COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12295
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa HellAngel »

:cool: :hysterical: :hysterical:
NB: Asus ROG Strix G16
Používateľov profilový obrázok
AmOK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1291
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa AmOK »

maniak napísal: Št 08. Júl, 2021, 09:08
AmOK napísal: St 07. Júl, 2021, 23:49 Tabulku snad komentovat nemusim..
Alebo radsej. Moj nazor: V jednej aj v druhej skupine urcite umierali oslabeni, stari, chronicky chori so zlou imunitou. Vakcinovani, nevakcinovani 50:50 (pocet osob). Nakazilo sa a ochorelo 35 500 neockovanych a 17 600 ockovanych. Medzi ockovanymi je skutocne percentualna umrtnost vyssia! To je fakt vyhra...
Radsej si tu tabulku komentovat nemal. Hlavne tvoj posledny zaver, ze medzi ockovanymi je vyssia umrtnost, je strasne skresleny pohlad. Totiz, vacsina zaockovanych s vysokou pravdepodobnostou nema symptomaticky priebeh ochorenia (ochrana pred symptomatickym priebehom: Pfizer ca. 88%, AZ okolo 65% po 2t od druhej davky, po 4 tyzdnoch je to podobne s Pfizerom). T.j. len malo ludi realne ochorie a z nich sa niektori dostanu do nemocnice a zomru. Je teda jasne, ze smrtnost virusu v zaockovanej populacii je vyrazne skreslena tym, ze nemame hodnoverne data.

Pre vyhodnotenie rizikovosti Delta variantu bude lepsie porovnavat krajiny s vysokou a nizkou mierou ockovania. Napr.
Obrázok

Delta je nadcha / chripka v podmienkach UK, ale v Rusku a podobne ne-preockovanych krajinach je to zubata s kosou.
maniak, ja som komentoval tabulku, s ucastou 60 000 ludi nic viac. To slovo som tam nenapisal len tak. Tak ako aj ty slovo "dospelych". ;)
Pocet zivotov, zachranenych vdaka vakcine nech si z nej odvodi kazdy sam, na zaklade svojej viery, alebo nedovery k farmafirmam.. Ja jednoducho tym uzasnym cislam o ochrane pred symptomatickym priebehom, smrtou moc neverim. Kazda statistika je zmanipulovatelna... A o to skor, ked ide o miliardy. To nie je nejaky moj blabol, ako by sa urcite rad vyjadril drsny mladik menom Mani. (Tymto poprosim, aby na mna uz nereagoval, resp. reagovat moze, ja nebudem. Dviha mi to tlak..).
Toto je holy fakt a historia aj wikipedia je plna pripadov zmanipulovanych, sfalsovanych studii o ucinnom a neskodnom lieku, ci chemikalii.
Ano, hodnoverne data, hodnoverni politici, hodnoverni lekari. S tymto ja mam problem. Cest cenzurovanym vynimkam..

Vratim sa este k tej tabulke. Keby tych "zucastnenych objektov" bolo 6 000 000 s tym istym vyslednym pomerom mrtvych 50:50. Myslis, ze by to zmenilo nieco na stave veci a prezentovanej % ucinnosti ochrany vakcinami? Ja som si isty, ze nie. Argument by bol: Ano, vela ockovanych zomrelo, ale bez vakciny by zomrelo XZY nasobne viac..

Ok, hodil si sem Rusko, Afriku a U.K. ako jasny dokaz, ze preockovanost je efektivna ochrana. Az na to, ze kazda z tych krajin ma geneticky uplne inu populaciu, rozlohu, hustotu obyvatelstva, premorenie, dokonca aj rocne obdobie!
Ja sem hodim tiez dve krajiny. Snazil som sa o co najmensiu odchylku (v ramci moznosti) v tych menovanych faktoroch a o maximalny rozdiel v pocte zaockovanej populacie.
vakcin.png
mrtvy.png
Tie dve krajiny su skoro ako "rodne sestry", co sa tyka Covidovych vln*, aj umrti, tym padom predpokladam aj premorenia. Prakticky nonstop je kladny, alebo aj negativny efekt pocasia/sezony pripisovany nejakym opatreniam, alebo neopatreniam.. Ci je to lockdown, karantena, ruska, respiratory. Teraz su mocnejsie nez UV ziarenie, vitaminy vakcinky. No, ved uvidime dokedy. Pozor, tym nepopieram ze funguju. Otazka je len real ucinnost a hlavne dlhodoba ucinnost/ochrana.

Co teda povies na Bulharov? Fake, hoax, bozi zazrak? :D
Co sa mna tyka, viem, ze sa s hygienou moc neseru. Osobna skusenost. A naopak. V sterilnom prostredi si clovek silnu, ani priemernu imunitu nevybuduje. Toto je podla mna dalsi velky pruser, okrem socialnych na najmladsej generacii nasich deti!

Na tvoju otazku o "mojom rieseni" ti este odpisem. Nevyhybam sa tomu, len je to na dlhsiu debatu, lebo si nemyslim, ze mam patent na rozum, ta choroba sa stale vyvija. Co bolo vcera uz neplati a to co bude platit, alebo zmutuje zajtra netusim. Ale urcite nevidim vo vakcinach svaty gral.. Vakciny maju pomahat tym, ktori si nevedia pomoct sami, ci uz z dovodu zostarnuteho, alebo malo funkcneho imunitneho systemu, alebo z inych, kludne aj osobnych (strach), pracovnych dovodov, atd..
https://www.worldometers.info/coronavir ... y/hungary/
https://www.worldometers.info/coronavir ... /bulgaria/
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Používateľov profilový obrázok
AmOK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1291
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa AmOK »

Odar napísal: Pi 09. Júl, 2021, 14:52 Ja UK fandim v tom ich uvolnovani. Niekto to skusit raz musi. Treba mat na to gule. Najhorsie co sa moze stat, ze zacnu potom zas pritahovat sroby a budu aspon k dispozicii data pre celu Europu. Toto by sa u nas nemohlo stat, lebo u nas sa vzdy caka a az po pol roku, ked je vsetko overene, pozehnane okolitymi statmi (a zial aj neaktualne poznatky, pretoze situacia sa rychlo meni) - potom sa aplikuje u nas, aby sa vzdy mohlo povedat, ze je to vseobecne odporucane aj od WHO a vsade inde to tak robia, tak to robme tak aj my . . . u nas su jednoducho priposrati.
Ja som velmi fandil Svedom od zaciatku. Potom mi pol roka kamosi aj dementne media otlkali o hlavu jak to posrali na celej ciare... A nakoniec maju o 1000/1M obyvatelov menej mrtvych ako my, co sme mali M-atomovu bombu a zakazov viac nez pri utoku mimozemstanov.
Oni nie len ze kopirovali opatrenia, oni ich este aktivne vylepsovali. Ked bol v EU zakaz vychadzania od 22 alebo 24 (co koli barom a pod. bolo logicke), tak my sme mali zakaz od 20 do... najlepsie asi navzdy, ak by to bolo mozne.
Používateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4528
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa scream »

Davam do pozornosti nove videjko "dezolata" pekovej... https://youtu.be/X6V5rvmY-QA ja
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
Pietro sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2556
Dátum registrácie: Ut 28. Dec, 2010, 13:25

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa Pietro sk »

SKiLEX napísal: St 07. Júl, 2021, 21:33 uvedomujes si ze simpsonovci su satiricka parodia zatial co ty to myslis vazne? :D
mne je to uplne jasne, ja sa stale na situacii bavim. :laugh:
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5456
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13
Bydlisko: KE

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Ok
Môj Premiér, môj premiér, drž sa. Milujeme ťa. Celé Slovensko ti drží prsty a drž sa. Tento súboj musíš zvíťaziť pre našu krajinu, pre nás všetkých. Držíme ti prsty. Sme s tebou. Milujeme ťa. Môj Premiér, máme ťa radi a nech sa uzdravíš. Si náš najväčší politik akého sme kedy mali. Môj premiér, drž sa. Zvládni to pre nás.
Používateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5563
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa Odar »

HellAngel napísal: Pi 09. Júl, 2021, 18:22 Ja tiez som len videl kopirovanie opatreni zo zahranicia a par opatreni z jeho hlavy, ale tie vieme ako dopadli. Matovic moze velkou castou ako to tu dopadlo, hlavne kvoli svojskej prezentacii
Ešte pridám - u nás stále kombinácia vakcín iba za mimoriadnych okolností, UK mali trebárs štúdiu, kde mali na začiatku malú skupinu ľudí, na ktorej testovali, čo to spraví. Nakoniec je to viacmenej prospešné. Žiadny horor sa nekonal.

Rýchlosť očkovania - Poliaci majú drive through...zaregistruješ sa, cez okienko ti jebnú vakcínu, ideš ďalej.

Toto sú ďalšie príklady, ktoré ma napadli, kde vidno, že vždy sa dá robiť niečo navyše a nie len čakať a sľubovať ľuďom, že nekonečné AG testovanie niečo vyrieši. Ale treba za to aj prevziať zodpovednosť. Nie len drístať v televízii.

V zime bol aj návrh, že tých, ktorým by vakcína spôsobila problémy, budú odškodňovať. Nakoniec sa to už ani nespomína. Kľudne mohli Sputnik odklepnúť a ľuďom trebárs preplatiť komplikácie. S veľkou pravdepodobnosťou by ich bolo menej, ako tých, ktorí sa nezmestili do márnice ked v NR pristavovali chladiaci box...to si už dnes akosi nikto nepamatá

Teraz dali ľuďom nôž na krk a totálne rozhádajú ešte aj tých, čo to doteraz ako tak ustáli. To je výsledok Igora. Nikoho iného. To je jeho dielo. Aj s jeho atómovkou. Ale nech mu ľudia ďalej tlieskajú. Zaslúži si to. Dokázal to, čo ešte nikto :hysterical:
- PC
Spoiler: ukázať
Corsair SF600 600W 80 PLUS Platinum
Cooler Master MasterBox NR200 Black
Crucial Ballistix 2 x 16GB DDR4 3600 CL16
Kingston KC3000 2TB NVMe + Thermalright HR-09 2280 PRO Black, Samsung 970 EVO Plus 2TB NVMe
Gigabyte B550 I AORUS PRO AX
Ryzen 9 5900X
ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING O12G (0.862V @ 1890 MHz)
Noctua NH-U12A
2 x Noiseblocker NB-eLoop B12-PS
2 x Noctua NF-A12x15 PWM Chromax Black
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
Asus ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
i5-13500 (power limit 45 W)
Kingston FURY Beast DDR5 2x16 GB 5200 MHz CL40
Silicon Power P34A60 2 TB NVMe + Samsung 850 EVO 500 GB SATA + Crucial MX500 2 TB SATA + WD Blue 3D NAND 500 GB M.2 SATA
Noctua NH-L9x65
Noctua NF-A8 PWM
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12295
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa HellAngel »

Igor sa do toho vlozil az moc. Z Corony a vakcinacie sa stala politicka hra. Rozhadala sa cela spolocnost a ze az moc. Urazanie nadavanie do oviec a fasistov je na denom poriadku.
NB: Asus ROG Strix G16
Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1810
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa Ivko »

Igor s tým dohromady nič nemá, to že sa delí spoločnosť je tým že máš mnoho takých čo šíria somariny o očkovaní a potom sa určitá skupina nevie rozhodnúť či očkovať alebo nie... U nás sú to Kotlebovci, opozícia, Bukovský a mnoho ďalších...

Mne včera kamoš rozprával nejakú story z USA ako tam decko ostalo po očkovaní na vozíku a matka sa súdila, reč bola anglicky a k tomu ruské titulky...
Už len vďaka tomu by som to maximálne spochybňoval a niekto sa takýmito cocotinami oháňa...
Naposledy upravil/-a Ivko v So 10. Júl, 2021, 16:19, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 10020
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: BT

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa stiv »

Nie, igor za nic nemoze. Ako obvykle. :hysterical:

Sulik nenakupil testy.
.
Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1810
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa Ivko »

Znova sa pýtam - keby bola iná vláda, tak by sa u nás netestovalo a teraz ani neočkovalo?
Alebo nebol by rozdiel v obmedzeniach medzi zaočkovanou vs nezaočkovanou osobou?
Používateľov profilový obrázok
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 10020
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: BT

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa stiv »

Urcite by tu nebolo viac chaosu ani nasratosti 98,3% populacie.
.
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12295
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa HellAngel »

Igor moze za vela. Postupovalo by sa mozno trochu inak aj ine pravidla ale o tom to nie je. Aspon nie u Igora. To co tu rozputal sa nepodarilo este nikomu a ze sme mali za premierov riadne cisla. Dokazom toho ze ten clovek naozaj je nesvojpravny je aj jeho reakcia na Caputovu ohladne podania referenda na ustavny sud
NB: Asus ROG Strix G16
Používateľov profilový obrázok
Mani
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1363
Dátum registrácie: Ut 20. Dec, 2011, 08:23
Bydlisko: Košice

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa Mani »

Davam do pozornosti Gordulicovu debatu s imunologom Jesenakom a epidemiologickou Brazinovou. Konkretne Milos Jesenak mi zatial pride ako jeden z najfundovanejsich odbornikov co sa tyka ockovania, ktoreho som zatial na nasej scene pocul rozpravat. Fakt extremne scitany odbornik, radost ho pocuvat.

Spoiler: ukázať
PC 1: 13600K +Thermalright Phantom Spirit 120 SE + Thermalright Contact Frame | MSI B760M Mortar | 2x16GB Fury Renegade DDR5 6800 MT/s | RTX 4070 Super |Seagate FireCuda 530 2TB| 2x P14 PWM in + 2x P12 PWM out | Corsair RM750x 2021 | Lancool 205M | Dell G2724D

PC 2: R5 5600 + Endorfy Fera 5 | Gigabyte B550M DS3H | 2x16GB XPG DDR4 3600 MT/s | Pulse 6700 XT 12G | Samsung 970 EVO 1TB| 2x P12 Slim PWM in + 2x P12 PWM out| XPG Core Reactor 850W | Jonsbo D30
Používateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 3591
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2

Príspevok od používateľa 16cmfan »

sakra tolko trpezlivosti nemam :D tl:dr ? tipnem: ockovanie ma zmysel a bat sa treba inych veci ?
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm

NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 8GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435

Návrat na "Debata o všetkom"