Soundbar vs. AVR+repro
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Soundbar vs. AVR+repro
Ahojte, poprosil by som o radu tunajších audio guru pri nasledovnej dileme:
Prednedávnom som vymenil TV za LG OLED65CX, taktiež Apple TV HD za 4K.
V rámci ozvučenia mám aktuálne kombináciu staré AVR ONKYO TX-SR508 + 3.1 repro (2x Q Acoustics 2020, Q Acoustics 2000 center a subwoofer BK Electronics Gemini II) prepojené s TV cez arc. A teraz je otázka, či lepšie riešenie (z pohľadu kvality zvuku, podpory najnovších kodekov/štandardov a pod.) bude kúpa nového 4K AVR, alebo to celé vymeniť na soundbar so SW (konkrétne pokukujem po Samsung HW-Q900A). Okrem spomínanej ATV 4K používam aj Chromecast Audio (Spotify, TuneIn) a plánujem aj PS5.
Problém pri AVR (napr. Denon X2700H DAB) je, že všetky minuloročné modely majú tzv. "hdmi 2.1 bug" (aj keď PS5 sa to tuším netýka), kde riešením je ďalšia krabička, či výmena dosky v servise.
Pri SB sa mi páči, že je to skladnejšie riešenie a zbavím sa veľa zariadení, no na druhú stranu stratím variabilitu (možná výmena repra, rádio cez DAB ...).
Využitie zostavy je: cez deň hudba (radio cez TuneIn, prípadne Spotify), večer filmy/seriály (Netflix, HBO).
Obe riešenia sú cca v podobnej cene (700-800€), bez zmeny repra.
Ešte doplním, že zadné repro nechcem (preto aktuálne tých 3.1).
Predpokladám, že na video obsah bude lepší SB, ale netuším, ako to bude v prípade len hudby (Spotify, rádio).
Vopred vďaka za rady/pripomienky .
Prednedávnom som vymenil TV za LG OLED65CX, taktiež Apple TV HD za 4K.
V rámci ozvučenia mám aktuálne kombináciu staré AVR ONKYO TX-SR508 + 3.1 repro (2x Q Acoustics 2020, Q Acoustics 2000 center a subwoofer BK Electronics Gemini II) prepojené s TV cez arc. A teraz je otázka, či lepšie riešenie (z pohľadu kvality zvuku, podpory najnovších kodekov/štandardov a pod.) bude kúpa nového 4K AVR, alebo to celé vymeniť na soundbar so SW (konkrétne pokukujem po Samsung HW-Q900A). Okrem spomínanej ATV 4K používam aj Chromecast Audio (Spotify, TuneIn) a plánujem aj PS5.
Problém pri AVR (napr. Denon X2700H DAB) je, že všetky minuloročné modely majú tzv. "hdmi 2.1 bug" (aj keď PS5 sa to tuším netýka), kde riešením je ďalšia krabička, či výmena dosky v servise.
Pri SB sa mi páči, že je to skladnejšie riešenie a zbavím sa veľa zariadení, no na druhú stranu stratím variabilitu (možná výmena repra, rádio cez DAB ...).
Využitie zostavy je: cez deň hudba (radio cez TuneIn, prípadne Spotify), večer filmy/seriály (Netflix, HBO).
Obe riešenia sú cca v podobnej cene (700-800€), bez zmeny repra.
Ešte doplním, že zadné repro nechcem (preto aktuálne tých 3.1).
Predpokladám, že na video obsah bude lepší SB, ale netuším, ako to bude v prípade len hudby (Spotify, rádio).
Vopred vďaka za rady/pripomienky .
Re: Soundbar vs. AVR+repro
Rozhodne si nechaj repro.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
tymto som si uz presiel a som rad, ze som ostal pri repro... SB sa kvalitou zvuku nikdy nevyrovna receiveru a klasickym repro.
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
Tak aktualne som to riesil aj ja. Najlepsie je pockat na nove avr ktore uz nebudu mat ten bug
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
-
- Používateľ
By si sa cudoval aku kvalitu mali tie stare repraky. To skor by som sa bal novsich.
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
rozhodne nemen. soundbar ti nikdy repro nenahradi rozhodne nie za rovnaku ani trosku vyssiu cenu.
Pockaj nenahli sa nikde, zostavu mas zatial dobru.
Pockaj nenahli sa nikde, zostavu mas zatial dobru.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
par drahsich SB od lepsich znaciek (nie lg, sony a pod.) vie zahrat slusne, no stale je pomer cena/kvalita horsi nez dobre vybrate nove alebo bazar repro
proste priplatis za to, ze je to mensie
btw zaujimavejsie nez SB su teraz placate repro na stenu (3"+) co sa pomeru zvuk/objem tyka, napr klipsch RP-140D, akurat riesim atmos 5.1.4
proste priplatis za to, ze je to mensie
btw zaujimavejsie nez SB su teraz placate repro na stenu (3"+) co sa pomeru zvuk/objem tyka, napr klipsch RP-140D, akurat riesim atmos 5.1.4
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Co sa tyka soundbaru tak tak skladnost ako si napisal a max na filmy.
Uricite by som si nechal repro ako ti pisali ak rad pocuvas aj hudbu.
Dodnes lutujem ze som kupoval domace kino, pri hudbe mi tie"tvrde" stredove basy chybaju !
Uricite by som si nechal repro ako ti pisali ak rad pocuvas aj hudbu.
Dodnes lutujem ze som kupoval domace kino, pri hudbe mi tie"tvrde" stredove basy chybaju !
Spoiler: ukázať
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Len do kedy sa bude čakať na nové modely (2021)? Yamaha už ich má ohlásené (v predaji zatiaľ len najnižší model RX-A2A, ale teda tá cena je pálka - 1K €). Denon ohlásil tuším len vlajkový model (stále nič o nižších radách). Predpokladám podobné ceny, čo je príplatok 50% oproti starým modelom.
Možno by som šiel aj do 2020 modelu, kde som pokukoval po Denon AVR-X2700H DAB a Yamaha RX-V6A (cenovo oba cca 730€). Ak naozaj PS5 nemá problém so spomínaným hdmi 2.1 bugom, tak by ma to asi ani netrápilo. Možno pri tej Yamahe by som ju rovno poslal do servisu, kde by mali meniť ten hdmi čip zadarmo (Denon posiela zas "krabičku" ako ďalšie zariadenie).
Ako to vidíte vy?
Možno by som šiel aj do 2020 modelu, kde som pokukoval po Denon AVR-X2700H DAB a Yamaha RX-V6A (cenovo oba cca 730€). Ak naozaj PS5 nemá problém so spomínaným hdmi 2.1 bugom, tak by ma to asi ani netrápilo. Možno pri tej Yamahe by som ju rovno poslal do servisu, kde by mali meniť ten hdmi čip zadarmo (Denon posiela zas "krabičku" ako ďalšie zariadenie).
Ako to vidíte vy?
-
- Používateľ
tak ja mam aj xbox novy cize pre to hlavne cakam kym to bude vyriesene cele. tak isto cakam ci nahodou nevyjde novy shield
Nie je dôvod za každu cenu siahať po tom najnovšom (ak teda neprinaša nejaku novu, superprevratnu technologiu, ktoru musiš mať). Vždy je lepšie siahať po staršich modeloch, pretože pri zachovani rovnakej kvality stoja takmer vždy podstatne menej.GASPi napísal: ↑So 24. Júl, 2021, 10:47 Len do kedy sa bude čakať na nové modely (2021)? Yamaha už ich má ohlásené (v predaji zatiaľ len najnižší model RX-A2A, ale teda tá cena je pálka - 1K €). Denon ohlásil tuším len vlajkový model (stále nič o nižších radách). Predpokladám podobné ceny, čo je príplatok 50% oproti starým modelom.
Ako to vidíte vy?
plastovy sb vs dreveny velky box, to je podobna debata "objem nenahradis" medzi motoristami.
dsp system fyziku neohne, len oblbne posluchaca trikmi.
dsp system fyziku neohne, len oblbne posluchaca trikmi.
Spoiler: ukázať