Všeobecná diskusia II

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Používateľov profilový obrázok
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 10043
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: BT

Re: Všeobecná diskusia II

Príspevok od používateľa stiv »

10l je v pohode spotreba, ja som videl 15. Asi v tom sedel nejaky hulvat.
.
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1633
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice

Re: Všeobecná diskusia II

Príspevok od používateľa d3Xter »

podla tej spotreby ani nepreteka, len obycajna rezia pre motor :D
od vybavy sa odvíja aj vaha a potom sa uz ten vykon aj hodi :D raz skusis uz menej nechces
Používateľov profilový obrázok
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3352
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Re: Všeobecná diskusia II

Príspevok od používateľa beardie »

presne tak, obcas si trosku zablbnem, ale ze by som pravidelne atakoval vysoke rychlosti, to nie, skor dostatok vykonu pri predbiehani

chcel som nieco vacsie kvoli rodine, 6-valec (nech je obcas sranda) a poriadnu vybavu - podla tychto poziadaviek boli na vyber len 4 modely - 5er, CLS SB, dlhe Ecko a A6 Avant
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6878
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(39)

Re: Všeobecná diskusia II

Príspevok od používateľa stefan222 »

co maju ttie auta vo vybave co menej oremiove nemaju? viem ze to bude pohodlnejsie. silnejsie auto. ake myslim, ma to nocne videnie?neaky lazer?alebo co si si tam neako priplacal?
hry- ps5
doma-HP probook
SAJBAMA
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 296
Dátum registrácie: So 25. Apr, 2009, 11:52
Bydlisko: Nitra

Re: Všeobecná diskusia II

Príspevok od používateľa SAJBAMA »

beardie napísal: Po 11. Okt, 2021, 19:52 podla tychto poziadaviek boli na vyber len 4 modely - 5er, CLS SB, dlhe Ecko a A6 Avant
Toto mňa skoro bolí, keďže som skalný MB fan, ale tvoja 5k je podstatne lepšia voľba ako shooting brake... Na tom CLS už je zvnútra cítiť, že to je o generáciu staršie auto. Naopak Éčko je na tom podstatne lepšie čo sa týka interiéru oproti CLS, aj kufor má trošku vačší od 5ky :laugh: A tu niekde prestanem kedže neviem byť objektívny :rofl:

Ostatne za benzínovým CLS 400 (V6) tej generácie ti nemusí byť ľúto, je to taká oničom motorizácia. Spotreba zhruba 9.5 - 10.4 dlhodobá, neviem aký ročník si pozeral, ale ten náš bol 2015 takže ešte stará 7G tronic prevodovka namiesto 9G, tá prišla až v 2016, takže nič moc. Kultúra chodu motora a zvuk taký vysávač. Už aj dnešná 400d sa mi páči omnoho viac ako tá stará V6.

Aktuálna generácia "3 litra s turbom", čo už je I6, má podstatne lepšiu kultúru chodu aspoň za mňa, v 53ke aj troška lepší zvuk ako tá predošlá generácia. Dojem z prevádzky však kazí to, že ešte nemajú moc vychytaný ten 48V systém, a v podstate je to najčastejšie AMG čo príde na odťahovke momentálne :rofl:
SKiLEX napísal: Po 11. Okt, 2021, 18:33 ja s laneassistom nedokazem spravit ani 10km, je to strasne nieco... ak by som ho v aute mal tak ho dam trvalo deaktivovat
V jakom aute? VAG?

Celkovo chlapi tu píšete o "pinpongoch" medzi čiarami, to bude nejaký na hovno systém nie :?
Ja teda fakt neviem, ale to sa tam nedá nastaviť nejaký adaptívny režim?
Mne to normálne funguje tak, práve preto, že by šľak trafil keby mi to za každým prekročením čiary trasie, tak to zatrase len keď sa naozaj nevenujem riadeniu, a ťahá ma to von. To je síce málokedy lebo však radar + kamery + aktívne riadenie, ale akonáhle auto rozpozná, že ho riadim ja, tak ten lane assist aj keď je zapnutý a aktívny ani nepípne, lebo vie že ja som dal input. Môžem prejsť do protismeru, obchádzať jamu atď. Rovnako to reaguje nie len na volant ale aj na stlačenie plynového pedálu atď. a v tom momente to prestáva pindať.
To predsa musí byť aj v iných značkách dostupné nejaké rozumné nastavenie, a nie len stále pinpong.

@stefan222
Čo by si chcel vedieť konkrétne? nočné videnie malo Sko niekedy od W221 v roku 2005 :D Za zmienku stála až tá neskoršia verzia cca. 2011-12, už si celkom nepamätám ročník CL čo to už mal podstatne vylepšené. V podstate keď dnes sadneš do takého auta, tak ti to dá predstavu, čo bude inde za 10 rokov.

Tu spomínaný adaptívny tempomat so schopnosťou zastaviť do 0 a znova sa rozbehnúť sme mali niekedy už od roku 2005 doma. Je tam proste tá technologická špička skôr.

AD2, okrem toho komfortu, ktorý je tam značný, a zvýšenej aktívnej a pasívnej bezpečnosti, si tam vieš dať spústu "hovadín". Chladničkou už asi dnes na nikoho dojem nespravíš, ale kedysi to bola vec :D Ale dá sa veľmi pekne ale veľmi draho nakonfigurovať interiér oproti bežným autám. (kľudne 15 tisíc len za to akú tam máš kožu a exotické drevo, len tam dneska niekto radšej drbne karbón :facepalm: ). Potom čo ja viem koberčeky 1cm hrubé veľmi jemný plyš. Ja si to už všetko nepamätám, ale viem že na staré peniaze bola napríklad stropnica v S-ku alcantare skoro 200 tisíc korún. Ale v tom aute muselo zomrieť stádo kráv, tam bolo všetko potiahnuté kožou, od dverí cez palubovku, po strop. A to bola špičková koža, nie eko hovadina.

To ma napríklad hnevá strašne dnes. Mám druhú najvyššiu úroveň kože čo sa dala v tom čase objednať, príplatok skoro 6 tisíc. A prístrojovku už nemám v koži ale len v EKO debiline hnusnej napodobenine. Tá najvyššia by už znamenala, že by to bolo v koži, ale za 11700 eur, som to nebol ochotný prehltnúť, do auta, čo po celej európe sa používa ako taxík, to už je veľa proste. Tak isto sa tam dá dať fakt vynikajúci audio systém, za 5 tisíc...

Ale celkovo to ide do sračiek tento svet, všetko prechádza nákladovými optimalizáciami, a už tam ani nemontujú ručičkové IWC hodinky :D

Ešte lepšie od MB to má Porsche, tam si vieš vybrať akou kožou by si chcel mať potiahnuté výduchy kúrenia :rolleyes:

Celkovo toto je problém pri Nemcoch. Väčšina áut čo sa predáva u nás doma, je mizerná motorizácia, zvonka aby to vyzeralo dobre, a z vnútra sociálka. Problém je ten, že z modelu čo začína okolo 45 tisíc sa vieš vyškrtať na výbave a motorizácií na 100-130 tisíc eur, a to ani nemáš najvyššiu možnú motorizáciu... U Nemcov sa platí za všetko, ešte aj za koberčeky... Za to mne už vo firme nechcú dávať nič zaškrtávať lebo že vraj vždy zaškrtám všetko, čo nie je vôbec pravda, minule som asi 4 veci vynechal :rofl:
Workstation: HP Z230- i7 4770, 16gb DDR3, GTX 960, SSD RAID 2x256GB, 3x HP 24" LCD
Používateľov profilový obrázok
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3352
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Re: Všeobecná diskusia II

Príspevok od používateľa beardie »

stefan222 napísal: Ut 12. Okt, 2021, 00:26 co maju ttie auta vo vybave co menej oremiove nemaju? viem ze to bude pohodlnejsie. silnejsie auto. ake myslim, ma to nocne videnie?neaky lazer?alebo co si si tam neako priplacal?
ked som vyberal, tak som chcel tieto 4 veci:
- adaptivne LED svetla
- adaptivny tempomat
- HUD
- 360°kameru

+ naviac podla moznosti:
- rocnik 2017/2018
- najazd pod 100k, najlepsie pod 80k

navyse je tam este display key (celkom vtipna blbost), tazne, sedacky pol na pol s kozou

co chyba je 3/4 zonova klima (mam len 2), nightvision (co by som asi nikdy nevyuzil), stresne okno (co som nechcel), je to len obycajna verzia Sport (M-Packet ma inu prednu masku a velke Brembo kotuce, co by som nevyuzil), adaptivny podvozok (to by som nevyuzil)

asi 3 mesiace som hladal konkretny model so ziadanou vybavou, priebezne sa na mobile.de nieco vyskytovalo, ale vzdy len tak 6-7 kusov podla vyssie spomenutych parametrov, casto uplne daleko na holandskych hraniciach, cakal som na nieco s modrou farbou, ale za tych par mesiacov bola len 1, a to s oranzovou kozou a to bol humus, takze som skoncil u cierneho, volam ho pohrebak
SAJBAMA napísal: Ut 12. Okt, 2021, 02:25Ostatne za benzínovým CLS 400 (V6) tej generácie ti nemusí byť ľúto, je to taká oničom motorizácia. Spotreba zhruba 9.5 - 10.4 dlhodobá, neviem aký ročník si pozeral, ale ten náš bol 2015 takže ešte stará 7G tronic prevodovka namiesto 9G, tá prišla až v 2016, takže nič moc. Kultúra chodu motora a zvuk taký vysávač. Už aj dnešná 400d sa mi páči omnoho viac ako tá stará V6
tie 2017/2018 uz boli s I6 myslim, ale nejak som tomu nevedel prist na chut
CLS SB je zvonku naozaj krasna, ale zvnutra..., nove Ecko ma ten obrovsky display cez celu palubovku, uplne som videl ako to bude zaj...spinene, takze od toho radsej ruky prec
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12258
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Všeobecná diskusia II

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ano, ked su od toho ruky prec tak to urcite nebude zaj-spinene. Ako funguju adaptivne svetla ? Jedneho kamosa mam s Mercedesom 2015, jedneho s Toyotou 2017 a blikaju na nich kamiony furt cely zivot. A tym kktom nenapadne ze preco - aj ked som im to trikrat povedal, z toho trikrat nazivo a trikrat do vysielacky ked som isiel za nim.

Proste nic, netrkne. Stare zname neprije... neudries, nevysvetlis.

Tvoje ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5896
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Všeobecná diskusia II

Príspevok od používateľa wingo »

Prekvapuje ma že to na Mercedese blbne, mne to na P508 z 2013 funguje prakticky bezchybne, dakedy by som ručne prepol diaľkové o 1-2s skôr, dakedy o 1-2s neskôr ale prepne vždy keď to dáva zmysel, rovnako denné/nočné svietenie prepína dobre, dokonca už som sa párkrát prichytil že mi preplo svetlá z denných na nočné ale samého by ma nenapadlo.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB
maniak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1946
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Bydlisko: Kittsee, Rakusko

Re: Všeobecná diskusia II

Príspevok od používateľa maniak »

Superb 2016, adaptivne svetla s vyrezavanim (xenon), vysoka spokojnost. Niekedy to vsak kamion nezachyti, ale mam tak 1-2 bliknutia za rok (od novembra uz clovek trvale jazdi vecer po tme).
FVE 12.45 kWp V/Z
Používateľov profilový obrázok
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 10043
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: BT

Re: Všeobecná diskusia II

Príspevok od používateľa stiv »

mp3turbo napísal: Ut 12. Okt, 2021, 11:24blikaju na nich kamiony furt cely zivot. A tym kktom nenapadne ze preco - aj ked som im to trikrat povedal, z toho trikrat nazivo a trikrat do vysielacky ked som isiel za nim.
Sa stava, hlavne ked ides vedla mantinelu a radar nevidi ze ide kamion, najma ked ani na kabine hore nema ziadne svetla. Deje sa to pomerne casto a ziadne svetla nie su uplne dokonale ktore nikdy nikoho neosvetlia. Nove digital light v esku ked ides v "kapse" pred nim a radar nevidi tvoje svetla tak ti pali dialkove cez zadne okno do kabiny. No co uz. :laugh:

Najhorsie su ale tie svetla v tych nenemeckych autach. Tam ma to osvieti kazdu chvilu v nejakej zakrute a podobne.
.
Používateľov profilový obrázok
1adad1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2585
Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
Bydlisko: Bratislava V - Petržalka

Re: Všeobecná diskusia II

Príspevok od používateľa 1adad1 »

Niektore auta maju autamticke svetla fakt hrozne voci ostatnym, taka vitara ked ide za mnou tak mna vzdy ide porazit.
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12346
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Všeobecná diskusia II

Príspevok od používateľa HellAngel »

mna ide porazit z jednotkovej fabie, to ani nemusi mat dialkove :D
NB: Asus ROG Strix G16
Používateľov profilový obrázok
1adad1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2585
Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
Bydlisko: Bratislava V - Petržalka

Re: Všeobecná diskusia II

Príspevok od používateľa 1adad1 »

este ze maju skoro vsetky jednotkove fabky svetla v dezolatnom stave.

Ked boli este tieto auta nove a nebodaj tam niekto dorobil xenony, tak takychto ludi bolo snad vidiet aj z vesmiru :D
Používateľov profilový obrázok
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3352
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Re: Všeobecná diskusia II

Príspevok od používateľa beardie »

mp3turbo napísal: Ut 12. Okt, 2021, 11:24 ano, ked su od toho ruky prec tak to urcite nebude zaj-spinene.
som mohol odfotit aky mam za-ehm-spineny ten moj maly dotykovy display, ked po nom smatlam kvoli navigacii a vypinaniu hovorov (nie, ze by som na to nemal tlacidlo na volante...)
Ako funguju adaptivne svetla ?
natacanie na 100 % - velmi velka spokojnost
vypinanie dialkovych kvoli protiiducim autam na 95 % - obcas to vypne neskor ako by malo
smerovanie svetiel do kuzelov, aby sa svetelny luc vyhol protiiducim i subezne iducim autam - 99 %

take blbosti, ze vypne dialkove ked vojdem do obce, kde je poulicne osvetlenie, to je tiez prijemne

zrovna minuly tyzden sa mi stalo, ze mi adaptiv nechcel fungovat, lebo boli zarosene kamery, ktore to sleduju, a bol som lenivy utriet to, po 5 km sa to rozbehlo, ked sa celne sklo vycistilo
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1633
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice

Re: Všeobecná diskusia II

Príspevok od používateľa d3Xter »

malo by to fungovat od urcite rychlosti (60kmh?), preto to vypnutie v obci

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"