COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12346
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa HellAngel »

jj vysla ja na android. Mam ju a tiez v nej nahraty covid pass
NB: Asus ROG Strix G16
maniak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1946
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Bydlisko: Kittsee, Rakusko

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa maniak »

Myslim rakusku statnu appku pre GreenPas, konkretne Grüner Pass. Dnes vysla pre Android: https://play.google.com/store/apps/deta ... brz.wallet
To bolo len tak bokom pre Sajbamu, bordel bol a je aj tu. Len teda covid si tu vyziadal iba polku obeti v porovnani s SK.
FVE 12.45 kWp V/Z
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12346
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa HellAngel »

situacia s Covid na slovensku, aj ked sajba nechcel do toho tahat politiku, s nou prave uzko suvisi. Nestastne konzultovane u nas snad od zaciatku. Co za opatrenia sa spravili zapadnejsie od nas, sa naokiec aplikovali aj tu, len obcas pozmene. Neratalo sa tu ale s jednym faktorom. A to mentalitou. Sme rozdielne mysliaci ludia ako zapadnejsi susedia, tu je velka vola verit konsiparciam a neoverenym veciam, velmi radi posluchame niekoho kto na oko dobre a hlasno rozprava. Overovanie si informacii je minimalne. Sme narod ktori veri populistom. Relativne rychlo sa zdiskreditovala odobrnejsia verejnost, nezmyselne "atomove" bomby, nevesticky dobre bude, koalicna kriza atd... Na zaciatku sa dalo plne tolerovat to, ze tato vlada vhupla do velmi zlozitej situacie. Nulovy stav vlastnych prostriedkov, vykradnute sklady zasob prave pre takto pripady boli nezavideniahodne. Len potom sa toho chopil isty clovek a nastalo divadlo, ktore trva dodnes
NB: Asus ROG Strix G16
SAJBAMA
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 296
Dátum registrácie: So 25. Apr, 2009, 11:52
Bydlisko: Nitra

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa SAJBAMA »

@Mani
My by sme takto sa mohli vadiť a vypichovať chybičky ešte dve strany ale o to tu predsa nejde ;)
Kľudne to čo ja píšem môže byť pre teba preexponované, ironické alebo dokonca aj intenčné. Pokiaľ sa ti nepáči ako píšem, tak mi je to ľúto, nikto ťa to ale nenúti čítať. Je to môj názor, a mám ho právo vysloviť, aj keby to bol pre teba úplný nezmysel, o tom je sloboda slova.

Čo majú spoločné? Presne si sám odpovedal, NIČ. A je to veľká škoda, pokiaľ tam pracujú tak šikovný ľudia ako tvrdíš, a darmo na niečom robia keď to potom dané ministerstvo ignoruje. Uvidíme, kedy sa zmenami v zákone, ktoré spomínal Igor pri tom PR ako si to trefne nazval, začnú prejavovať výsledky ich odbornej práce. Je smutné, že tam niekto na niečom pracuje, a nakoniec si ministerstvo urobí po svojom. A to je práve ten problém s mentalitou, o ktorom tu meliem, a ktorý mi neskutočne vadí...

K môjmu kreditu, a "hejtovaniu" pamfletu, ja som skonštatoval dve veci:
Že za prvé to číslo nie je pre mňa skutočné, a ja podotýkam laicky odhadujem, že tie náklady sú vyššie, aj som napísal prečo by mali byť.
Samozrejme môj neodborný názor ti môže byť u pr... lebo ja nie som kvalifikovaný, v podstate môžem byť negramotný idiot z jaskyne :rofl:
Ale mám právo vyjadriť svoj názor...
Za druhé, som sa vyjadril k tomu, čo si myslím o tom, že sú v nákladoch započítané aj odklady daní, a čo si myslím o takejto "pomoci". (Jasne som už v prvom poste napísal, že ja chápem, že to je výpadok zo štátneho rozpočtu v tom roku, ale zároveň som poukázal na druhú stranu mince a to je to ako túto "pomoc" budú musieť dotyčný splatiť aj s úrokmi...)

A prečo som postol tú infografiku - ako som ju ja nazval pamflet z UHP? Lebo tu o tom bola reč, o cene nezaočkovania na jedného občana.
A zase, to by ti mohlo dopnúť, podľa toho čo som písal o stredoškolákovi a Coreli, že ak hovorím o Coreli alebo Ilustratore, alebo nech to robia v čomkoľvek, že som asi narážal grafickú realizáciu toho "pamfletu" a jeho posolstvo. A nie, to nie je trápna formulka, že je to môj názor, proste ja môžem mať názor na to ako to graficky vyzerá a na to čo ako je to spracované. A áno - nakreslenie toho by zvládol stredoškolák z dva dni - nakreslenie, nie sčítanie nákladov...
Samozrejme, aj v tomto môžeš povedať, že nemám kredit na posúdenie ani grafickej stránky, ani číselnej lebo nie som ani Mgr. art. a nemám ani Phd. z ekonómie... Ale nikto ťa nenúti s ním súhlasiť.
Toto pseudo-moralizovanie snad nemyslis vazne. Co maju "ludsky" zhodnotit analytici a makroekonomovia v tych utvarov?
Ja to myslím smrteľne vážne. Zase, kde som napísal že to majú analytici hodnotiť ľudsky?
Ja som predsa napísal, že sa skús vžiť do niekoho kože, kto si odložil dane alebo odvody alebo splátky.
TY - nie analytici UHP ani IFP. Ty.

Takže by si mi mohol konečne odpovedať, na to na čo som narážal, a to bola konkrétne myšlienka toho, že je scestné toto volať pomoc.
Mám na krku miliónové dlhy, a to je môj "kredit", a niečo čo má oprávňuje sa vyjadriť k tomu, keďže veľmi dobre viem za koľko sa dajú peniaze požičať.

Takže ešte raz, dať niekomu v dnešnej dobe úrokovú sadzbu 10% a volať to pomocou, ako sa to prezentuje v médiách, mi príde scestné.
Len tak doplním, tušíš koľko je úroková sadzba na splátkovom kalendári na odvodoch do SP?
Prečo keď už to voláme pomoc, to nemohlo byť riešené tak ako som povedal? Ja viem Benjamin Franklin, dane a smrť, ale prišlo by mi to logické urobiť tak ako som písal, a nie nechať si tých ľudí nasekať ešte väčšie dlhy.
Akokolvek sa ti nepaci ze ludsky zivot sa "nacenuje", je to proste potrebne.
No vidíš, a presne v tomto bode sa proste nestotožňujeme, a ja odmietam ľudský život "naceňovať". Nech ti to príde akokoľvek pritiahnuté za vlasy, alebo ti príde, že som skrátka "Idiot", jednoducho to odmietam. A mám na to plné právo, pretože máme slobodu slova z nej vychádza práve právo nesúhlasiť.
Neviem ako si to cele predstavujes, ale zdravotna starostlivost nerastie sama od seba na strome. Liecba tazsich covidovych pripadov v nemocnici nieco totiz stoji
Zase, čo záleží na tom ako si ja čo predstavujem? Vyššie som ti napísal, že zamestnávam 100 ľudí, takže vzhľadom na výšku mesačných odvodov čo platíme do zdravotných poisťovní, by ti mohlo dopnúť, že si asi nemyslím, "že rastie na strome" však že... Ba čo viac, ja sa aj bavil s lekármi, aj pár riaditeľmi nemocníc, čo to asi stojí, čo platí zdravotná poisťovňa za jedného "coviďáka" a podobne. Zaujímam sa o to samozrejme len do určitej miery, lebo to nie zrovna môj core business.
MALA by, nie vzdy to tak ale je. Ako som pisal vyssie - mnoho ludi v tejto krajinke kona iracionalne a ochrana vlastneho zdravia a absolutna neschopnost si v hlave porovnat rizika, nestaci.
No vidíš a zase sa v podstate zhodneme, mala. Áno zhodneme, koná. A áno, spústa ľudí v dnešnej dobe nemá schopnosť získať a vyhodnotiť informácie.
"For lack of a better word" to budeme volať "kritické myslenie"

Lenže tu je ten zásadný rozdiel medzi tebou a mnou - ja som nad tými ľuďmi "nezlomil palicu"

Možnože by ti prišlo lepšie, keby o tom títo ľudia nerozhodujú sami, pretože sú iracionálny a neschopný podľa teba "správneho úsudku".

Ja to ale proste odmietam, aj keby to bola pravda, pretože žijeme v demokracii. Ja ti to vysvetlím jednoducho, a zase nemám pre teba možno kredit v tomto nakoľko nemám PhDr. zo psychológie, ale myslím že na toto ho zrovna netreba. Roky pracujem s ľuďmi, a keď som ešte nepracoval na vlastnom, tak som chodil k šéfovi na "výmenu názorov". Neskôr som však zistil, že nie je dobré za každú cenu takto fungovať, a rozhodovať za druhých aj keď sám vieš čo je najlepšie. Ľudia majú prirodzený odpor k tomu, keď im dáš niečo robiť príkazom, a to je úplne jedno či ich za to platíš. Môže ti prísť, že ako vedúci som mäkký, ale tí ľudia majú podstatne menší odpor keď na niečo prídu sami, aj keď ich k tomu smeruješ, ako keď im to prikážeš.

Príkladom z praxe, bolo plošné testovanie, ja som mal proste ľudí čo povedali, že sa testovať nepôjdu. A čo som urobil? Trestal som ich? Vyhrážal som sa? Rozhodne nie, to je pod našu úroveň a nereprezentuje to našu firemnú politiku. Ja som proste testovanie zorganizoval u nás, povolili sme aj rodinu / členov domácnosti, aby to mali o niečo ľahšie, a nemuseli sa drbať na 4 hodiny do dažďa - čo sme samozrejme tiež platili, a hlavne my ako vedenie, sme stáli prvý v rade na výter - aj keď sme ho vôbec nepotrebovali, lebo sme mali PCR. Bolo to o tom vzbudiť dôveru u ľudí. A predstav si, odvtedy žiaden problém.

Proste ak to očkovanie bude tak dobrovoľné ako testovanie, tak k tomu bude odpor, to je fakt.
Ak to maju byt peniaze co ich k tomu dokope, preco nie? Zas falosne moralizujes.
Presne preto čo som napísal vyššie, ja by som bol omnoho radšej, aby sa rozhodli na základe toho, že je to správne, a preto vnímam rozhodnutie kvôli peniazom ako nesprávne, to nie je moralizovanie, len zjavne ty to vidíš tak že THE END JUSTIFIES THE MEANS

@Ivko
Minimálna mzda pre rok 2021 je 623€.

Ono napriek tomu, že je viem, že niekde na východe je možné že niekto robí aj za menej ako minimálnu mzdu, čo by malo byť trestné, ja ako zamestnávateľ mám presne opačný problém. Ja proste neviem zohnať schopného človeka k mašine ani keď ponúkam 10€ na hodinu ako nástupný plat :rolleyes: AD2 kedže tí šikovnejší ľudia si odnesú 1500-2000€ mesačne, tak nechcú zostať ani nadčas ak je treba, však načo, už teraz majú dosť... A už sme pomaly ako na západe, že operátor začína v niektorých prípadoch byť najdrahšou zložkou tarify stroja...

@maniak
Dík, no to je zase zaujímavý fakt, že prečo bola u nás taká smrtnosť... Vieš mi prosím povedať, v čom bola tá starostlivosť o pacienta iná ako u nás, po tom čo ho natestovali?
Workstation: HP Z230- i7 4770, 16gb DDR3, GTX 960, SSD RAID 2x256GB, 3x HP 24" LCD
maniak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1946
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Bydlisko: Kittsee, Rakusko

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa maniak »

sajbama: mozno 2-3 rozdielne fakty. Jesenna vlna v AT bola silna. Lockdown spustili tusim okolo zaciatku novembra a odvtedy sme boli v lockdowne az do februara, potom kratka prestavka a dalsi lockdown az do maja. K tomu v Januari prislo ockovanie a prvi na ockovanie v AT isli DSSky (Pflegeheim) - obyvatelia aj personal. Isli skor ako lekari. DSSky tu tvorili okolo 45% umrti a do konca februara uz boli plne preockovany (plus minus). Porovnanie umrtnosti v case toto pekne ukazuje: https://ourworldindata.org/explorers/co ... ry=SVK~AUT
Tretia vec, ako Hell spomina, mentalita (a doplnil by som doveru v institucie), ale tiez tam patri zlozenie priemyslu (viac office jobov, ktore mozu byt vykonavane z domu). Opatrenia sa viac dodrziavaju, su mozno citlivejsie nasadzovane (ako priklad, rusko vonku v pdostate nebolo povinne okrem vacsich zhromazdeni a chvilku na rusnych miestach vo Viedni). Podobne ako na SK, vela ludi aj tu spochybnovalo v lete minuly rok ochorenie, kopec kolegov sa nechcelo nechat zaockovat, ... Od februara sme vsetci cakali na vakcinu. Vo firme sme tusim uz vsetci zaockovani (ca. 400 ludi).
FVE 12.45 kWp V/Z
Používateľov profilový obrázok
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 11512
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa Andre »

Od 9.7. musim vypisovat dotaznik v CR a robit test ak tam chcem ist len na par hodin?
https://covid.gov.cz/situace/cizinci/mo ... tupu-do-cr
5600X | Fortis 5 | STRIX B550-F | 32GB DDR4 3600 | RTX 3070 | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
LG OLED42C21 | Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Pietro sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2556
Dátum registrácie: Ut 28. Dec, 2010, 13:25

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa Pietro sk »

Blackhawk napísal: Ne 04. Júl, 2021, 09:22
Chlape tebe co sa stalo? Za vsetkym vidis sprisahanie a nejake tajne plany. :?
vzdy sa oplati spozorniet, ak niekto nasilu ti rve dole krkom nieco, o co nemas zaujem..a este ti povie ze "je to pre tvoje dobro"...
yeah riiiight...

https://www.hlavnespravy.sk/spanielski- ... 19/2596530
Rovnako má tak človek právo vedieť, čo obsahuje vakcína proti korone. Výskumníci umiestnili produkt pod transmisný elektrónový mikroskop (TEM). Zistilo sa, že vakcíny väčšinou pozostávajú z oxidu grafénu.

Tieto nanočastice z grafénu sú toxické, môžu spôsobiť magnetizáciu ľudí a spôsobiť krvné zrazeniny a smrť. Okrem toho môže oxid grafénu spôsobiť kolaps imunitného systému a v dôsledku toho cytokínovú búrku.

Odborníci, ktorí vykonali túto analýzu, zverejnili v pondelok predbežnú správu o svojich výsledkoch, ktorú si môžete pozrieť TU. Správu vypracoval profesor Pablo Campra Madrid z univerzity v Almerii v Španielsku.
https://particleandfibretoxicology.biom ... 016-0168-y
Spoiler: ukázať
Obrázok
a ked vladni blbeckovia trolia ludi ci mas covid pass (inak bububu), preco nepytaju aj tetanus-pass, zaskrt-pass, atd...
sa idu posrat s tym, akoby ine choroby prestali existovat.. :facepalm:
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5529
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13
Bydlisko: KE

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa SKiLEX »

no, a teraz si vezmite ze aj pietro ma volebne pravo :D potom sa clovek cuduje ako to tu na slovensku vyzera
Pietro sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2556
Dátum registrácie: Ut 28. Dec, 2010, 13:25

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa Pietro sk »

ja som kotleby ani fika nevolil lol
Spoiler: ukázať
5800x ..b550aorus_pro 180€...6800xt stock 670€..nh-u12 am4...viper steel 32GB 4400... R.A.T. 6+
3600-16 1T 32GB#1800IF# curve per core -28max #PBO-175# <95W <65°c
ag241qx; seagate 600pro; firecuda520..
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5529
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13
Bydlisko: KE

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa SKiLEX »

to nikto netvrdi
Používateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5573
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa Odar »

SKiLEX napísal: Ut 06. Júl, 2021, 17:45 no, a teraz si vezmite ze aj pietro ma volebne pravo :D potom sa clovek cuduje ako to tu na slovensku vyzera
Tak keby boli vsetci ako SKiLEX, hned by bol svet krajsi . . .
- PC
Spoiler: ukázať
Corsair SF600 600W 80 PLUS Platinum
Cooler Master MasterBox NR200 Black
Crucial Ballistix 2 x 16GB DDR4 3600 CL16
Kingston KC3000 2TB NVMe + Thermalright HR-09 2280 PRO Black, Samsung 970 EVO Plus 2TB NVMe
Gigabyte B550 I AORUS PRO AX
Ryzen 9 5900X
ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING O12G (0.862V @ 1890 MHz)
Noctua NH-U12A
2 x Noiseblocker NB-eLoop B12-PS
2 x Noctua NF-A12x15 PWM Chromax Black
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
Asus ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
i5-13500 (power limit 45 W)
Kingston FURY Beast DDR5 2x16 GB 5200 MHz CL40
Silicon Power P34A60 2 TB NVMe + Samsung 850 EVO 500 GB SATA + Crucial MX500 2 TB SATA + WD Blue 3D NAND 500 GB M.2 SATA
Noctua NH-L9x65
Noctua NF-A8 PWM
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5529
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13
Bydlisko: KE

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa SKiLEX »

To zas netvrdim, ja len ze u cloveka ktory si ide na vlne hlavnespravy/zem aj vek/slobodny vysielac mam silne pochybnosti o svojpravnosti

oxidy grafenu... :hysterical:
Používateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 3596
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa 16cmfan »

cize tvrdis, ze grafen je ok ?
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm

NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 8GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
Používateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2436
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa Blackhawk »

Len tak pomimo, dnes som hovoril z jednou babou co pre nas robi SEO, byva v Australii a pytal som sa ci neplanuju teraz niekedy cestu na Slovensko. Vraj to neprichadza do uvahy, Australia ma vraj denne kvoty na cestujucich do krajiny a tyka sa to aj ich vlastnych obyvatelov a kazdy musi ist do "statnej" karanteny, nejakeho hotela odkial nesmie vytiahnut paty a poplatok je 3000 na hlavu.

A tu sa budu ludia stazovat, ze si musia zaplatit test za par euro.
Spoiler: ukázať
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12346
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa HellAngel »

lol, toto by mali dat na ten uzastny facebook
NB: Asus ROG Strix G16

Návrat na "Debata o všetkom"