Politicka debata
Re: Politicka debata
### minister práce Milan Krajniak podal demisiu
ze krok k ukonceniu koalicnej krizy
ze krok k ukonceniu koalicnej krizy
prve ma napada ze sa dohodli s olano, ze Naď bude premier a uvolni sa kreslo ministra obrany
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Nie, Krajniak sa chysta na prave uvolnene kreslo sefa SIS.
A mam pocit, ze pri vyhlaseniach tohto typu https://dennikn.sk/minuta/2312611/ chyba akakolvek elementarna politicka logika.
2 zo 4 koalicnych stran pozaduju odchod Matovica, inac odchadzaju oni. Taketo vyhlasenia teda nic neriesia - bud odide Matovic, alebo odidu 2 koalicne strany a hlasy ich poslancov. Nieco medzi tym neexistuje.
A mam pocit, ze pri vyhlaseniach tohto typu https://dennikn.sk/minuta/2312611/ chyba akakolvek elementarna politicka logika.
2 zo 4 koalicnych stran pozaduju odchod Matovica, inac odchadzaju oni. Taketo vyhlasenia teda nic neriesia - bud odide Matovic, alebo odidu 2 koalicne strany a hlasy ich poslancov. Nieco medzi tym neexistuje.
mne skor napadlo, ze s Pcolinskym sa to pre Sme Rodina vyvija horsie, ako si mysleli.Koso, mat ho na obrane, alebo v SIS...
@wingo Ja si ich pamatam z minuleho roka, ked som porovnaval v mediach zverejnene prieskumy a ten obcanmi zaplateny prieskum. Plus viem, ze AKO robi prieskumy telefonicky, Focus robil osobne (neviem, ako teraz). To tiez vedie k inym vysledkom. Zas, neber to ako garanciu, uz dlhsie to mam tak, ze AKO beriem s vacsou rezervou, ale skludom sa mozem mylit.
@faugusztin Jop, zle som zratal, este ze tak
@wingo Ja si ich pamatam z minuleho roka, ked som porovnaval v mediach zverejnene prieskumy a ten obcanmi zaplateny prieskum. Plus viem, ze AKO robi prieskumy telefonicky, Focus robil osobne (neviem, ako teraz). To tiez vedie k inym vysledkom. Zas, neber to ako garanciu, uz dlhsie to mam tak, ze AKO beriem s vacsou rezervou, ale skludom sa mozem mylit.
@faugusztin Jop, zle som zratal, este ze tak
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Myslis, ze za ludi by odisli z vlady?faugusztin napísal: ↑Po 15. Mar, 2021, 19:24 2 zo 4 koalicnych stran pozaduju odchod Matovica, inac odchadzaju oni. Taketo vyhlasenia teda nic neriesia - bud odide Matovic, alebo odidu 2 koalicne strany a hlasy ich poslancov. Nieco medzi tym neexistuje.
Ja velmi pochybujem, ani sa tak nevyjadrili.
-
- Moderátor
https://domov.sme.sk/c/22617814/brief-z ... vlady.html
https://domov.sme.sk/c/22617841/kolikov ... vlady.html
Ultimatum nedava, ale bez odchodu Matovica sa jej poslanecky klub zmensi na pocet ktory nebude stacit Olano a SME RODINA.
Ultimatum nedava, ale bez odchodu Matovica sa jej poslanecky klub zmensi na pocet ktory nebude stacit Olano a SME RODINA.
Tak robia všetko pre to aby ten cirkus konečne skončil. Od nich to síce nezávisí, ale prečo by si aspoň nespravili PR a imidž partnera ochotného robiť kompromisy. Že je už niečo v pozadí dohodnuté ako vraví avixe je tiež možné, ale potrebujú minimálne ešte jedného do vlády, Kollár už pripustil aj trojkoalíciu ale nie menšinovú vládu.
Inak nejaký admin by mohol aktualizovať tú anketu na niečo aktuálnejšie
Inak nejaký admin by mohol aktualizovať tú anketu na niečo aktuálnejšie
Spoiler: ukázať
tak ale ze kolikova poda demisiu neznamena ze odide z poslaneckeho klubufaugusztin napísal: ↑Po 15. Mar, 2021, 19:55 https://domov.sme.sk/c/22617814/brief-z ... vlady.html
- HaDeS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Ak ju nebudes ratat, stale su uplne na hrane, Bencik chce odist na 100% ak ostane Matovic premierom, Letanovska najskor tiez. Chyba uz iba jeden kusok do kolapsu.
Edit: a pri nespokojnosti aka vladne v Za ludi je tam situacia celkom nestabilna. A mat partnera ktory drzi vladu a zaroven je sam pred uplnym rozpadnutim nie je veru ruzova vyhliadka
edit2
@wingo co sa mne nezdalo na tom prieskume som jasne napisal, chyba mi tam baj oko 8% volicov co sa uz roky rokuce prelievaju od SMK do HID a naspat. Rozumiem a suhlasim s tym ze je to hooodne orientacne, ale mam pocit ze vybrata vzorka nebola najstastnejsia.
Edit: a pri nespokojnosti aka vladne v Za ludi je tam situacia celkom nestabilna. A mat partnera ktory drzi vladu a zaroven je sam pred uplnym rozpadnutim nie je veru ruzova vyhliadka
edit2
@wingo co sa mne nezdalo na tom prieskume som jasne napisal, chyba mi tam baj oko 8% volicov co sa uz roky rokuce prelievaju od SMK do HID a naspat. Rozumiem a suhlasim s tym ze je to hooodne orientacne, ale mam pocit ze vybrata vzorka nebola najstastnejsia.
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
zlodejsky harakter skoncil. mladi uz nie su posadnuti madarskou otazkou. stari vymieraju, nema ich kto volit.
Tiež mám ten pocit, maďarské strany získavali čím ďalej menej a menej dokopy keď sa prestali rozdúchavať národnostné vášne, MOST to dočasne zvrátil tým že ho volili aj Slováci ale slovenská časť postupne upadala a tým aj podpora a posledné volebné obdobie prakticky skončil. Inak v posledných voľbách malo MKS+MOST dokopy už len 6%. Ale chápem, 2% dokopy za obe maďarské je podozrivo málo, 3,5% čo im dáva Focus je uveriteľnejšie, ale keď si to tak vezmeme tie rozdiely sú na úrovni chyby merania.
-
- Moderátor
Realita madarskych stran je taka, ze Most sa znemoznil spolupracou s Ficom a SMK sa znemoznilo spolupracou s Orbanom. Takze Most je viacmenej nevolitelny aj pre obcanov madarskej narodnosti a SMK je volitelne iba pre segment volicov ako SNS a LSNS - akurat podiel "narodne zalozenych volicov" nie je z 90% populacie SK ako v pripade SNS a LSNS, ale z 10% populacie. Navyse bohuzial vysledky Most-u vo vlade boli relativne nulove co sa tyka prinosu pre juzne okresy, a teda je viacmenej jedno z regionalnych prinosov ze ci "madarsky volic" volil Most, SMK, Olano, Za Ludi alebo SaS.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
problem je ze madari su z mostu este viacej znechuteni ako slovaci a nevztahuju to ani na byvalu koaliciu ale celkovo na slovensko-madarsku spolupracu. madarske media pravidelne torpeduju pokusy o zblizenie most-smk komentarmi ze most tam chce stale pasovat slovenskych kandidatov. vacsina madarov na slovensku bude volit stranu za ktorou budu citit podporu velkeho vezira orbana. potom mensia cast bude volit slovenske strany lebo chapu ze ak na slovensku bude funkcny stat tak to pomoze aj im. volicska mapa tychto ludi ale konci niekde pred dunajskou stredou...
-
- Moderátor
Praveze je to opacne, SMK ostalo iba tvrde jadro (asi tak 1/3 povodnych volicov), zvysok volil Most, a potom hlavne po spolupraci so Smerom sa tento zvysok rozprchol vacsinovo do inych SK stran, nie do SMK. Aspon v mojom okoli to tak bolo.
- HaDeS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
@faugusztin , dakujem za vysvetlenie, furt mi nebolo jasne kam sa ten narodnostny podiel Mostu podel. Ocakaval som - a tu priznam ze zo skotnateneho nazoru - ze sa naspat preleje do SMK. Pri najhorsom som bol ochotny priznat, ze nezanedbatelny podiel zozralo OLANO ked som kukol juzne okresy vo volbach 2020.
Netusil som, ze len Bela ako ak obrusoval SK-HU hrany. Mal som za to, ze aj SMK po odchode starej gardy (z cias Slotu) nastupi na tu cestu a budu sa snazit pobrat vsetko co po Moste ostalo a pritiahnut aj SVK volica ako sa to podarilo (a myslim celkom uspesne) Bugarovi.
Netusil som, ze len Bela ako ak obrusoval SK-HU hrany. Mal som za to, ze aj SMK po odchode starej gardy (z cias Slotu) nastupi na tu cestu a budu sa snazit pobrat vsetko co po Moste ostalo a pritiahnut aj SVK volica ako sa to podarilo (a myslim celkom uspesne) Bugarovi.
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,