Balik z Ciny
- fobos
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Re: Balik z Ciny (zlate casy skoncili)
neviem ci tam nie su potom 4e poste este, lebo aj tak ti to ona doruci a oni musia prevziat vyclievacie dokumenty a aj to si asi uctuju, malo by to nejak takto byt
ved uvidime za mesiac
ved uvidime za mesiac
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 15. Okt, 2006, 02:00
Ako je to s minimalnou platbou dph? Ked mi obchod posle napr. nahradne plastove diely v zasielke za par eur budem robit colne konanie na dph v centoch? V Nemecku je minimum 1e takze veci do 5.20e sa neplatia lebo to uz nema uplne ziadny zmysel... https://www.deutschepost.de/de/b/briefe ... -2021.html
mňa by zaujímalo ako zistia, akú hodnotu má ten balík. Teraz si to vedel ojekabátiť, tak by som chcel vidieť ako im z jedného centu budem platiť niečo...
Ach tie slovenské mamičky
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....
Vsetko sa da oklamat, ale treba potom pocitat s pripadnym rizikom.
.
V prípade porušenia colných predpisov fyzickou osobou
môže byť udelená sankcia za colný priestupok:
a) pokarhanie, v prípade porušenia colných uzáver
b) pokuta,
c) prepadnutie tovaru alebo veci.
Za colný priestupok možno podľa závažnosti porušenia
colných predpisov uložiť pokutu do 3 319,39 eura;
Nie som si isty ci sa to uplne oplati
môže byť udelená sankcia za colný priestupok:
a) pokarhanie, v prípade porušenia colných uzáver
b) pokuta,
c) prepadnutie tovaru alebo veci.
Za colný priestupok možno podľa závažnosti porušenia
colných predpisov uložiť pokutu do 3 319,39 eura;
Nie som si isty ci sa to uplne oplati
Tohto som si samozrejme vedomý. Otázka znie odkiaľ a ako zistia, koľko daný balík stál a koľko som zaň zaplatil.
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....
pretoze jeden cent na fakture je velmi hodnoverny udaj. si rovno posli krabicku kokainu a napis na balik muka, to prejde
ITX >>> ATX
Kto hovorí o jednom cente na faktúre? Na samotnom balíku býva uvádzaná cena tovaru. Doteraz sa aj podľa tej ceny orientovali colníci. Stále však čakám na odpoveď.
Samozrejme ak ti ide o to, tak máš pravdu. Jeden cent na faktúre je priekazne nedôveryhodný
Samozrejme ak ti ide o to, tak máš pravdu. Jeden cent na faktúre je priekazne nedôveryhodný
Na faktúre? Alebo mi niečo ušlo?
No nie, na balíku cent a do colného konania im pošleš faktúru na 3 stovky
ITX >>> ATX
Riešiš úplne nepodstatnú vec. To s tým centom bolo len doplňujúce ku tomu odkiaľ chcú zisťovať zaplatenú sumu.
Z balíka? Z faktúry? Z výpisu účtu? Z objednávky na eshope?
Doteraz si im to sám dokladoval z vyššie spomenutých zdrojov ale s čím to overovali a budú overovať mi nie je jasné. Ty to určite budeš vedieť, keď si sa dopracoval až ku nepodstatným veciam.
Z balíka? Z faktúry? Z výpisu účtu? Z objednávky na eshope?
Doteraz si im to sám dokladoval z vyššie spomenutých zdrojov ale s čím to overovali a budú overovať mi nie je jasné. Ty to určite budeš vedieť, keď si sa dopracoval až ku nepodstatným veciam.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Tiez by ma zaujimalo, lebo s troskou photoshopu alebo windows skicara sa da vyfabrikovat hocico. Nemozu ocakavat, ze ludia budu tak zbehli, ze budu posielat screenshoty a neviem co....treba im to dat vyzrat, ked uz nas chcu takto odierat. Nech si to colnici uziju tiez
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Čo si colníci majú užiť? Ty budeš čakať
Len neviem čo sa stane, keď nebudú stíhať a zásielky sa budú kopiť
Len neviem čo sa stane, keď nebudú stíhať a zásielky sa budú kopiť
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
a ? nemaju zakjonnu lehotu na vybavenie aspon ja o nej neviem. Tak budes kludne cakat aj pol roka.
Kazdopadne colnici, resp. ludia na samom spodku ktory s tym budu mat realne problem, nie su ti isty ktory podobnu kravinu presadili. Oni nemaju ani potuchy ako sa tam uz teraz nestiha, samozrejme kapacity nenavysia naco..
Kazdopadne colnici, resp. ludia na samom spodku ktory s tym budu mat realne problem, nie su ti isty ktory podobnu kravinu presadili. Oni nemaju ani potuchy ako sa tam uz teraz nestiha, samozrejme kapacity nenavysia naco..
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10