Keď príde list, tak ten list má možnosť neprijať zásielku a to sa posiela mailom..čo spravia, pošlú mi šek a ešte zaplatím 1,10€ za samotný šek?Galo Erik napísal: ↑Pi 23. Júl, 2021, 16:35 pardon. moja chyba, tam malo byt DPD, nie DHL...
Inak na poste mi teraz povedali, ze "musite si prevziat zasielku za 2,20 eur, lebo aj tak Vam potom poslu dopis, ze musite zaplatit aspon tie 2 eura poste"
tak hovorim, ze dobre no, este si to rozmyslim, kedze obsah balicku je asi 1dolar, tak nechce sa mi platit 2,20eur navyse.. a rad by som postu poslal do teplych krajin s tym poplatkom.. (kedze DPD ho nema, aspon 2 baliky mi tak prisli bez poplatkov). Ale to by ma zaujimalo, ako by to odo mna vymahali..
S tymi <5eur objednavkami je to blbe, ak postNL a BE nebudu fungovat, pretoze aj keby to cinan zabali viac zasielok do jednej (tj objednam to na jeho adresu a on mi posle 1 velky balik), zadarmo to robit nebude..
Ja mám inak dve veci na ceste, dám vedieť ale ja som si istý, že nič sa platiť nebude, obe objednané po 1.7., pri oboch som už daň zaplatil. IOSS program hovorí jasne, že to odstraňuje colný proces v krajine adresáta a prenáša proces na predajcu, neexistuje, že to bude inak.