Odpaleny konektor

Všetko o grafických kartách, ich problémy, ovládače ...
Používateľov profilový obrázok
scarinko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00

Odpaleny konektor

Príspevok od používateľa scarinko »

dobry potreboval by som poradit s jednym problemom.
Mam kartu Sapphire Radeon X800GT (take mode PCB to ma a maly medeny stvrocovy chladic) a podarilo sa mi odpalit konektor na tej karte do ktoreho ide kablik z toho chladica (taky maly 3pin - mensi nez standard 3pin).
teraz ho mam zapojeny tak ze klasik 3pin mam v doske a druhy koniec som cvikol a hole kable som strcil do konektoru na kabliku co ide z ventilatora. Bohuzial doska to nevie sama poriadne regulovat tak ako karta a tak ventilator ide na 100% a musim ho regulovat speedfanom na 52% (ked sa vypne speedfan tak sa to zase zvysi na 100%) na karte je aj jeden taky maly 4pin (rovnaky styl ako ten odpaleny 3pin) a neviem na co tam je a ci by sa to nedalo nejak zapojit do neho.

Alebo ci by sa nedalo robit nieco ine.
ako vyzera karta a ktore myslim piny ---> http://img140.imageshack.us/img140/8829 ... agtlz9.jpg ako to mam zapojene (cierny a cerveny kabel sa spajaju s dalsim kablom ktory je zakonceny 3pin female a je zapojeny do dosky)

http://img151.imageshack.us/img151/5963/img1634au8.jpg http://img183.imageshack.us/img183/5424 ... 637yt0.jpg
Patko19
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Patko19 »

no mal si aj celkom stastie ze si kartu neodpalil :)
ale to tvoje HOME MADE zapojenie by som radsej zrusil. nahodou sa ti spoja tie 2 kabliky a zdroj sa zapoti.skus to zapojit na 5V vetvu. pri tej voltazi by sa mohol ten ventilator roztocit a nemalo by ho byt pocut.
Bdurex
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 27. Máj, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Bdurex »

Fakt Patko19 ma pravdu dajak to sprav lepsie zeby sa nahodou nespojily kabliky,mas to strasne vymyslene len tak zapchatesprav to neak profesionalnejsie a bezpecnejsie.

P.S:: trosku bordel v skrinke ten prach lebo co to je ,radsej by som vycistil tu skrinku. :P
Powered by Core i7 2G & Samsung Galaxy S III
scarinko
Používateľ
Používateľ

hladam nejaky taky konektor ktory by som primontoval na kabel a potom to len spojil ale nikde nie je nic take dostat.

dnes som sa s tym hral a izoloval som kazdy kabel co som tam strcil tak aby sa nedotkli.

dost ma to stve a asi by mi to ako reklamaciu neuznali ze sa to same odpalilo co??
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

preco to chces reklamovat ako odpalene, proste to tam zapoj a povedz ze ti to zacalao hadzat artefakty, pozres ovladac a ze sa to prehrieva, tak konrolujes vec a prides na to ze chladic jednoducho nejde.
ale neviem preco to riesis a nekupis na to radsej nejakeho zalmana alebo primecoolera
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
scarinko
Používateľ
Používateľ

akurat to diem riesit ale ked bude mat ten zalman alebo primecooler taky isty konektor tak si moc asi nepomozem.

idem to riesit

nova tema bude aky najlepsi chladic na Sapphire X800GT tak tam to budem riesit.
SurrendeR
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa SurrendeR »

to tvoje riesenie by som trosku vylepsil, lebo takto sa ti moze stat ,ako bolo pisane hore, ze sa ti to skratne a to, nacom to mas napojene ti odide... Neviem sice ako myslis ze mas ten 3pin odpaleny, ci ti tam nejde napetie alebo co...
Ak chces vedet aky chladic na tu kartu, tak sa pytaj v Nakupnej poradni.
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Asus ROG Strux GTX 1080 8GB || 4x16 GB RAM 3200MHz CL14 G.SKILL || NVMe - 1000GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x3TB WD RED || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Seasonic Prime Ultra 750W Gold || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour
scarinko
Používateľ
Používateľ

aha ok dik ale ja uz som to dal do chladicov tak ak by si mohl, to presunut pripadne skopirovat alebo nieco budem velmi vdacny.

no na ziadne ine riesenie som zatial neprisiel a s PC sa skoro vobec nehybe takze sa nebojim ze by sa to mohlo spojit.

Stalo sa to tak ze som dmal stary pasiv z nejakeho P1 a polozil som ho na pamate z druhej strany karty a len tak tam lezal a raz som o neho zavadil a pretoze nebol nijak prilepeny iba polozeny tak as posunul a prekryl konektory toho 3 pinu z druhej strany a spojil ich a tym padom to zaiskrilo.
V zivote som tak rychlo nevypol PC ako vtedy. to bola asi eskunda som sa hodil po kabli a vyrval zo zastrcky . Este 5 minut som sa bal zapnut ze co ked odisla karta. potom som zapol a ked som uvidel ze Windows tak som bol happy ale potom kukam na teplotu a ze 70, 80, 90, 100, a ked to bolo na 120 tak mi to prislo divne a vypol som to a potom som to vybral z bedne zapol len tak a kukam ze ten debil sa netoci a uz som vedel v com je chyba. a tak mi nezostalo nic ine ako to tam strcit. keby to nebolo v zaruke tak ten konektor ucviknem a tie kable spojim nafurt s normal 3pin do dosky ale je v zaruke a ja neviem najst papiere :D

Návrat na "Grafické karty"