COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
- DesRe
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Mar, 2017, 19:43
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
no nemá absolútne nič! slušných ľudí nájdeš všade a naopak.
Švédsko malo rovnako logické opatrenia ako slovensko na zastavenie šírenia sarsc19?
Švédsko malo rovnako logické opatrenia ako slovensko na zastavenie šírenia sarsc19?
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
ale zas ich nemocnice, infrastruktura, zazemie, ekonomika, poloha , klima, atd dovolia tejto severskej rkajine zmyslat ako zmyslaju. si uvedomujes ze to je ina galaxia/svet ?
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
uvedomujes si, ze keby sa nechala populacia premorit este minuly rok, tak by microdosing virusu vytvoril v populacii tak dolezitu imunitu?
kedy sa na Slovensku zrusili respiratory? v juni? alebo nebodaj v juli, kedy bolo v nemocniciach asi 30 ludi? nie, nikdy
tazko premorit obyvatelstvo, ked sme sa tomu branili a robime to az v septembri, co je dost blizko zimnym mesiacom, cize asi 5 mesiacov po aprili, kedy sa to malo najneskor zacat robit
kedy sa na Slovensku zrusili respiratory? v juni? alebo nebodaj v juli, kedy bolo v nemocniciach asi 30 ludi? nie, nikdy
tazko premorit obyvatelstvo, ked sme sa tomu branili a robime to az v septembri, co je dost blizko zimnym mesiacom, cize asi 5 mesiacov po aprili, kedy sa to malo najneskor zacat robit
a kolko ludi navyse by tym premorenim umrelo? jaj, aha pre teba su to len dalsie cisla.
prides mi ako klasicky priklad stamgasta z krcmi, plna <> napadov, rieseni a porovnavania sa z inymi statmi, ale aby si s tym nieco spravil tak to nie..
prides mi ako klasicky priklad stamgasta z krcmi, plna <> napadov, rieseni a porovnavania sa z inymi statmi, ale aby si s tym nieco spravil tak to nie..
menej ako ked budu ludia nuteni dodrziavat pravidla, ktore su preukazatelne nevhodne
fakt sa ti zda, ze su opatrenia na Slovensku vhodne nastavene?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
@beardie - to tvoje porovnanie so Svedskom je cherry-picking s nulovou vypovednou hodnotou. Zhodnotil si dalsich x potencionalnych faktorov, ktore na to mozu vplyvat? Dovera v institucie, geo zahustenie obyvatelstva napriec krajinou, kulturny faktor, kvalita zdravotnictva,... ?
Rovnako stupidnym sposobom ti tu mozem dat rovnaky graf, kde Svedsko so svojim laxnejsim pristupom vychadza najhorsie v porovnani s ich nordickymi susedmi a napriklad aj Nemeckom a Rakuskom (vsetko krajiny, ktore mali este donedavna opatrenia podobne tym nasim).
Nejdem tu tvrdit ktore opatrenia su/boli vtedy najoptimalnejsie, len tu vypichujem to tvoju absurdnu "logiku".
Rovnako stupidnym sposobom ti tu mozem dat rovnaky graf, kde Svedsko so svojim laxnejsim pristupom vychadza najhorsie v porovnani s ich nordickymi susedmi a napriklad aj Nemeckom a Rakuskom (vsetko krajiny, ktore mali este donedavna opatrenia podobne tym nasim).
Nejdem tu tvrdit ktore opatrenia su/boli vtedy najoptimalnejsie, len tu vypichujem to tvoju absurdnu "logiku".
Toto je len tvoje, nicim nepodlozene wishful thinking. Obycajna hypoteza. Neviem kde beries tu istotu, ze "keby to bolo tak" tak teraz je to "tak". S takouto odvahou sa o epi vyvoji neodvazi rozpravat ziaden matematik/epidemiolog.
hustota obyvatelstva vo velkych svedskych mestach je vyssia ako na Slovensku, opatrenia mali miernejsie, z toho mi vyplyva, ze by mali mat viac mrtvych ako krajina, kde boli pseudolockdowny na dennom poriadku
opak je realitou
vo Svedsku skoncila pandemia v januari, nezda sa mi, ze by boli na tom v sucasnosti ostatne severske krajiny nejak extra dobre som ale zvedavy, co prinesie zima
ak sa clovek nakazi a vylieci, nenakazi sa az kym mu mnozstvo protilatok neklesne pod kriticku hranicu a imunita to nezvladne
preco sa k tomu konecne dokopala aj slovenska vlada v pripade skolopovinnych deti?
lebo to ma pozitivny prinos a alternativa neexistuje
opak je realitou
vo Svedsku skoncila pandemia v januari, nezda sa mi, ze by boli na tom v sucasnosti ostatne severske krajiny nejak extra dobre som ale zvedavy, co prinesie zima
pretoze tak premorenie fungujeToto je len tvoje, nicim nepodlozene wishful thinking. Obycajna hypoteza. Neviem kde beries tu istotu, ze "keby to bolo tak" tak teraz je to "tak". S takouto odvahou sa o epi vyvoji neodvazi rozpravat ziaden matematik/epidemiolog.
ak sa clovek nakazi a vylieci, nenakazi sa az kym mu mnozstvo protilatok neklesne pod kriticku hranicu a imunita to nezvladne
preco sa k tomu konecne dokopala aj slovenska vlada v pripade skolopovinnych deti?
lebo to ma pozitivny prinos a alternativa neexistuje
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Vieš čo?beardie napísal: ↑Ne 26. Sep, 2021, 16:50 uvedomujes si, ze keby sa nechala populacia premorit este minuly rok, tak by microdosing virusu vytvoril v populacii tak dolezitu imunitu?
Mal si sa postaviť na miesto premiera (teraz neriešme kto u nás vládol) a zobrať na seba zodpovednosť s uvolnením opatrení, zrušil by si nosenie respirátorov, otvoril všetky krčmy, reštiky, pustil všetky decká do školy...
A potom by si znášal aj kritiku, keby umieralo 100+ ludí denne, za preplnené nemocnice...
Fico a spol by ťa roztrhali v zuboch aj ked v tom momente všetko kritizovali
PS: poviem ti tak, mudruješ, nerozumieš sa a hlavne nenesieš žiadnu zodpovednosť a to je to najdôležitejšie.
Ty evidentne nechápeš že niekto musí rozhodnúť a niesť za to zodpovednosť pred celým národom a ten niekto si musí sakra rozmyslieť ako rozhodne lebo sa pohybuje na príliš tenkom ľade.
ak by som mal tu moznost, nariadil by som bezne epidemilogicke opatrenia, ktore su preverene desatrociami a funguju
cize nieco, co nasa vlada prijme zaciatkom buduceho roka, lebo to spravia aj vsetky okolite krajiny, staci si pockat
cize nieco, co nasa vlada prijme zaciatkom buduceho roka, lebo to spravia aj vsetky okolite krajiny, staci si pockat
@beardie - pandemia vo Svedsku urcite v januari neskoncila, kedze od zaciatku roka prakticky do konca aprila mali radovo nasobky novych pripadov v porovnani so svojimi susedmi.
Bezne epidemiologicke opatrenia ktore su preverene desatrociami samozrejme funguju, akurat ze na chripkovu sezonu a nie na pandemiu noveho koronavirusu.
Nebudem sa s tebou hadat, lebo ty si ides to svoje Svedsko ako nejaky kult a absolutne ignorujes ostatne krajiny ktore mali restriktivnejsie opatrenia a celkovo pandemiu zmanazovali lepsie. Chapem tvoj sentiment v momentalnej situacii, ked ma krajina 60-70% populacie ktora je zaockovana/prekonala virus, tiez si myslim ze je na mieste vacsinu opatreni uvolnovat. Tvrdit to ale v pripade ked sa ti nejaky novy virus akurat zacne sirit v krajine, ty na to nemas vakcinu + ako bonus mas uplne rozmrvene zdravotnictvo, to mi ale pride na hlavu.
To ze to u nas malo spad aky malo je sice pravda, ale univerzalne podla nas hodnotit ucinnost tvrdsich opatreni je trosku mimo. Zvlast ked to vies lepsie znazornit na vyspelejsich krajinach. U nas je tych faktorov preco to (ne)fungovalo celkom dost - od velkej % casti vymleteho obyvatelstva, po nekompetentnu vladu, torpedovanie vakcinacie/akychkolvek epidemickych opatreni opoziciou, az po katastrofalne zdravotnictvo.
Bezne epidemiologicke opatrenia ktore su preverene desatrociami samozrejme funguju, akurat ze na chripkovu sezonu a nie na pandemiu noveho koronavirusu.
Nebudem sa s tebou hadat, lebo ty si ides to svoje Svedsko ako nejaky kult a absolutne ignorujes ostatne krajiny ktore mali restriktivnejsie opatrenia a celkovo pandemiu zmanazovali lepsie. Chapem tvoj sentiment v momentalnej situacii, ked ma krajina 60-70% populacie ktora je zaockovana/prekonala virus, tiez si myslim ze je na mieste vacsinu opatreni uvolnovat. Tvrdit to ale v pripade ked sa ti nejaky novy virus akurat zacne sirit v krajine, ty na to nemas vakcinu + ako bonus mas uplne rozmrvene zdravotnictvo, to mi ale pride na hlavu.
To ze to u nas malo spad aky malo je sice pravda, ale univerzalne podla nas hodnotit ucinnost tvrdsich opatreni je trosku mimo. Zvlast ked to vies lepsie znazornit na vyspelejsich krajinach. U nas je tych faktorov preco to (ne)fungovalo celkom dost - od velkej % casti vymleteho obyvatelstva, po nekompetentnu vladu, torpedovanie vakcinacie/akychkolvek epidemickych opatreni opoziciou, az po katastrofalne zdravotnictvo.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49
A neboli tak náhodou minulý rok preplnené nemocnice/umieralo denne niekoľko desiatok ľudí? Hmmm? A aké sme tu mali opatrenia? Prísne... a čo z toho? Nič.Ivko napísal: ↑Ne 26. Sep, 2021, 19:10 Vieš čo?
Mal si sa postaviť na miesto premiera (teraz neriešme kto u nás vládol) a zobrať na seba zodpovednosť s uvolnením opatrení, zrušil by si nosenie respirátorov, otvoril všetky krčmy, reštiky, pustil všetky decká do školy...
A potom by si znášal aj kritiku, keby umieralo 100+ ludí denne, za preplnené nemocnice...
Fico a spol by ťa roztrhali v zuboch aj ked v tom momente všetko kritizovali
PS: poviem ti tak, mudruješ, nerozumieš sa a hlavne nenesieš žiadnu zodpovednosť a to je to najdôležitejšie.
Ty evidentne nechápeš že niekto musí rozhodnúť a niesť za to zodpovednosť pred celým národom a ten niekto si musí sakra rozmyslieť ako rozhodne lebo sa pohybuje na príliš tenkom ľade.
Aj teraz načo nám je taký pokazený covid automat, zase budeme celé Slovensko ochvíľu čierne až do apríla a až potom okolo jún-júl zase zelený a potom znova tam kde sme boli... skvelý covid automat. Do horšej farby sa dostať ľahko ale z horšej nie.
Keby sa ľudia netestovali aj lepšie by bolo, ja furt nechápem kto sa a prečo testuje. XY ľudí čo poznám už nechodia na testy, ani ja sám dobrého polroka a ja furt nechápem kde to berú. Jediné čo ma napadá je povinnosť pred operáciou v nemocnici, inak osobne fakt nevidím dôvod ísť zbytočne na test keď chytím soplík.
koho zaujimaju nepresne vysledky testov? a co maju spolocne s chorobou?
sam dobre vies, co test testuje a co nie
Svedsko neberiem ako kult, mnohe veci spravili zle, ale cenim si osobnu slobodu a tam bola dostatocna pre moje potreby
sam dobre vies, co test testuje a co nie
Svedsko neberiem ako kult, mnohe veci spravili zle, ale cenim si osobnu slobodu a tam bola dostatocna pre moje potreby
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Tak sa tam prestahuj
- DesRe
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Mar, 2017, 19:43
iba potvrdenie toho čoho sa obával Dr.Malone
článok ma pôsobiť "senzačné" ale je tam aj zdroj hádam to neprekrucaju
https://cz24.news/nocna-mora-pre-ockova ... amzite-do/
článok ma pôsobiť "senzačné" ale je tam aj zdroj hádam to neprekrucaju
https://cz24.news/nocna-mora-pre-ockova ... amzite-do/
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Poznám dva prípady, kedy nezaočkovaný sa nakazili koronou a zaočkovaní nie aj keď boli spolu celý týždeň.
V jednom prípade mal koronu už tretí krát a po tomto ráze si povedal, že už dva týždne byť na sračky nechce zažiť tak sa pôjde zaočkovať.
V jednom prípade mal koronu už tretí krát a po tomto ráze si povedal, že už dva týždne byť na sračky nechce zažiť tak sa pôjde zaočkovať.