reakcia na tento
post od winga
wingo napísal: ↑Pi 05. Mar, 2021, 17:07Problém s počtami nakazených z konkrétneho typu prevádzky je, že to reálne nemáš ako zistiť pokiaľ náhodou v tej prevádzke nestretol dotyčný známeho a ten mu neskôr neoznámil že má COVID, a zároveň to takto aj opíše a nebude klamať (spomeňme si na Dr. House) pri trasovaní. A ani to nie je istota že to dostal práve tam a od neho. A nezachytíme takto netestovaných ľudí. Aj preto sa používajú výskumy a modely šírenia.
statisticky vies celkom presne dokazat, kde sa dani ludia nakazili, ak mas dostatok dat od ludi a ich polohe, co by nemuselo byt az take nerealne ziskat
chcel som ale o inom - reductio ad absurdum bola restauracia, pritom ide o stovky roznych typov podnikov, ktore nie su zahrnute
aky je realny rozdiel medzi potravinami a domacimi potrebami? alebo kvetinarstvom? alebo zahradkarstvom? v ktorom z tychto typu predajni maju ludia vacsiu sancu nakazit sa, ak su dodrziavane vhodne zvolene opatrenia?
rovnako, kde su tie stovky mrtvych predavaciek z lidlu a tesca, ked nemozu byt otvorene ine prevadzky, v ktorych je este mensia moznost chytit to?
nevhodnym vyberom opatreni sa ludia stali rukojemnikmi a viaceri z nich (aj vdaka modremu papieru) zacali obmedzenia ignorovat
hovorim to od maja/juna 2020 - adekvatne opatrenia na vhodnu hrozbu