Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy
Re: Telekom FTTH/GPON
My sme podpisovali pred rokom a pol a stále nič, ani žiadne info.
Spoiler: ukázať
Musíš len čakať, neboj príde to. Prachy majú, valia na veľa miestach teraz naraz. Mám známeho čo vytyčuje plyn ... Ani sa nemôže zastaviť, koľko im Telekom teraz dáva zákazky na vytýčenie v trenčianskom kraji ... Samozrejme nie každý deň, ale robia stále niekde ...
Telekom by sa už mohol zamerať aj na tkz. "hluché miesta" vo väčších mestách. Na jednom takom mieste v Bratislave už bývam 14. rok a za celú tu dobu musím fungovať na DSLku z toho len posledný rok sme mali možnosť prejsť z ADSL na VDSL. Je to síce značné zlepšenie ale oproti optike stále bieda. A to už optiku strkajú na každú dedinu. No vraj na našej adrese sa to neoplatí (bývam na kopci v bývalej záhradkárskej oblasti, kde tých domov zas tak málo nie je a stále pribúdajú), pričom paneláky s optikou sú vzdialené 200m. Snáď sa aspoň do 10 rokov dočkám.
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
pokial je metalicke vedenie dostacujuce, optika je v nedohladne
u rodičov, je úplne to isté
akurát tu má VDSL aspoň 25mbps sotva 10 domov z 65+
akurát tu má VDSL aspoň 25mbps sotva 10 domov z 65+
- JurajSlovakID
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35
ja som od technikov co mi zavadzali optiku pocul ze metalicke vedenie ich stoji prachy na jeho udrzbu ze im viac vyhovuje optika a to je jeden z dovodov preco tak masovo metalicke vedenie nahradzuju FTTHckom.
PC: CPU: RYZEN 5950X VMR-B2@ 4725MHz 1.35V , Chladic Arctic Liquid Freezer II RAM: GSKILL NEO 2x16KIT(32GB) 14-15-15-12-26-38 CR2 - upravene tercialne casovania, GFX: AMD Vega64, MB: Asus Dark Hero VIII X570, M.2 SSD Samsung 990 PRO 2TB, 2xRAID1 WDGOLD 8TB
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
akokeby optika bola zadarmo ale hej, sak raz bude vsade optika...ale prioritu maju ine lokality ako tie kde je metalika OK
a technici vela nakecaju, lebo optiky robia dodavatelia nie oni ako prepiskavanie kablov a nahradzuju aj preto ze existuju zdielane siete
a technici vela nakecaju, lebo optiky robia dodavatelia nie oni ako prepiskavanie kablov a nahradzuju aj preto ze existuju zdielane siete
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Asi tak, ale su dotacie a teraz snaha distribucek, takze sa ide hlava nehlava. A dsl je v poho lebo skrinu pre gpon aj tak musis mat niekde vonku a to uz mozes mat hua kombo aj aj, takze sa skrati vzdialenost a tym padom zlesi rychlost. Zalezi vsak na situacii a penetracii.
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
Prišla vám niekomu sms, že si môžete za 1 euro naviac mesačne upgradovať optik internet na tie nové programy?
Vraj je to možné v aplikácii, ale ja tam nič také nevidím a to som preluskal celú app ... Na info linku budem volať až ako poslednú voľbu. Ja som len chcel vedieť, kde to v tej app je, či som ozaj slepý
Vraj je to možné v aplikácii, ale ja tam nič také nevidím a to som preluskal celú app ... Na info linku budem volať až ako poslednú voľbu. Ja som len chcel vedieť, kde to v tej app je, či som ozaj slepý
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy
Tiež to tam nevidím a nejde to ani cez Môj Telekom. Fakt 21. storočie. Ak by vás náhodou napadlo, že to vybavíte cez chat v aplikácií, tak tam si pokecáte akurát tak s najtupším chatbotom v histórií chatbotov. Well played Telekom.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2008, 18:12
Tiež mi prišla sms , cez odkaz som aplikácii nič také nenašiel , zajtra zavolám na infolinku a poriešim to cez nich .
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Ja to tam mam, aj na jednom mieste som presiel na vyssi program len cez appku, nikam som volat nemusel, staci rozkliknut program a mas tam ponuku vsetkych pausalov s cenami
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Kde konkrétne by to malo byť?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Naposledy upravil/-a killswitch v Ne 12. Sep, 2021, 13:11, upravené celkom 2 krát.
No presne toto mi tvrdil kamoš, ale ja tam nič také nemám ... Ako písal @killswitch tiež ani cez môj Telekom to nejde/nevidím možnosť upgrade ...
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Zaujimave, ja tam mam to tlacidlo pozriet ponuku a tam si mozem vybrat vyssi pausal
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.