2 mysi, 2 klavesnice
2 mysi, 2 klavesnice
Ahojte,
Je normalne aby mi spravaca zariadeni ukazoval 2 mysi a 2 klavensice, pokial samozrejme pouzivam iba jednu mys a jednu klavesnicu?
Je normalne aby mi spravaca zariadeni ukazoval 2 mysi a 2 klavensice, pokial samozrejme pouzivam iba jednu mys a jednu klavesnicu?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Re: 2 mysi, 2 klavesnice
ano, lepsie klavesnice a mysky to tak maju bezne pre ich funkcie, ovladanie cez app atd., napr. taky SideWinder x4 sa "tvari" ako 4 zariadenia.
Spoiler: ukázať
Otázka verím že aspoň trochu k téme (podľa titulu som čakal že o tomto to bude): je možné používať na jednom PC dve sady klávesnica + myš?
Len ma to tak napadlo, že keď máš dva monitory, že by si na jednom pracoval s "bielym" ukazovateľom myši, a na druhom monitore nezávisle s druhou sadou klávesnica+myš (napr. "čierny" ukazovateľ, aby sa dali odlíšiť).
Existuje také niečo?
Len ma to tak napadlo, že keď máš dva monitory, že by si na jednom pracoval s "bielym" ukazovateľom myši, a na druhom monitore nezávisle s druhou sadou klávesnica+myš (napr. "čierny" ukazovateľ, aby sa dali odlíšiť).
Existuje také niečo?
...the most important is justice...
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
nie, lebo vacsinu softov nastastie pisu rozumni ludia ktorim este k tomu narastli len dve ruky, takze taketo pitchoviny neprogramuju.
Vieš molnart, uhoľ pohľadu. My našťastie máme doma 4x PC + 2x NB + 4x "smartfón" pri dvoch dospelých a dvoch deťoch. Takže žiaden problém s online vyučovaním, prácou, tréningami online, príprava do školy,...
Je ale kopa rodín, kde je buď nula PC, alebo ledva jedno, a deti sú aj 3-4. Myslím že nejaký základný soft a web utiahne hardwerovo aj starší PC na dva monitori (word, excel, powerpoint, edupage, web,...), akurát si ťažko dokážu na jednom PC s dvoma monitormi nezávisle pracovať dvaja ľudia, keď PC povolí len jeden input klávesnica+myš.
O toto som sa zaujímal, nie o to že bude niekto okrem rúk trepať do druhej klávesnice nohami, lebo nemá čo robiť
Je ale kopa rodín, kde je buď nula PC, alebo ledva jedno, a deti sú aj 3-4. Myslím že nejaký základný soft a web utiahne hardwerovo aj starší PC na dva monitori (word, excel, powerpoint, edupage, web,...), akurát si ťažko dokážu na jednom PC s dvoma monitormi nezávisle pracovať dvaja ľudia, keď PC povolí len jeden input klávesnica+myš.
O toto som sa zaujímal, nie o to že bude niekto okrem rúk trepať do druhej klávesnice nohami, lebo nemá čo robiť
Klasicky vo Win určite nie, ale pamätám si že na to existoval nejaký program. Rýchly google odhalil SoftXpand ale zdá sa že vývojár krachol, a ruský soft ASTER: https://www.ibik.ru/
Nemám skúsenosť ani s jedným.
Predpokladám že by to mohlo ísť aj cez virtuálku, napevno priradiť jednu sadu monitor, myš a klávesnicu každému virtuálnemu PC. Ak by to nešlo priamo cez virtualizačný soft toto by mohlo fungovať pre vytvorenie druhého kurzora a obmedziť kde sa môže pohybovať, len neviem či sa s tým dá obmedziť aj klávesnica:
https://www.makeuseof.com/tag/teamplaye ... ne-system/
Nemám skúsenosť ani s jedným.
Predpokladám že by to mohlo ísť aj cez virtuálku, napevno priradiť jednu sadu monitor, myš a klávesnicu každému virtuálnemu PC. Ak by to nešlo priamo cez virtualizačný soft toto by mohlo fungovať pre vytvorenie druhého kurzora a obmedziť kde sa môže pohybovať, len neviem či sa s tým dá obmedziť aj klávesnica:
https://www.makeuseof.com/tag/teamplaye ... ne-system/
- molnart
- Pokročilý používateľ
na taketo riesenia existuju thin clienty. a je to blbost preto lebo ak mas druhu mys, klavesnicu aj monitor tak si snad najdes zdroje aj na rpi za 40 eur ktory ti moze fungovat ako thin client pripojeny na nejaku virtualku cez remote desktop.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
schyzoy: to co popisuje je "bohuzial" situacia a celkom bezna. Viem o com rozpravas. Riesenim je to co pise molnart. Spravit z PC virtualny stroj a nan sa pripajat klientsymi krabickami hoc aj spravenych z RPI. Tu je ale potrebne brat do uvahy co budu robit na jednotliv staniciach robit a k tomu prisposobit aj HW PC na ktorom bude bezat virtualka.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Veď toto, že to nevyzerá moc jednoducho... Monitor dnes jazdený dostaneš darovaním, verím že aj K+M sa môže podariť.
Ale nejde len o tieto situácie, kedy by to pomohlo rodinám s nízkym rozpočtom, hlavne teraz počas online-vyučovaní. Viem si predstaviť aj "multitasking" na dvoch/troch monitoroch, kedy na každom máš niečo iné spustené a rozpracované.
No nič, popozerám možnosti, ten Aster bol spomenutý aj v českom CHIPe
Ďakujem
Ale nejde len o tieto situácie, kedy by to pomohlo rodinám s nízkym rozpočtom, hlavne teraz počas online-vyučovaní. Viem si predstaviť aj "multitasking" na dvoch/troch monitoroch, kedy na každom máš niečo iné spustené a rozpracované.
No nič, popozerám možnosti, ten Aster bol spomenutý aj v českom CHIPe
Ďakujem
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Ten aster robi len to co vie windows. Virtualizuje. Zakladne PC na ktorom ten program spustis musi mat dostatok vykonu, nakolko ten vykon budes prerozdelovat na jednotlivych klientov
Ale vo Win to len tak nenastavím, či?
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
V obycajnom windovse nie. Iba na server edici so zakupenymi licenciami na Terminal RDP
Ono cele toto riesienie ci cez server alebo ten program nie je najlacnejsie. Lacnejsie vyjde najist na nete nejaky starsi schopny PC, porobit ho a uzivat. Par takych PC som dal dokopy prave pre deti. Zhanal som od ludi starsie pocitace z ktorych este nieco slo spravit a dal som to dokopy
Ono cele toto riesienie ci cez server alebo ten program nie je najlacnejsie. Lacnejsie vyjde najist na nete nejaky starsi schopny PC, porobit ho a uzivat. Par takych PC som dal dokopy prave pre deti. Zhanal som od ludi starsie pocitace z ktorych este nieco slo spravit a dal som to dokopy
Asi tak no... Išlo mi vyriešiť to na existujúcich PC, ale pokiaľ to vyžaduje kúpu programu, tak to radšej poskladať ako tak fungujúci komp a je to, a samostatná stanica je vždy lepšia ako zdieľaná.
OK, ďakujem, už viem čo som potreboval
OK, ďakujem, už viem čo som potreboval
Mozes nainstalovat hyperV a don virtual PC, a to otvorit na druhom monitore
Otazka je ako spravit aby jedna myska a klavesnica fungovala vo virtualPC a zaroven nie na klasickom
Otazka je ako spravit aby jedna myska a klavesnica fungovala vo virtualPC a zaroven nie na klasickom
- molnart
- Pokročilý používateľ
to by sa dalo riesit cez usb passtrough, spristupnis device len virtualke