mino_85 napísal: So 01. Jan, 2022, 21:51
Myslím, že 200ky nebudú, lebo testovacia zostava to nepoberie, max. 140 mm. Myslím, že sa to spomínal v starších článkoch keď sa preberala testovacia metodika a železo. Neviem ako je to s menšími rozmermi než 120 mm, tam by sa asi dala vymyslieť nejaká redukcia, ale to treba adresovať Ľubovi, či tam nie sú nejaké špecifiká čo by potom skreslili výsledky.
Strop su 140 mm ventilatory. Robit to na vacsie by bolo o vela kompromisoch a nepohodli a to by asi za to nestalo, pre tych zopar modelov.
Na mensie ako 120 mm ventilatory skusime spravit adapter a uvidime, co to povie. Merania prietoku, tlaku a hlucnsoti oproti nativnemu drziaku neskresli, uvidime, ako to bude s vibraciami. Pokial by tam boli nejake vacsie rozdiely oproti nativnemu drziaku pre 120/140mm, tak holt tie vysledky (vibracii) oznacime ako neporovnatelne. A potom je to este aj ta moznost, ze vyrobime nativne drziaky aj na mensie formaty, to by problem nebol. Ale to asi az casom, priorita je pokryt najrozsirenejsie fotmary ventilatorov. A tu by ma aj celkom zaujimalo, kolko sa na jeden 120 mm (pocitam, ze tie sa predavaju viac nez 140 mm) v pomere k ostanym formatom.
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
Tak 200 netreba testovat, tam nic lepsie ako Noctua neni
Mal som 8x hnedych, teraz mam 5x Chromaxov. Inak tych 8x hnedych som predal minerovi. Na chladenie rigu to je asi fajn, sak tie 200 robia pekny vietor na max,ked ti nejde o hlucnost.
Delid CPU --- AM5 / 1700 MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS PRIME GeForce RTX 4070 Ti SUPER O16G SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + 2x Logitech G305 + A4tech X7SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95 MB: GIGABYTE Z890 AORUS ELITE WIFI7 ICE CPU: Intel Core Ultra 5 245K + DeepCool AK500 White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: iGPU - Xe LPG SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ASUS ROG STRIX 1000W Aura White CASE: Streacom BC1 Silver COOLING →CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
mal som asik všetky 200, a na chromaxi sa nič nechytá
bitfenix pro je super ale aj tak o triedu nižšie ako chromax
všetko ostatné je o triedu pod bitfenix pro
chromax chytíš do ruky a hned je ti jasné kto je král
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
38mm musi prefuknut aj beton 180tky trhovy segment prakticky neexistuje, to je mrtvola.
Ale tie 200vky by boli dobry napad jaaaaaajmarha Turbo do riťi kopiť, si jak obohrane radio.
Ak Dexterovi urobim radost... ja ich zopar pouzivam. Standartne Bitfenixy, aj Pro, aj Noktuu mam. Spokojnost, chladim s tym v labaku.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
zase nejde len o ofuk že
ale ako vravím chytíš do ruky a vieš
bitfenix pro boli super dokial neprišla noctua
noctua má jednoznačne lepšiu konštrukciu
to čo ponuka napr aj bitfenix bez pro je výsmech na vetrone
o tých 180 viem svojho času som mal niekolko penetratorov skoda že vydávali pri malých aj vysokých otáčkach pazvuky cca v strede boli ok
to boli tuším ale silverstone
fractal má všeobecne skorej priemerné veci zväčša než by produkoval samú špičku, hlavne vetrone