Nechces tie svoje dristy aj niecim podlozit ? Ci to je ako intel proccesor ktory ma prikon 200W a vyzieri 250WPietro sk napísal: ↑So 27. Mar, 2021, 22:36 bolo to myslene obrazne, ludia co su casto u lekara.pokial si v produktivnom veku, tak nafasujes lepsi liek a starostlivost. priblizne 70tnici dostavaju lacnejsie a horsie verzie liekov -lebo poistovna...Sranda nie je uz ani to, ze ta vobec na ventilator musia dat.
medicina je len blby biznis. zdravy ci mrtvy nie je zdrojom zisku, treba ludi udrziavat v "spravnej hladine"
COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
ty promovany demagog
tak ako sa aplikuje "triage" v pripade hromadnych nehod, rovnako to funguje aj teraz pri ventilatoroch... potvrdene lekarom, bol na to clanok tento rok.
pred koronou bolo normalne ze v case administrativy u lekara obcas prijde fesak v saku a dohaduju veci.
podobne, ako ked obchodak chodi po servisoch a dohaduje ksefty.
berte od nas, dohodneme sa. nas x je nahrada za ich y.. ci mi chces povedat ze to nie je pravda, lebo tam hraju karty v ordinacii..
tak ako sa aplikuje "triage" v pripade hromadnych nehod, rovnako to funguje aj teraz pri ventilatoroch... potvrdene lekarom, bol na to clanok tento rok.
pred koronou bolo normalne ze v case administrativy u lekara obcas prijde fesak v saku a dohaduju veci.
podobne, ako ked obchodak chodi po servisoch a dohaduje ksefty.
berte od nas, dohodneme sa. nas x je nahrada za ich y.. ci mi chces povedat ze to nie je pravda, lebo tam hraju karty v ordinacii..
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Nereaguj na neho, skoda pismen. Je to troll
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Cize to nicim nechces podlozit len trieskas ci ?
motas tu dve veci, ja som sa pytal odkial mas to, ze dochodcovia dostvaju horsie lieky. O uprednostnovani mladsich v kritickej situacii nehovorim.Pietro sk napísal: ↑Ne 28. Mar, 2021, 08:25 v praci sme mali debatu, sa riesilo aj toto o dochodcoch. nie je to tajomstvo, ze ked maju plne lozka tak radsej daju na pristroj mladsieho.
ved opytaj sa kohokolvek, ze kedysi dostal lieky co zaberali, a na stare kolena nafasoval ine a s nimi ma problem.
maniak prepac, vidim rakusko.... myslim ze si v inej situacii ako my tu, tam to funguje inak...
opytaj sa vo svojom okoli, ake maju nazory s ucinnostou nahradnych liekov.
funguje to tak, ze od urciteho veku "ja vam tie lieky dalej predpisat nemozem" a tym debata konci bez zdovodnenia.
zaujimave ked sa v letaku nic nehovori o veku, alebo vysledky nenasvedcuju ze by sa nemohlo so starymi liekmi pokracovat.
cim si starsi, tym sa na tebe viacej setri. rovnako to bolo aj so starymi rodicmi 10r dozadu.
starsia kolegyna beha po vysetreniach, bola sokovana vreskotom personalu, ine nedostojne veci nebudem menovat. tolko k tomu zdravotnictvu.
vakcina vs liek. je scestne to porovnavat na rovnaky level. vakciny riesia nakazlive choroby, napr ked naraz vypadne velka skupina v produktivnom veku, to ma fatalne ucinky celosvetovo a najma finacne..
napr civilizacne choroby postihuju najma vo vyssom veku, a "asi to nema taku prioritu" aby sa rychlo naslo riesenie.
zdravotnictvo nie je matka tereza, vsetko musi generovat zisk. vakciny sme nedostali gratis.
funguje to tak, ze od urciteho veku "ja vam tie lieky dalej predpisat nemozem" a tym debata konci bez zdovodnenia.
zaujimave ked sa v letaku nic nehovori o veku, alebo vysledky nenasvedcuju ze by sa nemohlo so starymi liekmi pokracovat.
cim si starsi, tym sa na tebe viacej setri. rovnako to bolo aj so starymi rodicmi 10r dozadu.
starsia kolegyna beha po vysetreniach, bola sokovana vreskotom personalu, ine nedostojne veci nebudem menovat. tolko k tomu zdravotnictvu.
vakcina vs liek. je scestne to porovnavat na rovnaky level. vakciny riesia nakazlive choroby, napr ked naraz vypadne velka skupina v produktivnom veku, to ma fatalne ucinky celosvetovo a najma finacne..
napr civilizacne choroby postihuju najma vo vyssom veku, a "asi to nema taku prioritu" aby sa rychlo naslo riesenie.
zdravotnictvo nie je matka tereza, vsetko musi generovat zisk. vakciny sme nedostali gratis.
Zena ja farmaceutka, a preto viem, ze je to blbost. Asi tolko.
nechapem co s tym ma lekarnik? o liecbe a lieku rozhoduje lekar. lekarnik je na konci procesu, kto dava vybrany liek pacientovi.
cize nie je zucastneny procesu vyberu lieku.
cize nie je zucastneny procesu vyberu lieku.
ale vie zhodnotit ci je dany liek horsi ako ostatne k dispozicii, alebo si myslis, ze farmaceut je len predavac?
ciel nie je zosmiesnit ich profesiu. len som myslel to, ze ked lekar napise listok, je rozhodnute kto z firiem bude mat zarobene.
cize moc velky priestor na manevrovanie lekarnik asi nema, ak vobec.
liek horsi v com?
rozumiem ze podobny efekt je mozne dosiahnut s rozdielnymi molekulami. to je technicke hodnotenie.
druha strana mince, je subjektivne hodnotenie pacienta ako liek pracuje.
cize moc velky priestor na manevrovanie lekarnik asi nema, ak vobec.
liek horsi v com?
rozumiem ze podobny efekt je mozne dosiahnut s rozdielnymi molekulami. to je technicke hodnotenie.
druha strana mince, je subjektivne hodnotenie pacienta ako liek pracuje.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
pri generickej preskripcii lekar "napise na listok" len ucinnu latku a konkretny liek/vyrobcu moze vybrat lekarnik s pacientom... napr. podla doplatku alebo farby obalu ale plati to len pri stanovenej skupine lieciv
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Pietro ma trosku pravdu s tymi vymrdanymi doktormi na Slovensku. Presne takto som sa pohadal s doktorom, ked mi predpisal doplatkovo najvyssiu variantu (3000%+) a chcel som od neho predpis na ucinnu latku. Samozrejme nastenky v ordinacii s materialom a leaflety v ordinacii.
Inak v piatok idem na Astru, volala mi poistovna a nespadam do ziadnej rizikovej skupiny a som velmi mlady este. Pytal som sa, ci to nie je omyl, ale zevraj nie. Cize som zvedavy.
Inak v piatok idem na Astru, volala mi poistovna a nespadam do ziadnej rizikovej skupiny a som velmi mlady este. Pytal som sa, ci to nie je omyl, ale zevraj nie. Cize som zvedavy.
Ako by povedal klasik: musi ebat. https://slovensko.hnonline.sk/2325935-v ... BKXgEcBU7k
.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49
Tak buď nezmenia žiadne tieto ich nezmyseľné zákazy alebo nech menia všetko. Pekne budú dôchodci robiť rady pred kostolmi.
Ja som len zvedaví čo po ich slovách, že sa budú opatrenia uvoľňovať po Veľkej noci, to chcem vidieť, lebo už toľko nasľubovali. Už by fakt chcelo keby sa radšej podnikatelia dohodli otvoriť pekne všetko a hotovo len na to nemajú odvahu akosi. Lebo akože reštaurácie, obchody, kaderníctva atď už dosť trpeli ešte minulý rok aj to počas leta nemohli pracovať ako predtým, a teraz ich od decembra takto odstavia od príjmu.
A tá podpora od štátu zase nie je čo som počul nič moc, keď ti to možno pokryje nejaké náklady, ale čo ostatok? Z čoho majú žiť? Sedieť doma môžu, ale jesť asi nemusia ani nič.
Ja som len zvedaví čo po ich slovách, že sa budú opatrenia uvoľňovať po Veľkej noci, to chcem vidieť, lebo už toľko nasľubovali. Už by fakt chcelo keby sa radšej podnikatelia dohodli otvoriť pekne všetko a hotovo len na to nemajú odvahu akosi. Lebo akože reštaurácie, obchody, kaderníctva atď už dosť trpeli ešte minulý rok aj to počas leta nemohli pracovať ako predtým, a teraz ich od decembra takto odstavia od príjmu.
A tá podpora od štátu zase nie je čo som počul nič moc, keď ti to možno pokryje nejaké náklady, ale čo ostatok? Z čoho majú žiť? Sedieť doma môžu, ale jesť asi nemusia ani nič.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
lool. Ako som to presne vravel, sa mi smiali ludia ze neexistuje
ty kss, hlavne ze rizikova skupina. Kks tak clovek tu nemoze ist na svoj pozemok / chatu ale kkti sa do kostola tlacia. To je v pixli toto.
ty kss, hlavne ze rizikova skupina. Kks tak clovek tu nemoze ist na svoj pozemok / chatu ale kkti sa do kostola tlacia. To je v pixli toto.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10