No k Dune toľko že bolo to epické, čas ubehol rýchlo ale na konci mal človek pocit že práve skončilo Intro a nie celý film
Inak celkovo to na mňa pôsobilo štýlom že budúcnosť je predvídateľná a väčšina to vie, ide len o to kto sa ako popasuje so svojou úlohou pešiaka v neúprosnom toku dejín ktorého kontúry boli definované mocnými silami roky, desaťročia, storočia až tisícročia a ktorý zmetie každého kto sa mu postaví do cesty, jediné čo môžu je pokúsiť sa mierne odchýliť prúd, zmeniť detaily v rámci svojich možností a schopností, ale nik, akokoľvek mocný, nie je schopný ho úplne zvrátiť.
Spočiatku mi vadilo že všetci tam vyzerali ako keby dopredu zmierení s osudom kým mi po čase keď sa mi to už uležalo v hlave netrklo že vlastne Jamis bol ten rebel čo sa nedokázal zmieriť so svojim osudom a úlohou v dejinách a bol zmietnutý ako smietka vlnou osudu keďže Paul sa svoju úlohu rozhodol prijať. Zároveň nás ako divákov to učí rovnako ako Paula niečo o budúcnosti, že aj keď je to mocná búrka ktorej sa treba prispôsobiť alebo zahynúť (krásna paralela s piesočnou búrkou a ornitoptérou), stále je to len množina pravdepodobností a nie každá vízia sa musí vyplniť presne tak ako sa zjaví.
Čiže 100% vystihol atmosféru knižnej Duny, aj keď je to úplný opak archeotypu hrdinskej ságy, boja a víťazstva malej skupinky dobra proti zdanlivo neporaziteľnému zlu.