Všeobecná diskusia II
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Všeobecná diskusia II
a to nieje ziadna obrana voci podobnym preafektovanym exotom?
Samozrejme, ako pise dfens, ze s "organom" sa nebavime, lebo je to "organ"....ale ako ho proste odohnat? Poslat ho do prdele aj po "vyhrazke" ze to bude pokracovat spravnym konanim? (uz len z toho nazvu sa smejem, existuje aj "nespravne - akoze zle" konanie? )
Samozrejme, ako pise dfens, ze s "organom" sa nebavime, lebo je to "organ"....ale ako ho proste odohnat? Poslat ho do prdele aj po "vyhrazke" ze to bude pokracovat spravnym konanim? (uz len z toho nazvu sa smejem, existuje aj "nespravne - akoze zle" konanie? )
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
A pride jeho kamos, nech je vacsia zabava
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Nj, len nie vzdy je cas a chut sa dohadovat
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Dneska mi to nedalo, a rozobral som prevodovku ktora po 150k km v logane MCV prestala prevodovkovat
Povedal som si ze ked ju odniest do srotu, tak si ju aspon rozoberiem... jednak poriadne zistim ako to funguje, a po druhe som bol proste zvedavy co sa jej stalo, (prichadzala v uvahu ohnuta vidlicka, pripadne opotrebovany/prasknuty synchron)
Nakoniec to boli proste "obycajne" opotrebovane synchrony...
na dvojke uplne, ten uz nesynchronizoval nic... kuzel tam bol vydrety tak ze sa vpodstate priamo dotykal kolesa, drazky na odvod oleja tiez zodrate
na 5tke bol sice v lepsom stave ako na dvojke, dokonca pri preradzovani z 4 do 5 este fungoval celkom spolahlivo... ale inak bol zniceny rovnakym sposobom ako na 2
a 2/4 bol este funkcny ale uz by si pomalicky ziadali vymenu tiez kvoli kuzelu...
jednotka sice mala kuzel a drazky v poriadku, ale zase mala zubky omlatene a zahladene dogulata(na fotke nevidno lebo tam je prehodeny presuvnik)
Co mi pride vcelku brutalne na to ze to auto jazdi od nova u nas, a ma "len" 150k km
Na druhej strane ma dost prekvapuje ze zubky neboli nejak extra zahladene, na to ze to prezilo stovky(skor tisice) preradeni s GRRR kvoli nefunkcnemu synchronu za posledny pol rok... este by to kludne nejaky rok dva jazdilo aj pri tomto style jazdenia
tldr; nerozumiem sa do toho, ale domnievam sa ze opotrebovany kuzel zapricinilo to ze auto vpodstate sluzilo ako firemne, striedali sa tam ludia, a niektore osoby tam rychlosti radili jak ked sa rube so sekerou... Co ta archaicka FR prevodovka proste nedavala
ilustracne video https://youtu.be/ChZ_GvP_fkQ?t=84
Povedal som si ze ked ju odniest do srotu, tak si ju aspon rozoberiem... jednak poriadne zistim ako to funguje, a po druhe som bol proste zvedavy co sa jej stalo, (prichadzala v uvahu ohnuta vidlicka, pripadne opotrebovany/prasknuty synchron)
Nakoniec to boli proste "obycajne" opotrebovane synchrony...
na dvojke uplne, ten uz nesynchronizoval nic... kuzel tam bol vydrety tak ze sa vpodstate priamo dotykal kolesa, drazky na odvod oleja tiez zodrate
na 5tke bol sice v lepsom stave ako na dvojke, dokonca pri preradzovani z 4 do 5 este fungoval celkom spolahlivo... ale inak bol zniceny rovnakym sposobom ako na 2
a 2/4 bol este funkcny ale uz by si pomalicky ziadali vymenu tiez kvoli kuzelu...
jednotka sice mala kuzel a drazky v poriadku, ale zase mala zubky omlatene a zahladene dogulata(na fotke nevidno lebo tam je prehodeny presuvnik)
Co mi pride vcelku brutalne na to ze to auto jazdi od nova u nas, a ma "len" 150k km
Na druhej strane ma dost prekvapuje ze zubky neboli nejak extra zahladene, na to ze to prezilo stovky(skor tisice) preradeni s GRRR kvoli nefunkcnemu synchronu za posledny pol rok... este by to kludne nejaky rok dva jazdilo aj pri tomto style jazdenia
Spoiler: ukázať
tldr; nerozumiem sa do toho, ale domnievam sa ze opotrebovany kuzel zapricinilo to ze auto vpodstate sluzilo ako firemne, striedali sa tam ludia, a niektore osoby tam rychlosti radili jak ked sa rube so sekerou... Co ta archaicka FR prevodovka proste nedavala
ilustracne video https://youtu.be/ChZ_GvP_fkQ?t=84
Naposledy upravil/-a SKiLEX v Ne 23. Máj, 2021, 08:58, upravené celkom 1 krát.
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Pocuj, nestras, ake stare auto to je?
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
No je to 2009 rocnik, a 150 000km... Ale ako vravim, je to vysloveme auto na zodratie, cely zivot to behalo po stavbach, casto mimo cesty, nalozene, vyhradne kratke trasy po meste, striedalo sa na tom X vodicov...
Ked napr. Trebalo odtiahnut 2tonovu dlhu T4 2.5TDI, tahala dacia lebo predsa sa nebude nicit novsie auto
Celkovo som na internetoch nenasiel aby sa tieto prevodovky pri benzinoch nejako kazili... Ani v rusku v ladach, ani nikde
Nasiel som par pripadov pri dizloch v lagunach, kde ked to pri hrubom zaobchadzani nevydržali kvoli vyssiemu krutiacemu momentu(hlavne ak to niekto chipol)
Ale inak nic
Teraz tam sla prevodovka zo sandera buraneho na zadok, vraj ma 70k km, za 180€(+35 olej a semeringy, 100€ vymena) a jazdi to jak zamlada
Ked napr. Trebalo odtiahnut 2tonovu dlhu T4 2.5TDI, tahala dacia lebo predsa sa nebude nicit novsie auto
Celkovo som na internetoch nenasiel aby sa tieto prevodovky pri benzinoch nejako kazili... Ani v rusku v ladach, ani nikde
Nasiel som par pripadov pri dizloch v lagunach, kde ked to pri hrubom zaobchadzani nevydržali kvoli vyssiemu krutiacemu momentu(hlavne ak to niekto chipol)
Ale inak nic
Teraz tam sla prevodovka zo sandera buraneho na zadok, vraj ma 70k km, za 180€(+35 olej a semeringy, 100€ vymena) a jazdi to jak zamlada
soferak ste robili alebo kupili? zakon plati pre vsetkych rovnako. proste neexistuje ze si sam budes hodnotit podla rumunskej konstanty, kde akou rychlostou pojdes. ze si niekde isiel nadlimit a nedostal pokutu, je iba hlupe stastie ze tam zrovna neboli chlpati.
ak mas problem s tym ze niekde mhd porusuje predpis, mate všetci kamery, tak ho natoc a daj na policiu.. absurdne odvolavat sa na to, ze "niekto robi zle, tak aj budem".
plakat o rychlostnych limitoch pri pive nestaci, treba skusit reklamovat na stretnuti mestkeho zastupitelstva.
§ 16Spoiler: ukázať
-------
k tym sanitkam a celkovo vozidlam s pravom prednostnej jazdy :
https://kurzy.estranky.sk/clanky/skolen ... jazdy.html
https://www.epi.sk/zz/2009-8#f3596609
cize moze obmedzit. aky je medzitym rozdiel??(1) Vodič vozidla, ktorý pri plnení špeciálnych úloh používa typické zvukové znamenie doplnené zvláštnym výstražným modrým svetlom alebo červeným svetlom, prípadne ich kombináciou (ďalej len „zvláštne výstražné znamenie“),
nie je povinný dodržiavať povinnosti a zákazy ustanovené týmto zákonom okrem povinností podľa § 3 ods. 2 písm. c) a § 4 ods. 2 písm. a) až f).
Vodič vozidla, ktorý pri plnení špeciálnych úloh používa zvláštne výstražné znamenia (ďalej len „vozidlo s právom prednostnej jazdy“), je povinný dbať na potrebnú opatrnosť tak, aby iných účastníkov cestnej premávky neohrozil.
n) neobmedzením povinnosť účastníka cestnej premávky počínať si tak, aby inému účastníkovi cestnej premávky neprekážal,
o) neohrozením povinnosť účastníka cestnej premávky počínať si tak, aby inému účastníkovi cestnej premávky nevzniklo nijaké nebezpečenstvo,
o skakani do priekopy sa tu nic nepise.§ 40Spoiler: ukázať
je logicke, ze ked je huka majak, tak asi je niekto v nudzi a rychlo potrebuje pomoc... vzi sa do situacie ze tvoja rodina rata sekundy do prichodu sanitky. sanitka nema kridla, aby preleteli zapchu.. oni pocitaju s tym ze ludia vedia ako sa maju zachovat a ze ich pustia.§ 41Spoiler: ukázať
bohuzial ludia su -ebnuti, sedia v tych plechovkach a myslia si ze im patri cely svet..
podobne je to aj s busmi.. bus sedi na lavom blikri, a nikto ho nechce pustit.. tak sa musia protivne vpichnut.
preto ked vidim bus s lavym blinkrom, brzdim, a bliknem aby siel. bezna vec brat ohlad na druhych, nebyt sebecke prasa.
profi vodici tir/bus musia pravidelne absolvovat vycvik,psychotesty. vidim ze by bolo chrumkave zaviest taku povinnost pre ostatne skupiny..
Ja by som to povedal inak... Ak niekto nevie jazdit bezpecne bez toho aby mu to prikazovala znacka/pokuta tak by mal prost o vodicak
A z bonzakov mi je na grcanie
A z bonzakov mi je na grcanie
Vodičák som si normálne spravil. A pôjdem presne takou rýchlosťou, akou chcem. Tak isto ako každý iný.
ITX >>> ATX
Ja jazdím od 18 tento týždeň mám 30 a klopy klop klop klop, ja som ešte za rýchlosť pokutu nedostal cestujem hodne žiadny víkendový vodič a jazdím tak normálne vramci bezpečnosti premávky.
- Tomasjerry
- Používateľ
Presne tak ak vodic s pravom prednostnej jazdy ma nielen ze ohrozil ale sposobil mi skodu svojim pocinanim ako by si postupoval? MHD a obehla z lava a porusila znacku V13 - Šikmé rovnobežné čiary, aby sa zaradil predomna. To nevedel pockat 5 sekund a zaradit sa za mna sak som mal plyn na podlahe a valil uz cez 70. Sanitku som volal 2x a ani raz som sa jej nedockal, lebo nebola volna. Rodiaca zena a dieta s sklom v nohe asi niesu dost dolezite.
Naposledy upravil/-a Tomasjerry v Ne 23. Máj, 2021, 20:34, upravené celkom 1 krát.
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
- Tomasjerry
- Používateľ
O to ze to neni stena mi nejde. Kam sa preboha ponahlal. Sak ak by som zazmetkoval alebo by tam bolo nieco rosypane a dostane defekt tak pri takej rychlosti to uz nieje sranda.