Nové auto cca 20 000
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Re: Nové auto cca 20 000
no ako ceny takych dielov strielaju do nebies ale kedy sa to pokazi? resp ma to zivotnost neaku? viem ze ked si odpalim niekde spetak tak sa tomu nevyhnem. inac plachtenie skodi neako? skusim
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Vo VAGu ma spatak s mrtvym uhlom iba tu LEDku. Mrtvy uhol je detekovany pomocou dvoch radarov v rohoch zadneho naraznika. Tie sa pouzivaju aj pri parkovani (cuvanie z priecneho parkovacieho miesta), kedy ti ten system vie zadupnut brzdu aby si nevrazil do prichadzajuceho auta. Ja celkovo asistenta pre mrtvy uhol a jazdu v pruhoch chvalim (napriek nedokonalostiam).
FVE 12.45 kWp V/Z
-
- Pokročilý používateľ
manika inac ten side asisst co ma detekovat uz viac metrov auto to kvazi v meste svieti nonstop ne? ten co ja mam mrtvy uhol tak auto detekuje ozaj v mrtvom uhle. hej v spetaku len svieti ale mam aj sklapatelny a tma by sajba uz bola za spetak. inac raz som tak cuval a preletel vtak a trhlo mega autom
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Toto +- plati aj pri novom ceede, vsetko je robene tak ako keby to navrhoval niekto kto v aute nikdy nesedel, na prvy pohlad to vyzera cool, ked v tom ale sedis tak si zacnes vsimat vsetky nekvality. Najviac ma asi dojala ta cool "kozena" makkucka pristrojovka, ale nad kolenom je predelena a ty tlacis koleno do tvrdeho plastu. 11/10. Novy ceed je celkom nahovno odhlucneny k tomu. Servis je nahovno. Asi 7 krat sa bol reklamovat buchot, nakoniec to opravili v inom autorizaku ale ajtak. Zacal suchotat volant ked s nim tocis ale po tolkych navstevach servisu s reklamovanim sa na to oco uz vysral a naucil s tym zit. A to ma to auto len tak 20 000 najazdene. Ovladanie volantu si zije vlastnym zivotom, niekedy ide niekedy nie, v servise sa zase len skrabkali po hlave.molnart napísal: ↑Po 11. Okt, 2021, 06:53 mam 5. rok ceed, r.v. 2012. auto jazdi, ziadne problemy s nim neboli (klop-klop), ale druhy krat by som ho nekupil. priestor vo vnutri je luxusny, kufor ma kopu chytrych ukladacich priestorov pod podlahou, na zadne sedadla viem deti zapasat tak ze stojim v aute oproti nim lebo nie je tam stredovy tunel. ale:
- ergonomia ovladania tragicka. vsade kopa jednoucelovych tlacidiel, ktore by sa kradne dali vyuzit ovela logickejsie. toto plati aj o palubnom pocitaci a infotainmente (tu ale verim ze uz sa posunuli)
- posed za volantom velmi zly. sedi sa vysoko aj v najnizsej polohe sedadla, laktova opierka je len na okrasu, lebo neviem najst polohu kde by som na nu vedel ruku normalne polozit.
- z auta idu kadejake pazvuky, zvuk blinkra alebo pipanie nezapnutych pasov citit vo volante ako take jemne otrasy.
- ventilacia/klimatizacia funguje dost blbo. v zime auto sa brutalne zahmlieva, nie je to problem mojho kusu, videl som to na forach ako bezny problem, na inych autach som sa s tym nestretol.
- zapinanie bezpecnostnych pasov vzadu neviem kto vymyslel, ked tam dam detsku sedacku, tak ta pracka je tak blizko sedadla ze 5 minut sa musim natahovat aby som to tam narval. v inom aute to ide na jednu supu. je to asi cena za to ze ceed ma pomerne siroky prostredny sedak
- haciky v kufry su strasne "plytke" resp. kratke a kufor je tiez relativne nizky, takze ziadna taska sa tam realne zavesit neda.
- riadenie tiez dost blbe, ako keby auto levitovalo nad vozovkou a necitit kontakt.
- napriek tomu, ze s autom nikdy ziadny problem nebol tak z neho citim taku celkovu nekvalitu. na prvy a druhy pohlad to sice posobi dobre, ale ked s tym zacnes zit tak objavis vsetky tie otravnosti.
- cenu dielov uz som pisal v inom poste, druhovyroba neexistuje a original dielce su brutal predrazene (vid spatak za 700 eur)
paralelne so ceedom som jazdil golf 7. a teraz seat leon 3. v uplne oholenej vybave, ale obidve auta by som preferoval pred ceedom. v novsom ceede som nesedel, neviem posudit co z toho este plati.
Proste, radsej oktaviu v zaklade ako vybavenu kiu.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Na to som aj zabudol, to bol aj ten stary. Motor aj celkom v pohode, ale podzovok je dost pocut
Spoiler: ukázať
snad jedine auto co sme kedy mali v rodinne a nic sa na nom nemenilo v zarake bola dacia logan z 2009
inak sa menili veci jak pasy(prestali sa stahovat nas5), volant(osupany), klapky a podobne drobnosti, zrejme od vyroby vadne...
inak sa menili veci jak pasy(prestali sa stahovat nas5), volant(osupany), klapky a podobne drobnosti, zrejme od vyroby vadne...
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Na a6 museli znamemu rozobrat pol auta kym sa dostali ku kablovemu zvazku na "zaseknutu" elektronicku rucnu brzdu. Potom mu este raz primrzla v tatrach ( spolu aj snaftou ). Kia ma 7r zaruku, preto neexistuje druhovyroba, kto by to kupoval ...
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Alebo 150 tisic, to mozu byt aj 4 roky bez nejakeho snazenia, potom to predas a dalsi majitel si bude kupovat prvovyroby. Coz nie je zla vec, ale pre niekoho kto kupuje bazarove auto to moze byt pomerne drahe.
.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Nedalo mi, pozrel som autokelly. Na 1.6GDI 2012+ je toho habadej vratane palivoveho cerpadla, vstrekov, kompresora klimy, podvozkove diely, naboje loziska, spojky...
Na turbobenziny je ponuka trosku chudobna ale to by sa casom mohlo zlepsit. Na 10 rocneho accorda som tiez nevedel zohnat vyfuk z druhovyroby.
Na turbobenziny je ponuka trosku chudobna ale to by sa casom mohlo zlepsit. Na 10 rocneho accorda som tiez nevedel zohnat vyfuk z druhovyroby.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 03. Jún, 2018, 16:43
Tak dobre.
Zrátal som si aktuálne ceny a kia proceed gt line by ma po zľave vyšla len o 800 eur menej ako Mazda CX 30 vo výbave G150 plus. Aktuálne má mazda zľavy cca 2000 eur so všetkým. Motor asi top, 110 kw atmosféra.
Predpokladám, že aj na krátke cesty by to bolo fajn a aj ako rodinné auto + diaľnica?
Menší kufor, ale verím, že dostatočný pre 4 člennú rodinu.
Zrátal som si aktuálne ceny a kia proceed gt line by ma po zľave vyšla len o 800 eur menej ako Mazda CX 30 vo výbave G150 plus. Aktuálne má mazda zľavy cca 2000 eur so všetkým. Motor asi top, 110 kw atmosféra.
Predpokladám, že aj na krátke cesty by to bolo fajn a aj ako rodinné auto + diaľnica?
Menší kufor, ale verím, že dostatočný pre 4 člennú rodinu.
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
never tomu ze dostatocny, tak akurat pre psa a prestuduj si radsej co vsetko mas v rozsirenej zaruke, resp nemas uz so tu pisal, ze znameho poslali do riti po troch rokoch
-
- Pokročilý používateľ
mazda je dnu ozaj mala ale mozno ste mensieho vzrastu. isto mazdu nez kiu ale ved chod sa previest. neda sa pozicat?opel mi naposledy nukal pozicanie za smiesne peniaze na vikend astru vies kupit za fajn cenu
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 03. Jún, 2018, 16:43
Nie, golf, octu a leon, som nepojazdil, to sú zrovna autá, ku ktorým si neviem nájsť žiadny vzťah.