Ze to je cisto len tvoj subjektivny pocit. Tie pseudomoralisticke reci o tom ako je vsetko "bez hodnot" a bla bla, do toho zas zachadzat nemusime, nema to nic s touto temou. Ludia v minulosti neboli o nic mudrejsi, slusnejsi, moralnejsi...uplne chapem tvoj point ktory sa tu snazis nacrtnut v suvislosti s pandemiou, aj zdielam tvoje rozhorcenie v druhej polovicke sprave voci "tym ludom", ale nemyslim ze za to moze doba ako taka.dendroid napísal: ↑Ut 29. Jún, 2021, 11:29 Co je na tom diskutabilne ? Dnesna doba je komercna tak, az to je chore, ziadne hodnoty nic. Media, televizia a aj vsade inde len honba za ziskami bez chrbtovej kosti a planeta v srackach. A ano, suvisi to s tym sakramentsky. Pretoze ludia ako Sp(rostas) zamerne siria bludy kade tade a maju z toho zisky. Pokrok a praca by tu boli tak ci tak a boli tu aj v minulosti. A prepac, ale nemam dojem, ze by bol vo vsetkom pokrok. Pozri si, co ide v televizii a ako ludia spolu komunikuju cez tie stupidne chaty, infantilizmus, demencia. Jeden z prikladov, dali by sa menovat dalsie a dalsie. A slobody nie su off topic. Dajme slobodu rizikovym skupinam, co nemaju, pripadne nedokazu pouzivat rozum, sa nezaockovat. A postavme cely stat kvoli ich slobodam hore nohami a pripravme o zakladne ludske slobody tych, co su v tom nevinne. Ja kvoli slobode niekoho nenechat sa zaockovat budem s nie malou pravdepodobnostou pripraveny o slobody skoro vsetky. O slobodu vyjst z domu po 21 00 alebo ist do ineho okresu. Teda dufajme, ze sa nezopakuje to, co tu bolo naposledy, ale zatvaraniu sa aj tak nevyhneme. Tak mi povedz, ze toto nie je postavene na hlavu. Liecba tu je preventivna, by som im dal podpisat papier, ze sa odmietli dat ockovat a tym padom sa vzdavaju naroku na liecbu a dovidenia. Ostatne uz sa nasli demokraticke krajiny v EU, co zvazuju povinne ockovanie rizikovych skupin. A nespominajte mi tu znova ludi, co fajcia a su obezni a piju alkohol. Lebo zatial som kvoli ziadnemu alkoholikovi alebo obeznemu cloveku nemal zakaz vyjst z domu po 20 00. A ani operaciu mi nepresunuli, lebo mali prave vsetky lozka obsadene grcajucimi alkoholikmi.
Ale ono tí ludia ktori si teraz najviac otvaraju hubu proti karantene/nejakym obmedzeniam toho vela so "slobodou" ako takou vela nemaju. Vela z tych ludi pred pandemiou obdivovalo autoritarskych vladcov, nostalgicky spominaju na socik a volny cas zvyknu travit pri borovicke v krcme. Teraz zrazu v sebe objavili lasku k osobnym slobodam.