vlada, aby tieto zarucene informacie dementovala? Ponukla ludom ine vysvetlenie od odbornikov, od kapacit, ktore by ludia respektovali? Nie, svojim spravanim a nic nerobenim praveze tieto informacie zivili. Naviac opozicii nahravali vyborne do karat. Vsak Pelegriny ani nic robit nemusel a dostal sa hore. Iba mu stacilo par krat vystupit v TV a povedat nieco pekne, co chcu ludia pocut. Fico prezil klinicku smrt, teda SMER. Harabin veselo verejne diskutoval bez ruska aj s Ficom a co sa dialo? Nic. Ukazkovo Matovic ukazuje, ako sa to robit nema. Nema poriadok v koalicii, opozicia si robi co chce a len ziskavaju percenta, nemocnice kolabuju, vo svojej podstate kolabuje cely stat vo vsetkych smeroch
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Inac to testovanie na 8. den je jedine v pripade, ak bol clovek v kontakte s pozitivnou osobou. Ak mal clovek pozitivny test, je povinny ostat v karantene 14 dni. A ak ma posledne tri dni z toho stale priznaky, musi dostat potvrdenie od lekara.
Smutne je je ze aj ked sa das na 8. den otestovat a si negativny tak ostavas v karantene do konca 14-teho dna. Uplne to testovanie na osmy den stratilo zmysel. Uz ani tam sa im nikto nebude nahlasovat. Lebo automaticky mas karantenu 14 dni.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
A to aj v pripade, ak si bol len v kontakte s pozitivnou osobu ? Pripadne falosne pozitivnou osobou ako som ja ?
Ano ak si bol v kontakte, a si v prevencnej karantene, tak automaticky 14 dni aj ked na osmy den budes mat negativny PCR test.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
No jo, takze podla ich logiky by som mal byt nielen ja v samovazbe, ale vsetky moje kontakty ? A to je este stastie, ze som na home office. Keby som chodil do prace dakde do mensej firmy povedzme, tak mozu zavriet na dva tyzdne komplet firmu a ostat doma aj s rodinami ? Lebo mne niekto odsral test pripadne bol test vadny ?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
je niekde neaky graf ze kedy asi budu vakciny vo velkom u nas?zatial len tretinove cisla som videl ze co sa slubilo a realita.zrejme nas ine krajiny vedia"prebit" lepsou sumou
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Nedávno bola správa že pre zmenu teraz príde viac vakcín, rozbieha sa výroba naplno a v poslednej fáze testovania sú ďalšie.
-
- Používateľ
Nikto nič neslúbi na 100% kedže všetky štáty majú nedostatok a další problém je možno - kto dá viac ten berie.
Si predstav predať 100tis vakcín s rozdielom ceny 0,20€ na kuse, takže možno platí to ako na začiatku covidu pri testoch, kto dal viac ten bral
Si predstav predať 100tis vakcín s rozdielom ceny 0,20€ na kuse, takže možno platí to ako na začiatku covidu pri testoch, kto dal viac ten bral