Zakladna chyba, ktoru kazdy novy hrac v Tarkove robi je, ze si mysli, ze ked ma mys a klavesnicu, tak vyhra cely Tarkov od prveho spustenia. Pochopitelne, inklinuje to k tomu, pokial clovek hrava Battlefield alebo CoD a tam je skiller - sam som to zazil, v tych hrach som stale prvy v tabulke, no prisiel som do Tarkova a dostaval som. Nieje to tym, ze by nebol aim, ale tym, ze clovek u ostatnych hier nemusi premyslat, ale v Tarkove musis premysliet kazdy nasledujuci krok.
Ta hra vo vsetkych recenziach, vo vsetkych videorecenziach, je opisovana ako HC - bez kompromisov. Uz podla toho co si teraz napisal, je jasne, ze ta hra nieje pre teba

Ale to je v poriadku, cielovka je dost mala cast hernej sceny.
Kazodpadne, questy zo zaciatku su jednoduche, ale nie tak aby si tam mohol rushovat a bude ti zobrazovat waypointy.Staci sa venovat tej hre a byt trocha trpezlivy a obozretny. Quest na odomknutie Jagera pre kompas dostanes ochvilu.
K tomu vybalancovaniu - mozes zaujat postoj aky si zaujal, alebo mozes zobrat najlacnejsiu municiu, najlacnejsiu zbran a vypnut kazdeho fullgeara na jednotku do oka. Je to na tebe, urcite nie na vyvojaroch ani hre.
Princip hry, aj ked to nevyzera tak, je kompletne zalozeny na taktizovani - zahrna to vsetko co v tej hre je, od municie, cez okuliare az po poziciu na bojisku. Vzdy ked ides do suboja v Tarkove, tak premyslaj, ako by si to spravil naozaj - tiez by si sa nevystrcil cely a neskakal tam aby ta trafili. Odrazena strela, srapnel z granatu ta v hre ukoncia ani by si necakal. Preto vzdy premyslaj dopredu a vzdy si zhrn svoje moznosti - je ich vela.
Ked nepoznas mapy, tak zabudni na sprint, potrebujes sluch a byt obozretny - len takto nedostanes od niekoho, kto ta pocul skorej.
Ta hra ma vlastny sherpa program - ludi, ktorych mozes poziadat o pomoc. Naklikaj si na stranke a poziadaj k0udy-ho - vysvetli a pomoze ti so vsetkym.
A ako som ti napisal, viem ti pomoct aj ja, staci sa dohodnut na TS a dame par raidov.