COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Dendroid: nepoviem uplne na 100%, ale druhu davku Pfizer/Moderna davaju v rozmedzi 3-6 tyzdnov, AZ az po 10-12 tyzdnoch.
Inak, ak nedávajú náhradníkov do systému, aj boli zaočkovany, tak to je riadny bordel.
Inak, ak nedávajú náhradníkov do systému, aj boli zaočkovany, tak to je riadny bordel.
FVE 12.45 kWp V/Z
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Ved to je presne pointa, na to narazam cely cas. Oni ta podla mna nemozu nahodit do systemu, lebo na to nemas pravo momentalne. Zrejme to robili na vlastnu past. Takze jedine sa o par tyzdnov postavit do radu a dufat Opravte ma, ak sa mylim.
-
- Používateľ
Preto je dolezite mat aj ockovaci preukaz so sebou, nakolko tam ide nalepka z fľaštičky vakciny.
FVE 12.45 kWp V/Z
aby bolo jasne, kto je ohrozeny, slovenske data k 9.4.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Uvolnovat idu tiez ti hajzli a zakaz vychadzania po 20 00 nechaju. Nech sa clovek boji po osmej vytiahnut paty z domu, aj keby sa chcel len ist prevetrat.
-
- Používateľ
beardie: dopln, ze ohrozeny umrtim. Tieto statistiky nazahrnaju dlhodobe nasledky Covidu, od tych lahsich ako unava, po rozne tazsie symptomy, vratane castych neurologickych a psychickych problemov. Napr. https://www.health.harvard.edu/blog/the ... 0101521173 udava az 50-80% pacientov po 3 mesiacoch ma pretrvavajuce problemy. Toto robi ohrozenych v podstate vsetkych.
FVE 12.45 kWp V/Z
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
ak zakaz vychadzania naozaj zostane, tak je to taky "automat" v manualnom rezime...
...k ockovaniu ako som ja pochopil, AZ vakcina ma oficialne liekovka 10 davok, ak si ockovacie miesto dokaze vhodnymi striekackami vytazit 11, bezne 12 a vraj niekde az 13 davok, vznika "buffer" kde ockuju "vlastnych". Doslova som bol svedkom, ako sa manazment toho dohadoval so znamym, ze potrebuje na zajtra miesto pre x-ludi a ten mu vravi, ze v pohode, oni davaju z jedneho 12, takze miesto sa najde. (teda tipujem, ze niekto ako NCZI im da na 300 ludi 30 baleni, zvysnych 60 tam doplnia sami)
...k ockovaniu ako som ja pochopil, AZ vakcina ma oficialne liekovka 10 davok, ak si ockovacie miesto dokaze vhodnymi striekackami vytazit 11, bezne 12 a vraj niekde az 13 davok, vznika "buffer" kde ockuju "vlastnych". Doslova som bol svedkom, ako sa manazment toho dohadoval so znamym, ze potrebuje na zajtra miesto pre x-ludi a ten mu vravi, ze v pohode, oni davaju z jedneho 12, takze miesto sa najde. (teda tipujem, ze niekto ako NCZI im da na 300 ludi 30 baleni, zvysnych 60 tam doplnia sami)
maniak: podla sirsich dat ma postcovid po 3 mesiacoch menej ako 10 % ludi, pricom mnoho z nich ma len bolesti hlavy, skrabanie v hrdle, malokto z nich ma naozaj seriozne problemy, ktore ovplyvnuju ich kazdodenny zivot
okrem toho, minimalne tretina ludi z tych, ktori mali postcovid ovplyvnujuci ich kazdodenny zivot, mala uz v minulosti ine zdravotne problemy, ktore ich kazdodenne zivoty ovplyvnovali
realita je taka, ze ano, nejaka mala mnozina mozno nejake dlhodobe problemy moze mat, ale tyka sa to naozaj iba malej skupiny ludi
ak by bola pravda, ze ma 50 - 80 % ludi po 3 mesiacoch od prekonania covidu pretrvavajuce problemy, tak by len na Slovensku muselo trpiet minimalne milion ludi, to je daleko daleko od reality
taktiez, vzhladom na to, ze covid je respiracny virus a ockovanie nezabrani ochoreniu, ale len zmiernuje priebeh, je rozmyslanie ako zabranit post-covidu, akymkolvek inym sposobom okrem totalneho lockdownu celej spolocnosti natrvalo, zbytocne
kazdy to raz prekona, silnejsie alebo slabsie, resp po ockovani slabsie alebo asymptomaticky
okrem toho, minimalne tretina ludi z tych, ktori mali postcovid ovplyvnujuci ich kazdodenny zivot, mala uz v minulosti ine zdravotne problemy, ktore ich kazdodenne zivoty ovplyvnovali
realita je taka, ze ano, nejaka mala mnozina mozno nejake dlhodobe problemy moze mat, ale tyka sa to naozaj iba malej skupiny ludi
ak by bola pravda, ze ma 50 - 80 % ludi po 3 mesiacoch od prekonania covidu pretrvavajuce problemy, tak by len na Slovensku muselo trpiet minimalne milion ludi, to je daleko daleko od reality
taktiez, vzhladom na to, ze covid je respiracny virus a ockovanie nezabrani ochoreniu, ale len zmiernuje priebeh, je rozmyslanie ako zabranit post-covidu, akymkolvek inym sposobom okrem totalneho lockdownu celej spolocnosti natrvalo, zbytocne
kazdy to raz prekona, silnejsie alebo slabsie, resp po ockovani slabsie alebo asymptomaticky
Naposledy upravil/-a beardie v Pi 16. Apr, 2021, 16:19, upravené celkom 1 krát.
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Ja som mal a nepomohlo. Nemali nic na stadione...
Spoiler: ukázať
vraj to druhe, moc % nedviha ...aj preto v uk robia co najviac na 1krat.
koniec
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Je zname po akej dlhej dobe od nakazenia moze nakazeny nakazit druhych? dlhsie nez 24h?
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
od momentu nakazenia, ktory ale presne nevies odhadnut lebo je tam velka inkubacna doba.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
-
- Používateľ
Drosten už dlhsie udáva 2 dní pred a 5 dni po začiatku symptómom si infekčný. Aj symptómy prichádzajú väčšinou na 5-6. deň, tak zhruba na 3. deň môže byť človek infekčný.
FVE 12.45 kWp V/Z
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Neviete tu niekto s predplatnym hodit tento clanok ? Asi to viacerych bude zaujimat, ked uzbto otvaraju od stvrtka pre vsetkych ...Dakujem vopred.
https://domov.sme.sk/c/22647965/ockovan ... en.html#10
https://domov.sme.sk/c/22647965/ockovan ... en.html#10
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
tu nieco pisu
https://zive.aktuality.sk/clanok/152359 ... OnZzoZBFOk
https://zive.aktuality.sk/clanok/152359 ... OnZzoZBFOk
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook