Aha, no pozeral som, doska asi nemá ten modul... bohužiaľ.wingo napísal: ↑Ut 21. Sep, 2021, 11:46 i5 4460 nepodporuje TPM2, preto. Teoreticky je šanca ak tvoja doska podporuje dedikovaný TPM2 modul (treba dokúpiť), prípadne som čítal že sa dá neoficiálne obísť ale ktovie či to nie je len dočasné počas bety.
https://www.techadvisor.com/how-to/wind ... t-3806413/
Tak nebude ma obmedzovať, ja som ani reálne z 7-čky dlhšiu dobu nechcel prejsť na 10-tku.kllr007 napísal: ↑Ut 21. Sep, 2021, 11:58 Keď ťa starý procesor nijako neobmedzuje tak ta rovnako nebuď obmedzovať zostať na staršom OS.
Nepochopím túto potrebu mať čo najnovší OS aj keď mám HW 10 rokov starý. A už vôbec nechápem keď si ľudia myslia že majú právo dožadovať sa kompatibility.
Naopak ja som za nech sa konečne SW modernizuje, odstrihnúť všetko staré, čo sa u 11 zatiaľ ešte nedeje dúfajme že 12 bude radikálnejšia.
Síce viem, že si myslel prirovnanie 10 rokov starý HW len obrazne, môj má napr. ochvíľu 6 rokov a keďže už ani hry nehrám a PC je čisto na kancelársku prácu/surfovanie/sledovanie seriálov a filmov, tak ja nevidím dôvod na upgrade keď mi výkon dostačuje, ešte aj k tomu keď som hodil tam pred rokom SSD tak rozdiel v rýchlosti je úplne inde. Zároveň to by sa mi fakt neoplatilo kvôli Windowsu kupovať nový procesor a zjavne by som musel aj dosku a to by bola veľká investícia, keď reálne by som ten výkon navyše ani nepotreboval.
Dôvod odstrihnutia starého HW? Ja nevidím žiadny, ako hovorím pokiaľ ma nijako ten počítač neobmedzuje a všetko funguje ako má nevidím dôvod prechodu na niečo nové/lepšie. Taktiež ak by som si mal kupovať pomaly každý rok nový procesor tak to by bolo aké neeokologické.
Inak taktiež dosť príde smiešne. Doteraz nič také nebolo treba, a zrazu pri najnovšom Windowse to riešia, to potom tým pádom rovno sa divím, že tí čo majú "nespôsobilé/zastaralé" procesory tak rovno nech im zakážu používať Windows, lebo ak ten HW hoc aj 10 ročný je stále výkonný tak, že utiahne nový Windows kde je problém? Aj tak to zjavne vidím, že sa bude tá ich inštalačka dať obíjsť a aj s "nespôsobilým/zastaralým" procesorom či nepodporujúcou funkciou TPM bude bežať Windows 11 jak nič.