Presne tak. Tí ludia boli protestovat proti vakcinacii ako takej. Aj keby tu bola vlada ktora by tu krizu zvladla od opatreni, az po ochranu zivotov/nemocnic na 1*, títo dezolati by vysli do ulic pretoze by sa zacalo ockovat. Mozme povedat ze toto je len nejake promile obcanov, ak berieme ze su z tych "hlucnejsich".wingo napísal: ↑Po 12. Júl, 2021, 14:32 16cmfan:
scream nie, toto sú protesty skupinky ľudí, ktorí by protestovali aj keby sme mali najlepšiu vládu na svete. Je im jedno či je premiér Matovič, Heger, Sulík, Čaputová, čo robia a ako to robia, pre nich sú to zapredanci západu čo nás chcú očipovať ako ovce a predať Sorošovi.
Avsak ak clovek vystrci paprce zo svojej bubliny, zisti ze podobne myslienkove pochody ma velmi vela ludi okolo nas. Ludia o ktorych by ste normalne povedali ze su celkom v pohode, sice s nimi nemusite byt nutne naj kamosi, ale nejak ich vnimate v skole/v praci/v rodine. Mne sa to potvrdilo u kolegov v praci, detto aj na vyske, v rodine tiez mam zopar jedincov ktori sa citia bez akychkolvek vedomosti dostatocne mudri na to, aby nazyvali pandemiu "biznisom" a vedcov "zapredancami".
Zas neporovnavaj hrusky a jablka. Koronavirusy tu sice mame, ale vsetky doteraz zname ktore medzi nami cirkulovali, boli neskodne nachladnutia. Chripkove epidemie tu "mame" s akym ockovanim? Pozri sa za posledne roky, kolko % populacie sa dava ockovat proti chripke, neviem ci to vobec je 10%. Okrem toho, este donedavna bolo uplne normalne ze si niekomu nakaslal v MHD/cakarni do ksichtu, nikto nenosil pri respiracnom ochoreni ruska. Samozrejme ze pri takychto podmienkach sa chripky nezbavis, ani ju vyrazne neutlmis. Okrem toho, vakciny proti chripke nie su tak technologicky pokrocile a ucinne ako tie sucasne proti COVIDu.scream napísal: ↑Po 12. Júl, 2021, 14:16 To je coronavirus, tie su tu s nami veky. Chripkove epidemie tu mame aj s ockovanim roky, dlhodoby efekt najskor ziaden. Vakciny nie su bez rizika, kratkodobe vedlajsie ucinky su zname, da sa spravit statistika, dlhodobe zname nie su... toto bude platit este par mesiacov/rokov a kazdy ma pravo sa zariadit ako uzna za vhodne.
Kratkodobe ucinky Covid vakcin su v porovnani s rizikom ochorenia C-19 zanedbatelne. Pri mRNA vakcinach je u cloveka ktory nema silne kontraindikacie, komorbidity riziko vaznejsich vedlajsich ucinkov (zapal srdcoveho svalu) podla udajov z EEA asi 0,00015%. O dlhodobych ucinkoch sice teraz nic s 100% istotou tvrdit nemozes, ale mozes vychadzat z nejakych predpokladov z minulosti - pri ziadnych vakcinach za posledne desiatky rokov nebol nejaky vazny plosny problem s dlhodobymi neziaducimi ucinkami. A to sa bavime o vakcinach roznych technologii - proteinovych, inaktivovany virus, vektorovych...
Ked tu mas pandemiu kde ti nie tak davno zahltilo nemocnice, ludom sa odkladali planovane operacie a polovicka ekonomiky bola "zavreta", tak tvrdit ze "kazdy ma pravo zariadit sa ako uzna za vhodne" je cudne. Samozrejme, ak ma niekto medicinske kontraindikacie, vrodenu vadu imunitneho systemu, tych asi ockovat nebudeme. Ale ked to odmieta clovek, ktory si ledva zaviaze snurky na topankach a ma problem zratat 2+2, je to absurdne.
Ked uz sa bavime o slobode odmietnut vakcinu, ja osobne by som s tym bol OK v momente, kedy by sme sa dohodli ze dobrovolne nezaockovani by si v pripade hospitalizacie s Covidom museli celu liecbu hradit sami a tiez aby sme my zaockovani pri dalsej vlne nemuseli kvoli nim trpiet dalsi lockdown.