baterky cr2032
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
baterky cr2032
mam taky problem s baterkami cr2032. puzivam ich do bluetooth dialkovych ovladacov na svetla, ale tie ovladace ich nejako nechcu zozrat. ovladac prestane fungovat, vytiahnem baterku, premeram multimetrom, ukazuje napatie 3.2 v. zoberiem baterku z druheho ovladaca, premeram, napatie 3.05 v, funguje v obidvoch ovladacoch. vytiahnem novu z balenia, nefunguje, pritom napatie ok, potom dalsie funguje. z dvoch ovladacov za 3 roky mam nazbieranych asi 10 bateriek, vsetky maju napatie nad 3v, ale nefunguju.
mam este nejake zigbee ikea ovladace na cr2032 ale tam zatial ziadna baterka nedosla, tak som ich nemal kde inde vyskusat.
este doplnim ze zda sa mi ze vacsina tych nefunkcnych bateriek sa mi zda ze je z jednej sady, kupovanej z lidla asi pred 7 rokmi, dnes som z toho vyberal dalsi kus co nefungoval, ale napatie 3.26v
mam este nejake zigbee ikea ovladace na cr2032 ale tam zatial ziadna baterka nedosla, tak som ich nemal kde inde vyskusat.
este doplnim ze zda sa mi ze vacsina tych nefunkcnych bateriek sa mi zda ze je z jednej sady, kupovanej z lidla asi pred 7 rokmi, dnes som z toho vyberal dalsi kus co nefungoval, ale napatie 3.26v
Spoiler: ukázať
Re: baterky cr2032
ak by som si mal tipnut, tak proste zly spoj medzi baterkou a drziakom...
nevies premerat ci sa napatie dostane aj do zariadenia?
nevies premerat ci sa napatie dostane aj do zariadenia?
- molnart
- Pokročilý používateľ
Na 10 baterkach? Fakt som teraz nam dal asi 5, nefungovalo to ani s jednym. Drzi to tam taka pruzinka, jedine ze ta by bola skorodovana, ale to by nefungovala ziadna
no nebolo by to prvy krat co som riesil nieco podobne na ovladacoch od zabezpecovaciek...
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Bud ten kontakt alebo su drapnute a pri zatazi im proste spadne napatie, nedavaju dostatok prudu. Daj si ho na meranie prudu a skus ho zapojit seriovo s baterkou. Ak teda ti to ovladac umozni.
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
nahodou som riesil nedavno DO ku garazovej brane, stara bateria ukazovala 3.09V a este ako tak ovladac fungoval, len sa mi zdalo ze blbne... dal som tam novu s 3.28V a vobec nic, ani LED na DO neblikne. Povodba bateria OK a skusil som este daku z PC cmos dosky s 3.1V a ta tiez ide. Pre mna stale zahada...
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Tak ako pise Hexaris, naprazdno mozu ukazovat dobre napetie ale ked sa zatazia tak padne.
Treba ich zmerat v zatazenom stave.
Treba ich zmerat v zatazenom stave.
- molnart
- Pokročilý používateľ
vyskusam toto, ale neviem ake rezistory doma najdem: https://www.youtube.com/watch?v=HcikzMG7mMU
Edit: tak som doma nasiel len 10 kOhm rezistory, co je prakticky nic a napatie hned bolo na vacsine tych bateriek hned len okolo 2.6V, takze asi mame vysvetlenie
Edit: tak som doma nasiel len 10 kOhm rezistory, co je prakticky nic a napatie hned bolo na vacsine tych bateriek hned len okolo 2.6V, takze asi mame vysvetlenie
^^^ +1
https://products.varta-microbattery.com ... DS6032.PDF fyi
podobne je to s kazdou baterkou, naprazdno je bezchybna.
https://products.varta-microbattery.com ... DS6032.PDF fyi
podobne je to s kazdou baterkou, naprazdno je bezchybna.
- molnart
- Pokročilý používateľ
tomu technickemu listu nerozumiem. kazda CR2032 baterka pri zatazeni 5,6 kOhm dava 2V? ci ako to mam chapat?