75" TV za 2000-2500e
Re: 75" TV za 2000-2500e
otazka ohladne "pixel refresher" funkcie.
telka by mala automaticky spustat nejaku "light" verziu potom, co televizor bezi neprerusene viac ako 4 hodiny. trva vraj par minut.
menu ale ponuka moznost spustit pixel refresher manualne. tento proces trva cca hodinu.
otazka: treba to zcasu-nacas spustit preventivne (manualnu verziu), alebo neriesit, pokial sa nevyskutnu nejake obrazove artefakty?
nie je to nieco, co degraduje samotny panel, ak sa to spusta prilis casto (napr. raz za tyzden)?
telka by mala automaticky spustat nejaku "light" verziu potom, co televizor bezi neprerusene viac ako 4 hodiny. trva vraj par minut.
menu ale ponuka moznost spustit pixel refresher manualne. tento proces trva cca hodinu.
otazka: treba to zcasu-nacas spustit preventivne (manualnu verziu), alebo neriesit, pokial sa nevyskutnu nejake obrazove artefakty?
nie je to nieco, co degraduje samotny panel, ak sa to spusta prilis casto (napr. raz za tyzden)?
Z casu na cas to mozes spustit aj manualne aj z preventivnych dovodov. Tak raz za mesiac uplne staci. Je to hlbsie cistenie ako to automaticke.
Na zhovadenie sa je Samsung expert v mnohých odvetviach. Cez mobilné telefóny až po TV
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 16. Júl, 2014, 09:40
Caute, tiez som neodolal akcii v nay a kupil som CX, lenze potrebujem poradit. Kedze mam ps5 a receiver bez hdmi 2.1, tak som pripojil psko priamo k telke a z telky cez earc do receivra. No a tu nastal problem, zvuk mi nejde, ale ze vobec, v telke mam nastavene vystup cez hdmi, pass-through povoleny, cec mam na on, to iste v onkyu ale ani za pana to neviem rozbehat. Neviete mi s tym poradit? Konkretne mam Onkyo TX-NR686. Googlenim som nasiel tuto krabicku, vraj by mala tento problem vyriesit, https://www.thenaudio.com/product/sharc ... converter/
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
cize presne toto budem riesit aj ja... nebude lepsie kupit nove AVR? kedze aj AVR mam uplne rovnake ako ty. a este ma napadla jedna vec... predpojit TV a AVR toslinkom a PSko dat priamo do telky a potom to skusit pustit ako TV/CD output. v teorii by to malo ist kedze ja to mam nastavene tak aby mi youtube z telky isiel potom do AVR
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
-
- Používateľ
No lenze zas novy 7.2 receiver s hdmi 2.1 dalsich 700e tipujem. O optike som tiez rozmyslal, lenze tam mi nepusti atmos.
Tiež som s tým laboroval, ale nakoniec som to rozbehal. Len iná kombinácia, Sony 65XH9005 a Yamaha RX-V475.
Máš zapojené do správneho HDMI? Na TV by si mal mať označené ktorý HDMI port je určený pre ARC. Taktiež treba v TV správne nastaviť parametre pre ARC, si pamätám že som tam mal asi 5 rôznych nastavení, musel som prepnúť z eARC na ARC, tiež sa tam dal nastavovať formát preposielaného zvuku atď...
Ďalšia vec, treba na začiatku z TV odpojiť všetky ostatné zariadenia, mne robil problém čínsky Android box akonáhle bol zapojený cez HDMI do TV tak ARC začalo blbnúť, keď nebol pripojený tak všetko OK.
TOSLINK by som bral ako posledné riešenie.
Máš zapojené do správneho HDMI? Na TV by si mal mať označené ktorý HDMI port je určený pre ARC. Taktiež treba v TV správne nastaviť parametre pre ARC, si pamätám že som tam mal asi 5 rôznych nastavení, musel som prepnúť z eARC na ARC, tiež sa tam dal nastavovať formát preposielaného zvuku atď...
Ďalšia vec, treba na začiatku z TV odpojiť všetky ostatné zariadenia, mne robil problém čínsky Android box akonáhle bol zapojený cez HDMI do TV tak ARC začalo blbnúť, keď nebol pripojený tak všetko OK.
TOSLINK by som bral ako posledné riešenie.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
Ano, receiver mam zapojeny do hdmi 2 earc, v telke to mam vsetko povolene, hdmi earc, cec, passtrough, okrem pska nemam nic v telke zapojene. Ked v telke nastavim zvukovy vystup na hdmi tak receiver sa zapne sam, ale zvuk nic. Zeby fakt az ten sharc earc convector pomohol? Nieco lacnejsie nahodou neexistuje? 200e zas za taku krabicku davat
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
ja by som to na tvojom mieste este skusil s inym zariadenim. lebo to sa mi nezda
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
-
- Používateľ
S inym zariadenim myslis napr? Rozmyslam, ze este pripojim PC cez hdmi a v pc dat zvuk cez hdmi? Da sa to tak nastavit vobec ? Ci pojde receiver.
Naposledy upravil/-a |lucas| v Ut 13. Apr, 2021, 12:02, upravené celkom 1 krát.
Skúsil si aj iný HDMI kábel? Občas s nimi bývajú problémy. Zvuk nejde iba z PS či ani priamo z TV (napr. skús youtube)? Receiver sa aj prepne do ARC módu alebo len zapne?
A skús aj pomeniť veci či to nepomôže, ARC namiesto eARC, zmeniť formát preposielaného zvuku, vypnúť/zapnúť CEC, reštartovať/odpojiť zo zásuvky na 1min TV a receiver atď. či dačo z toho nespojazdní zvuk a ak hej budeš o niečo múdrejší.
A skús aj pomeniť veci či to nepomôže, ARC namiesto eARC, zmeniť formát preposielaného zvuku, vypnúť/zapnúť CEC, reštartovať/odpojiť zo zásuvky na 1min TV a receiver atď. či dačo z toho nespojazdní zvuk a ak hej budeš o niečo múdrejší.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
Aj druhy kabel som skusal, nic, zvuk nejde ani z aplikacii, nie len z pska. Telka normalne aj rozpozna ze je pripojeny system onkyo, ale tym to hasne. Mam to takto ponastavovane, skusal som to prepinat z auto na dolby atd. earc on, off, nic proste, nechapem uz...
Onkyo:
Onkyo:
Tie staršie Onkya mali s tymto problemy. To je znama vec.
-
- Používateľ
2018 model, az tak stary zeby uz bol, fuck Cize fakt uz len ten shark convertor by pomohol?