Všeobecná diskusia II
Re: Všeobecná diskusia II
nie na kazdom aute sa da vypnut ASR
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Pietro a co by si robil s tymi, co si v zime prikuria na 30 stupnov? Alebo nevypinaju radiatore, ked idu na par dni prec? Alebo nenajazdia 50k rocne jak ti, co nemaju v aute kayalyzatore ?
Alebo povesame vsetkych, co jazdia na spalovaku len do 5km po meste, lebo tam je ucinnost katalyzatora 0 nic, kedze sa ani nezohreje.
BTW tvoja utkvela predstava, ze decat jazdia stare vraky a dedinske tuningy je trosku zaostala. Rovanko vyfuky sa robia plneprichodne z rovnakeho dovodu ako sa robi pri tuningu decat.
Alebo povesame vsetkych, co jazdia na spalovaku len do 5km po meste, lebo tam je ucinnost katalyzatora 0 nic, kedze sa ani nezohreje.
BTW tvoja utkvela predstava, ze decat jazdia stare vraky a dedinske tuningy je trosku zaostala. Rovanko vyfuky sa robia plneprichodne z rovnakeho dovodu ako sa robi pri tuningu decat.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Však kľudne nech si dekatujú, ale tam kde to patrí - na okruh. Na ceste to nemá čo robiť.
Spoiler: ukázať
Nie je to jedno ani z praktického, ani z právneho hľadiska, ale nič iné som od teba ani nečakal.
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
do gulasu aj tych co sa nenaucili skloňovať
otazka casu kedy zacnu mobilne EK
otazka casu kedy zacnu mobilne EK
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Ved volakedy boli, teraz, co viem tak sa zameriavaju na kamiony, nakolko jazda casto pretazene v hroznom stave.
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
Aj to im nejak nejde, stačí sa spýtať kohokoľvek na váhe v nejakom závode či kamióny chodia nepreťažené
Nepovedal ze z pravneho hladiska je to jedno
Povedal som ze teba konkretne je do cudzieho auta nic
Citaj pozorne
Co sa tyka kamionov, tak uz sa velmi neoplati ich pretazovat... Nehovorim ze nejake lokalne strkovisko alebo nieco podobne nebude vynimka, ale dialkova preprava proste nie, je to dobre kontrolovane
Skor co sa teraz robi su 3.5t dodavky(renault master atd.)... Tam nie je ani tahograf, ani karta vodica, ziadne prestavky kontroly, skolenia, myto.... nic. Moze to soferovat kazda pepega s Bckom vodicakom
Proste to na ceste stretnut nechces
Tak ako sa ma netýka cudzia hučiaca motorka bez tlmiča na sídlisku, cudzia nelegálna skládka, cudzí daňový podvodník... a preto sme stále banánová republika a na severské a germánske krajiny sa nechytáme.
Čo sa kamiónov týka, diaľková medzištátna preprava už tak nie, ale medziokresová veselo hej, napr. preprava dreva kde sú preťažení všetci do radu než im niekto nenahlási že niekde vážia, potom všetci do radu poctivo ale len do momentu kým zase neprestanú na danom úseku vážiť
Čo sa kamiónov týka, diaľková medzištátna preprava už tak nie, ale medziokresová veselo hej, napr. preprava dreva kde sú preťažení všetci do radu než im niekto nenahlási že niekde vážia, potom všetci do radu poctivo ale len do momentu kým zase neprestanú na danom úseku vážiť
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Samozrejme, decat na ceste nema co robit ale tu nikto nepisal, ze je to tak spravne, len zas niekto musel chytat za slovicka a robit z toho eko dramu bez hlbsieho zamyslenia.
Lambo ti bude vadit menej aj ked je hlucnejsie ako bezne auta so sportovym vyfukom len preto, ze je to tak z vyroby?
Takze emisie vyprodukovane na okruhu idu do inej atmosfery, tak to nevadi ci ako si to myslel?
Lambo ti bude vadit menej aj ked je hlucnejsie ako bezne auta so sportovym vyfukom len preto, ze je to tak z vyroby?
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- Tomasjerry
- Používateľ
No neviem ako u vas, ale casto na vahe mi vravia, ze chodia s rakuska kamiony bezne o 5 T naviac. Vozia k nam odpoad na spalenie. Neviem posudit ci je 5 T vela pri 45 tonovom aute, ale aj tak by som nechcel stretnut takyto kamion, ked mu prdnu brzdy. Pokial viem tam napriklad v Madarsku je limit prave 45 T ale u nas len 40 T na kamion.
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
kamionu to je jedno, 5t hore dole to si ani nevsimne, limit je infrastruktura... rozne mostiky na ceste, podlozie pod cestou atd.
a k tomu drevu, no hej, tam je to asi najviac kvoli kombinacii toho ze
1.) Surove drevo je tazke, a cloveku je "luto" chodit s kamionom nalozenym na 1/3, ked toho zvladne viac
2.) Ako vravis, jazdia lokalne, takze vedia kde co jak
neviem preco porovnavas prave toto s autom bez katu... ked budes po meste jazdit na 3 miesto 4, tak spravis vacsi rozdiel v hluku a emisiach ako vybraty kat rozdiel pre teba nula nula nic
sorry jako, ale v rebricku veci co by ma srali na slovensku je nejaky vybraty kat na +- na miliontom mieste
a k tomu drevu, no hej, tam je to asi najviac kvoli kombinacii toho ze
1.) Surove drevo je tazke, a cloveku je "luto" chodit s kamionom nalozenym na 1/3, ked toho zvladne viac
2.) Ako vravis, jazdia lokalne, takze vedia kde co jak
neviem preco porovnavas prave toto s autom bez katu... ked budes po meste jazdit na 3 miesto 4, tak spravis vacsi rozdiel v hluku a emisiach ako vybraty kat rozdiel pre teba nula nula nic
sorry jako, ale v rebricku veci co by ma srali na slovensku je nejaky vybraty kat na +- na miliontom mieste
- Tomasjerry
- Používateľ
Co je u teba na 1 mieste Co ta najviac serie, ze tu nefunguje
Zhodou okolností som testoval ustálenú jazdu po meste na 3 a 4 (lebo na 4 sa mi zdalo že sa už dusí motor) a rozdiel v spotrebe bol na tom konkrétnom aute a motore v priemere 0,1l/100km (občas 0,0 občas 0,2) takže reálne skoro nič. Chceš mi povedať že aj kat má zanedbateľný vplyv?
Samozrejme že ma odstránený kat serie menej ako ukradnuté miliardy, ale ak by mal človek ignorovať všetky menšie problémy len preto že existujú veľké tak žiadne malé problémy nikdy nevyriešime
Samozrejme že ma odstránený kat serie menej ako ukradnuté miliardy, ale ak by mal človek ignorovať všetky menšie problémy len preto že existujú veľké tak žiadne malé problémy nikdy nevyriešime