sonoff th16 ma iny use case. th16 ked ti zopne, tak ti da na vystupe 230V az do 16A, takze je to pouzitelne ak s tym chces spinat nejaky konvektor do cca. 3,5 kw. ale do kotla ked pustis 230v tak ho cele upecies, resp. budes zapinat/vypinat cely kotol, co je nahovno. termostaty vacsinou funguju na 24V, takze potrebujes termostat s bezpotencialovym kontaktom. jediny takyto sonoff produkt je 4ch pro, ale stale ho potrebujes sparovat s teplomerom.
shelly 1 s tymto modulom by ti vedel pomoct na termostat
https://shop.shelly.cloud/temperature-s ... mation#312
k shelly vs sonoff:
- sonoff nema nativnu home assistant integraciu, len neoficialny addon cez HACS, shelly ma plnu integraciu,
- shelly vobec nepotrebuje ziadnu aplikaciu (ale samozrejme je k dispozicii), kazde zariadenie ma svoje web ui, s kopou nastaveni a umoznuje plne ovladanie
- shelly zariadenia umoznuju pripojenie externeho nastenneho tlacidla s viacerymi modmi (klasicky spinac alebo zvoncekovy, rozne akcie na jeden klik a dvojklik). v pripade sonoff to umoznuje len sonoff mini, aj to len bez dvojkliku.
- shelly zariadenia dokazu komunikovat medzi sebou v lokalnej sieti cez API bez potreby cloudu alebo home assisantu
- shelly support je uplne iny level, pravidelne aktualizacie s novymi funkciami, perfektna komunitna podpora
- shelly zariadenia maju vyvedene gpio piny, takze na flash tasmotu alebo esphome nepotrebujes ich ani rozobrat.
jedina vyhoda sonoff je prakticky len cena.
pri senzore dveri vsetko na wifi bude dost o nicom, tam by chcelo skor zigbee alebo rf433, ale k tomu potrebujes potom aj gateway a nejako integrovat s ostatnymi zariadeniami. pri shelly nepotrebujes nic okrem samotnych zariadeni.