COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
borci. 7.5 som mal astru. da sa neako kvazi urychlit aby som uz dostal druhu? cakam jak pelo a este 14dni po 2.hej chxem pockat. da sa dakde ist naj mi to supnu?ke/po kraj mi kvazi jedno
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Nie, neda sa. U astry je rozostup 10 tyzdnov.
-
- Pokročilý používateľ
bolo 8 az 20 nie? sem tam som videl relacie xe sa na niekoho zabudlo ta ci sa neda akoze pripomenut a ist na 8t . alebo ist na vakcinacne centrum niekde sa postavit
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Moderátor
Na SK to vzdy bolo 10 tyzdnov, na zaciatku to sice bolo 4 tyzdne, ale zvacsilo sa to na 10 predtym, nez ktokolvek dostal druhu davku. Neskor (do 12 tyzdnov) to dostali ludia, co mali v NCZI problemy. Menej nez 10 tyzdnov to nikde nie je.
https://www.health.gov.sk/Clanok?covid- ... ruha-davka
https://www.health.gov.sk/Clanok?covid- ... ruha-davka
Teraz neriesim globalne hladisko, tam to je jasne, a niet sa o com hadat... riesim seba16cmfan napísal: ↑Št 01. Júl, 2021, 16:09
Tak ako pise Maniak.. mame sice skoro prdove hodnoty nakazenych a volne nemocnice od Covidu ale to iste sme tu mali rok dozadu. Ide o to, ze aj ked sa nam to moze zdat teraz zbytocne tak to ma stale urcity vyznam. To ze ho niekto nevidi neznamena, ze neexistuje.
+ pises ze mame ockovanie... hej vidis sam ako paradne nam to ide. A ked si vezmes Izrael alebo GB tak ani to neni vyhra.
Je tam menej hospitalizovanych ludi co sa ockovali skoro minimum, drviva vacsina je tam neockovanych - tj. este my, co sme ockovany budeme musiet si davat pozor aby sme nahoodu nejakeho kotlebu alebo Ovciaka nenakazili, lebo ho nebodaj este odpravime na onen svet.
Proste vakciny su velmi ucinne a zachrania ta v 99% pripadoch od pobytu v nemocnici popripade o predcasnom umrti.... to je cele. Teoreticky ak by sme mali dajme tomu okolo 80 - 90% zaockovanej populacie alebo aspon tej najrizikovejsej, tak ano, mozno by sme si mohli dovolit nenosit ruska aj v interieri. Bohuzial k tomu mame daleko....
+ nepisem ze mame ockovanie... pisem ze JA mam ockovanie, aj kazdy na kom mi zalezi
proste imunitu mam myslim si vynikajucu(klop klop, antibiotika som bral jedinykrat asi 15r dozadu, prechladnuty som nebol viac ako 5r urcite... ani covidom som sa nenakazil ani pri priamych kontaktoch), nakazenych niet a teraz k tomu to ockovanie ako bonus....
takze momentalne to vidim na rusko len na urovni toho aby som sa nemusel dotahovat s sbskarom atd...
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
prosim nemate niekto aktualnu realnu skusenost, ze ked pojdem na AG test, (pride mi do hodiny sms vysledkom), kedy mi ten vysledok testu nabehne aj do tej statnej GreenPass aplikacie?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
A záleží na tom? Ved výsledok máš tak či tak v SMS a mne to chodilo aj do mailu. Vždy som to mal do 15min
https://www.aktuality.sk/clanok/905029/ ... ockovaniu/
a fcil si vakciny si mozete .... hlavne ze boli vrecka naplnene, a obyvatelstvo napumpovane fearmongeringom..
ziadne cheaty s vakcinami, vsetci si to zopakujeme nanovo.
Variant epsilon koronavírusu SARS-CoV-2, prvýkrát objavený v americkom štáte Kalifornia, obsahuje tri mutácie tzv. hrotovej bielkoviny (spike proteín), ktoré sú odolné voči protilátkam vytvoreným vakcínami založenými na technológii mRNA, ako aj voči protilátkam, ktoré sa v organizme generujú po prekonaní covidu. Vyplýva to zo štúdie medzinárodného tímu vedcov zverejnenej vo štvrtok v časopise Science.
a fcil si vakciny si mozete .... hlavne ze boli vrecka naplnene, a obyvatelstvo napumpovane fearmongeringom..
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
To uz vazne clovek aby neveril nicomu v dnesnej dobe ...
https://www.nbc15.com/2021/07/02/health ... 9-variant/
https://www.nbc15.com/2021/07/02/health ... 9-variant/
-
- Moderátor
Vsak je to aj v tom clanku z Aktualit.
V principe ide o to, ze ano, ta varianta virusu bola odolna voci ockovaniu, ale prehrala boj s agresivnejsie siriacimi sa variantami, ktore ale voci ockovaniu odolne nie su. Ber to ako vyhru pre ludi.
V principe ide o to, ze ano, ta varianta virusu bola odolna voci ockovaniu, ale prehrala boj s agresivnejsie siriacimi sa variantami, ktore ale voci ockovaniu odolne nie su. Ber to ako vyhru pre ludi.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Clanok som necital, nakolko som cakal, ze ho cital ten, co to tu postol. Aj ked z toho, co tu postol, to vyzera tak, ze ho necital, pripadne si z neho vybral to, co mu vyhovuje. Kazdopadne ten jeho ja som vam to vravel prispevok to stavia do trocha ineho svetla. Aj ked teoreticky ked zmiznu ine varianty, moze sa zacat sirit tento a mutovat dalej. A co tam sere pes, aspon to cloveka naucilo zit viac pre sucasnost. Snad dovtedy bude dalsia generacia vakcin. Mali by s tym dat pokoj vsetci na cele s chorym Igorom. Konecne si ludia mozu trocha vydychnut a zapodievat sa aj niecim prijemnym a vkuse im s tym premyvaju mozgy, aka dalsia apokalypsa stoji za dverami. Vali sa na nas delta tsunami, jeho by mohla splachnut ta realna konecne.
Ty budes dalsi z tych, co vidi asi sprisahanie aj vo svojich gatiach, nie? Aj keby teoreticky v buducnosti prisiel dominanty variant, ktory by zasadne znizil ucinnost vakcin, co to meni na veci? Malo sa ludstvo vykaslat na vyvoj uplne na pociatku, lebo klauni ako ty by povedali "naco, co ked to zmutuje?". To ze to zachranilo hufu zivotov v predoslych vlnach + je tam silny cross-immunity efekt na vsetky zatial zname varianty nejako prehliadas? Ci teba len tankuje, ze sikovne biotech firmy na tom uplne legitimne mozu zarobit? Dufam ze takto sedlacky nariekas aj ked si rano ides kupit pecivo, ved predsa tí pekari a obchodnici zarabaju na tvojom hlade!Pietro sk napísal: ↑So 03. Júl, 2021, 10:22 https://www.aktuality.sk/clanok/905029/ ... ockovaniu/Variant epsilon koronavírusu SARS-CoV-2, prvýkrát objavený v americkom štáte Kalifornia, obsahuje tri mutácie tzv. hrotovej bielkoviny (spike proteín), ktoré sú odolné voči protilátkam vytvoreným vakcínami založenými na technológii mRNA, ako aj voči protilátkam, ktoré sa v organizme generujú po prekonaní covidu. Vyplýva to zo štúdie medzinárodného tímu vedcov zverejnenej vo štvrtok v časopise Science.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
skusal niekto inu davku ako astru ako 2.davku? vcera v spravach cosi splietali ze nemci diu do toho. ci uz sa to da neako menit aj u nas? nesledujem to poslednu dobu az tak. a nechce sa mi cakat este 2t na tu astru saplavu
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Moderátor
U nas kombinacie nemozes mat. A inu nez Astru ako druhu davku u nas nedostanes, ak si mal Astru ako prvu. A ked neprides v termine, tak si budes musiet dat obe Astra davky znova.